Haberler
Netanyahu'dan orduya Orta Doğu'yu cehenneme çevirecek talimat: Yoğun savaşa hazırlanın

Netanyahu'dan orduya Orta Doğu'yu cehenneme çevirecek talimat

Türkiye sınırında kritik gelişme: Muhalifler, ikinci büyük kenti ele geçirmek üzere

Türkiye sınırında kritik gelişme! Muhaliflerin ikinci büyük kenti geçirmesi an meselesi

Bakan Tunç'tan İmralı-DEM görüşmesi açıklaması: Henüz netleşmedi

DEM Parti, İmralı'ya ne zaman gidiyor? Bakan Tunç'tan açıklama var

Villası için ağaçların kesildiği iddia edilmişti! Yücel Arzen'in Suavi için seçtiği şarkı çok manidar

Yücel Arzen'in Suavi için seçtiği şarkı çok manidar

"Hayat Dışı Sigorta Hacmi 2023'te 6 Kat Büyüyecek"

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen, yangın, kaza, tarım, nakliyat gibi hayat dışı sigortaların (elementer) Türkiye'deki payının 14 milyar TL olduğunu belirterek, "2023 yılına kadar bu pastanın 90 milyar TL'yi aşmasını bekliyoruz" dedi.

Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen, yangın, kaza, tarım, nakliyat gibi hayat dışı sigortaların (elementer) Türkiye'deki payının 14 milyar TL olduğunu belirterek, "2023 yılına kadar bu pastanın 90 milyar TL'yi aşmasını bekliyoruz" dedi. Gülen, Meclis'te görüşülen bireysel emeklilik yasasının devrim niteliğinde olduğunu, yeni yönetmelikle tasarruf oranının da artacağını kaydetti.

Sigortanın toplumun önemli ihtiyaçlarından birisi olduğunu belirten Gülen, sigortacılığı kötü günlerde toplumu bir arada tutma mesleği olarak gördüğünü söyledi. Türkiye'nin sigorta kullanımında Avrupa ülkelerine kıyasla geride olduğunu ifade eden Gülen, " Türkiye'de bu oran yüzde birler civarında. Önümüzdeki 10 yıl içinde oranın hızlı bir şekilde ekonominin gelişmesi ve sigortacılığın artması ile gelişeceğine inanıyoruz" diye konuştu.

"HAYAT DIŞI SİGORTA PAYI 90 MİLYAR TL OLACAK"

Özellikle Avrupa ve dünyanın gelişmiş ülkelerinde yaşanan ekonomik krizin uzun yıllar süreceğini ve yatırımların Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelere hızlı şekilde akacağını öngördüğünü ifade eden Gülen, zenginleşmenin daha da artarak sigortalanma oranının artacağını ifade etti. Sigortalanmanın gayri safi yurt içi hasılanın yüzde 1'i civarında olduğunu belirten Gülen, "Gelişmiş ülkelerde bu oran yüzde 3-4'e ulaşabiliyor. Türkiye'de yangın, kaza, tarım gibi hayat dışı (elementer) sigortacılığın pazar büyüklüğü 14 milyar civarında. 2023 yılında Türkiye'deki elementer sigorta pazar büyüklüğünün 80-90 milyar TL'ler düzeyinde olacağını, bugünden 6 kat artacağını öngörüyoruz. Bu noktada Sigorta şirketlerine ve kamu otoritesine de çok büyük görev düşüyor" ifadelerini kullandı.

"BİREYSEL EMEKLİLİK YASASI DEVRİM NİTELİĞİNDE"

Sigortacılığın kamu otoritesi tarafından desteklendikçe daha da geliştiğini vurgulayan Gülen, bireysel emeklilik sistemi ile ilgili TBMM'de görüşülen yasanın devrim niteliğinde olduğunu belirtti. Gülen, yasa sayesinde tasarruf oranlarının daha da artacağını ifade ederek, "Bireysel emeklilikle ilgili değişen yönetmelik devrim niteliğinde bir yönetmeliktir. Bunların yönetmeliklerinin de çıkması ile Türkiye'nin tasarruf açığını kapatmak için önemli olacak. Aynı şekilde elementer sigortacılığın da ürünlerini geliştirecek ve zorunlu deprem sigortasının yaygınlaşmasını sağlayacak afet kanunun çıkması kamunun bu yönde attığı önemli adımlar olarak gözükebilir" dedi.

"SİGORTACILIKTA EN BÜYÜK PROBLEM KARSIZLIK"

Sigorta sektörünün yaşadığı en büyük problemin karsızlık olduğunu vurgulayan Gülen, "2011 rakamlarına baktığımızda 14 milyar prim üreten sektör, net kar rakamına baktığımız zaman eksi 50 milyon TL zarar etmiş durumda. Sektörün yüzde 75'nin yabancı sermayeli şirketler tarafından sahip olduğunu düşünürsek, sektörü daha kazançlı hale getirmek sektörün en büyük problemlerinin başında geliyor" şeklinde konuştu. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi
title