Haberler

Imf Başkanı Lagarde'dan Kemal Derviş'e Övgü (1)

Imf Başkanı Lagarde'dan Kemal Derviş'e Övgü (1)
Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

IMF Başkanı Christine Lagarde, Washington'da yaptığı bir konuşmada "cesur ekonomi bakanı" olarak tanımladığı Kemal Derviş'in atak reformlarının, içine düştüğü kriz sonrasında Türkiye'nin daha iyi konuma gelmesine yardımcı olduğunu bildirdi IMF...

IMF Başkanı Christine Lagarde, Washington'da yaptığı bir konuşmada "cesur ekonomi bakanı" olarak tanımladığı Kemal Derviş'in atak reformlarının, içine düştüğü kriz sonrasında Türkiye'nin daha iyi konuma gelmesine yardımcı olduğunu bildirdi IMF Başkanı Christine Lagarde, "cesur ekonomi bakanı" olarak tanımladığı Kemal Derviş'in atak reformlarının, içine düştüğü kriz sonrasında Türkiye'nin daha iyi konuma gelmesine yardımcı olduğunu bildirdi. IMF Başkanı Lagarde, gelecek hafta Washington'da yapılacak IMF ve Dünya Bankası Bahar Toplantıları dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada ise "Küresel ekonomik görünümde son dönemde kaydedilen iyileşmelere karşın hala kırılgan olan toparlanmanın desteklenmesi için daha fazla çalışma gerekiyor" dedi.

Lagarde, eski Time muhabiri, diplomat ve ABD eski Dışişleri Bakan Yardımcısı Strobe Talbott ile Devlet eski Bakanı Kemal Derviş'in daveti üzerine Brookings Enstitüsü'nde "Anı Yakalamak - Krizin Ötesini Düşünmek" başlıklı bir konferans verdi. Konuşmasına Talbott ve Derviş'e teşekkür ederek başlayan Lagarde "Enstitü, küresel ekonomik geleceğimizi tartışmak ve krizle başa çıkmada acil zorunlulukların ötesine bakmak için ideal bir forum. Gerçekte hem IMF hem Brookings, bir küresel kriz dönemlerinin vizyonerleriyle biçimlendi. Robert Brookings burada ve John Maynard Keynes ve Harry Dexter White IMF'de, krizlerin ortasında dahi, daha iyi bir yarının nasıl biçimlendirileceği konusunda derin düşünme fırsatı yakaladı. Onlar günü yakaladılar. Şair Horace'ın ünlü dizesindeki gibi: Anı Yaşayın!" dedi.

-"TÜRKİYE DERVİŞ'İN REFORMLARIYLA DAHA İYİ YERDE"-

Lagarde konuşmasına şöyle devam etti:

"Strobe ve Kemal de bu ruhu kucakladı. Her biri kendi yolunda anı yakaladı. Sovyetler Birliği'nin dağılmasından sonraki çalışmalarıyla Strobe ve yaşadığı kriz sonrasında Türkiye'nin çok daha iyi bir konuma gelmesine yardımcı olan atak reformlarla, yürekli bir ekonomi bakanı olarak Kemal. G20 liderleri şimdiki küresel finansal kriz esnasında bir araya geldiğinde, aynı ruhu yenilenmiş bir işbirliği duygusuyla birlikte görüyoruz. İlk olarak 2008 sonlarında Washıngton'da, sonra 2009 başlarında, anımsayacağınız gibi, dünyaya yardımcı olmak üzere IMF kapasitesinin güçlendirilmesi dahil sağlam biçimde koordine edilmiş bir faaliyetin başladığı, bazılarının "Londa anı' dedikleri toplantıda."

