ICL Yurtdışı Tekstil Taşımacılığı'nda Hızla Büyüyor
ICL, 2011'de Euro bölgesinde yaşanan ekonomik krize rağmen, tekstil taşımalarını yüzde 12 artırdı.
2012 yılının ilk çeyreğinde de başarısını sürdüren ICL'i, Türkiye'den İtalya ve İngiltere'ye yapılan tekstil ihracatının düşmesi de durduramadı. ICL, bu ülkelere tekstil taşımalarını arttırarak, alanında lider olduğunu ispatladı.
Türkiye'nin lider lojistik şirketlerinden Netlog Lojistik Grubu'nun uluslar arası karayolu taşımacılığı yapan şirketi Intercombi (ICL), tekstil taşımacılığında sunduğu hizmetlerle farkını ortaya koyuyor. 2011 yılında Euro bölgesinde yaşanan ekonomik krize rağmen, tekstil taşımalarını yüzde 12 artıran ICL, 2012 yılında da başarısını sürdürmeye devam ediyor. 2012'nin ilk çeyreğinde Türkiye'den İtalya ve İngiltere'ye yapılan tekstil ihracatının düşmesine rağmen, bu ülkelere tekstil taşımalarını arttıran ICL, alanında lider olduğunu ispatlıyor.
Intercombi (ICL), Doğu Avrupa ve Ortadoğu'daki en köklü ve büyük nakliye şirketlerinden biri. Uluslararası Kombine Lojistik, İngilizcesi ile International Combined Logistics kelimelerini kısaltarak 2004 yılında ICL markasını alan Intercombi Uluslararası Nakliye ve Lojistik A.Ş.'nin geçmişi, 1982 yılına kadar uzanıyor. Kurulduğu günden bu yana kesintisiz bir büyüme içinde olan ICL, özellikle tekstil taşımacılığında sunduğu hizmetlerde yüksek oranda başarı sağlıyor.
Yanlış adetli, etiket problemli, karışık yüklenmiş, barkodu tam olarak okunmayan ve hatta kalite sorunları olan yükler, ICL tarafından yurt dışına çıkmadan önce fark edilerek, maddi ve manevi kayıpların önüne geçiliyor.
Askılı tekstil taşımcılığında sektörünün lideri olan ICL, geniş acente ağı ve sıklıkla tercih edilen kapı teslim servisleri sayesinde, Almanya, Benelüks, İtalya, Fransa, İngiltere gibi Avrupa'nın en büyük tekstil ithalatını yapan ülkelerinin her noktasına, haftalık düzenli parsiyel ve komple çıkış hizmeti sunuyor. Aynı zamanda bu ülkelerden Türkiye'ye yapılan ithalatlarda da hızlı ve güvenli hizmetiyle perakende sektöründe hizmet veren ithalatçıların da iş süreçlerine değer katıyor.
Euro Bölgesi'ndeki kriz bile ICL'i durduramadı
2011'de Euro bölgesinde yaşanan ekonomik krize rağmen, tekstil taşımalarını yüzde 12 artıran ICL, 2012'nin çeyreğinde de başarısını sürdürdü. Türkiye'nin İngiltere'ye yapmış olduğu hazır giyim ve konfeksiyon ihracatı 2012'nin ilk çeyreğinde, bir önceki yıla oranla değer anlamında hiç artış göstermezken ICL, büyük bir başarı göstererek, İngiltere'ye yapılan taşımalarını yüzde 44 oranında artırdı.
Yine 2012'nin ilk çeyreğinde, bir önceki yıla oranla İtalya'ya yapılan ihracatın yüzde 23 değer kaybetmesine rağmen ICL, tekstil taşımacılığında sunduğu katma değerli hizmetlerle taşımalarını arttırarak, lojistik sektöründeki farkını ortaya koydu.
ICL Uluslararası Kara Operasyonları Genel Müdür Yardımcısı Emre Yenal, ICL'in tekstil taşımacılığındaki başarılarıyla ilgili olarak şunları söyledi:
"2012'nin ilk çeyreği tekstil ihracatçılarımız açısından oldukça zor geçti. Özellikle İngiltere ve İtalya'ya ya yapılan hazır giyim ve konfeksiyon ihracatı, bir önceki yıla oranla değer kaybetti. Bu gibi durumlarda, ne alanın ne de satanın daha fazla para kaybetmeye tahammülü olmuyor. İşte biz ICL olarak, tam bu noktada devreye giriyoruz. Satıcının ürününü doğru paketlediğinden ve istenilen adette ürettiğinden emin olmak adına katma değerli hizmetler sunuyor, taşımayı makul sürelerde ve ürünlere hasar vermeyecek şekilde rekabetçi koşullarda gerçekleştiriyoruz.
ICL olarak hedefimiz piyasada en ucuz fiyatı vermek değil, hiç bir zaman da olmadı. Ama ürettiğimiz katma değeri göz önüne aldığımızda, hizmetimizden dolayı fiyatımızın rekabetçi olduğunu söyleyebilirim. Zira ICL çatısı altında, hiç bir zaman taşıma yönetimi A noktasından B noktasına ürünü sadece taşımak olarak algılanmadı."