Küresel ekonomide liderler arasında benzer işbirliği "an"larının yeniden yaşanması umudunu dile getiren Christine Lagarde'ın konuşmasından bazı bölümler şöyle:

"-Geçtiğimiz aylarda karşılaştığımız sorunları aşmak için önemli bir faaliyet gerçekleştirildi. Bunun öncelikle Avrupa'da, yanı sıra dünyanın diğer bölgelerinde de olduğunu düşünüyorum. Sonuçta ekonomik iklimde "bazı' iyileşmeler görmüş bulunuyoruz. Fakat, risklerin yüksek kalmayı, durumun ise kırılganlığı sürdürdüğünü vurgulamalıyım. Şimdiye kadar düşünmek ve bundan sonra yapılması gerekenleri etkin biçimde izlemek için biraz zaman kazandık. Kimbilir, gelecek hafta küresel finansal liderlerle yapılacak IMF Bahar Toplantıları bu kez "Washington anı'mız olur.

-Üç ana konunun üzerine gitmeliyiz. İlki krizi uzakta tutmak konusunda atılacak adımlar. İkincisi daha uzun süreli bir büyüme ve krizi arkamızda bırakacak bir istikrarı sağlamak için ihtiyaç duyulan engeller. Üçüncüsü güçlendirilmiş bir işbirliği -ve güçlendirilmiş bir IMF- küresel ekonomide meydana gelen tektonik kaymalardan avantaj sağlamak konusunda bize nasıl yardımcı olabilir?

-Endişem, kalıcı istikrarsızlık riskinin politika yapanları kendi içlerine döndürmesi. İşbirliği yaklaşımıyla başarı şansımızın daha fazla olduğuna inanıyorum.

-Yükselen piyasa ekonomilerinin yükseliş, düşüş ve yükselişlerini gördük, gerçekten iyi "yükseldiklerini' söyleyebiliriz.

-Düşük gelirli ülkelerde yoksulluğun azaltılmasında da tarihi ilerlemelere tanık olduk. Geçen yirmi yıl boyunca yükselen ve gelişmekte olan ekonomiler küresel büyümenin yüzde 50'sinden oldukça fazlasını sürükledi. Aynı zaman biriminde 600 milyon insan yoksulluktan kurtuldu. Bu ülke grupları küresel ekonomimizin giderek daha önemli ülkeleri haline geliyor. Küresel yönetişim yapımızda giderek artan biçimde önemli rol oynamalılar. Katılımlarının G20 ülkelerini nasıl güçlendirdiğini görmüş bulunuyoruz. 187 üye ülkenin oluşturduğu küresel ortaklığımızda bunu biz IMF'nin içinde de hergün görüyoruz.

-"Tüm' üyelerimizin reformları zamanında tamamlamaları konusunda "acımasızca' çağrıda bulunmuştum ve burada da bulunuyorum. Giderek yeni işbirliği biçimlerinin oyuna katıldıklarını görüyoruz. Bunları Avrupa'da krizle mücadelede görüyoruz. Bunları Chiang Mai İnisiyatifi gibi bölgesel düzenlemelerde ve Asya'daki merkez bankaları arasındaki büyüyen takas anlaşması ağlarında, BRICS'in (Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika) örneğin bir kalkınma bankası oluşturma planlarında görüyoruz." (ANKA/DEVAM)

(ORH/ZHR) - Ankara

Kaynak: ANKA / Ekonomi
İçişleri Bakanlığı tarafından Tunceli ve Ovacık Belediyelerine kayyum atandı

İçişleri Bakanlığı tarafından Tunceli ve Ovacık Belediyelerine kayyum atandı

Tunceli ve Ovacık belediye başkanlarının yerlerine gelen isimler ve kayyum gerekçeleri belli oldu

Kayyum gerekçeleri ve yerlerine gelen isimler belli oldu

Tunceli ve Ovacık Belediyesi'ne kayyum atanmasının ardından belediye önünde protestolar başladı

Kayyum kararının ardından belediye önünde protestolar başladı

Yenidoğan çetesinin yargılandığı davada 5. gün sona erdi! İşte tüm detaylar

Yenidoğan çetesinin yargılandığı davada 5. gün sona erdi! İşte tüm detaylar

title