Haberler
NATO lideri Rutte, Türkiye'yi ikna için gelmiş

NATO lideri Rutte, Türkiye'yi ikna için gelmiş

İsrail ve Hizbullah ateşkese çok yakın: 36 saat içinde ilan edecekler

Savaşın bitmesine saatler kaldı! Ateşkes artık çok yakın

Kreş tartışmasında CHP'li Başarır ağzını fena bozdu: Tweet bu kadar, geri zekalı

CHP'li Başarır ağzını fena bozdu! Varank'ın yanıtı ise daha bomba

İsrail Maliye Bakanı'ndan skandal Gazze sözleri

İsrailli bakandan skandal sözler

Güvenilir Eller" Eğitim Programı Başladı

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Unilever Food Solutions, Gıda Güvenliği Derneği iş birliğiyle "Güvenilir Eller" Gıda Güvenliği Eğitim Programı başladı.

Unilever Food Solutions, Gıda Güvenliği Derneği iş birliğiyle "Güvenilir Eller" Gıda Güvenliği Eğitim Programı başladı.

Tanıtım toplantısına, Unilever Food Solutions Türkiye, Orta Asya ve İran Genel Müdürü Önder Arsan, Gıda Güvenliği Derneği Başkanı Samim Saner, Yemek Sanayicileri Derneği Başkanı Sedat Zincirkıran, Turizm Restaurant Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği Başkan Yardımcısı Aslı Pasinli ve Aşçılar Derneği Başkanı Fikret Özdemir katıldı.

Unilever, geçen sene bağımsız bir araştırma şirketiyle gerçekleştirdiği Türkiye Şef Araştırmasına katılan şeflerin yüzde 80'inin 'Gıda Güvenliği' alanında eğitim almayı en önemli ihtiyacı olarak tanımlamasının ardından harekete geçti.

Güvenilir Eller Gıda Güvenliği Eğitimi, çapraz bulaşma, fiziksel ve kimyasal tehlikeler, temizlik, üretim güvenliği ve HACCP uygulamaları olmak üzere toplam 5 ayrı bölümden oluşuyor.

Gıda Güvenliği Derneği tarafından içeriği oluşturulan ve her konu için farklı modüllerden oluşan online eğitim programıyla, gıda güvenliği konusunda temel bilgiler şeflere verilecek.

"3 yılın sonunda 30 bin şefimizin gıda güvenliği sertifikası almasını sağlayacağız"

Unilever Food Solutions Türkiye, Orta Asya ve İran Genel Müdürü Önder Arsan,Türkiye'nin ilk ve tek en kapsamlı gıda güvenliği eğitim programını başlattıklarını vurguladı.

Arsan, "Unilever Food Solutions olarak, sektörümüzde yine bir ilke imza attık. Güvenilir Eller projesinde, Türkiye'nin ilk ve tek kapsamlı online eğitim programını oluşturduk. Bu projemizle uluslararası bir açılım da yapmak istiyoruz. Türkiye'ye özgü online eğitim modülünü Unilever Food Solutions olarak diğer faaliyette olduğumuz ülkelere de taşımayı hedefliyoruz. İlk yıl 5 bin şefimizin ve 3 yılın sonunda da 30 bin şefimizin gıda güvenliği eğitimini tamamlayarak sertifikalarını almalarını sağlayacağız." dedi.

"Restoranların yaklaşık 30 bin'den fazlası da İstanbul'da"

Turizm Restaurant Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği (TURYİD) Başkan Yardımcısı Aslı Pasinli, Türkiye'de 77 bin restoranda, her gün milyonlarca öğün yemek yenildiğini ve restoranların yaklaşık 30 binden fazlasının da İstanbul'da bulunduğunu söyledi. Pasinli, TURYİD olarak 480 noktada hizmet veriyoruz. Yıllık 2 milyar ciroluk bir sektör yaratıyoruz. Genel yeme-içme sektörünün de yüzde 10'una karşılık geliyor. TURYİD üyeleri olarak yılda 25 milyonun üzerinde ağırlama gerçekleştiriyoruz." şeklinde konuştu.

"Her yıl gıda zehirlenmelerinden 325 bin kişi hastanelik"

Gıda Güvenliği Derneği Başkanı Samim Saner, dünyada her yıl gıda zehirlenmelerinden 325 bin kişinin hastanelik olduğunu ve 5 bin kişinin öldüğünü belirtti.

Saner, "Ev dışı tüketim sektöründe çalışan herkesin, müşterilerinin tüketimine sunulan gıdaların güvenliğini sağlamakla yükümlülüğü bulunuyor. Gıdalardaki risk faktörlerinin göz önünde bulundurularak müşteriye ulaştırılmadan önce gerekli tedbirlerin alınması gerekiyor. "Güvenilir Eller" eğitimleri, şeflerde gıda güvenliği konusunda farkındalık yaratmayı ve bilgi açığını kapatmayı hedefleyen bir proje. Eğitimi tamamlayan şeflerimize isimlerine özel Türkiye Gıda Güvenliği Derneği onaylı sertifikalarını göndereceğiz." ifadelerini kullandı.

"Toplu yemek sektöründe yaklaşık 350 bin kişi çalışıyor"

Toplu Yemek Sanayicileri Derneği olarak çok geniş bir alanda sorumluluklarının bulunduğunu belirten Yemek Sanayicileri Derneği Başkanı Sedat Zincirkıran, şunları kaydetti:

"Toplu yemek şirketleri olarak, fabrikalardan hastanelere, kamu ve özel kuruluşlardan üniversitelere kadar pek çok kuruma yerinde ve taşımalı yemek hizmeti sunuyoruz. Toplu yemek sektöründe yaklaşık 350 bin kişi çalışıyor. Personelin hepsinin gıda güvenliği eğitimlerini kendi imkanlarıyla alabilmeleri çok zor. Bizler için bile bu işin lojistiğini sağlamak çok çetrefilli. Şirketlerimizde gıda mühendisleri tarafından üretim süreçlerimizin her aşamasını değerlendirilmesini sağlıyoruz. Bu proje sayesinde inanıyorum ki Anadolu'dan birçok şefimiz gıda güvenliği konusunda temel bilgilerle donanacak. Mutfaklarında öğrendiklerini uygulayacak."

Aşçılar Derneği Başkanı Fikret Özdemir ise "Biz şefler her mutfaktayız. 5 yıldızlı bir otelin mutfağında da köşede ev yemekleri yapan lokantada da öğlen yemek yediğiniz restoran da iş yerinizin yemekhanesinde de varız. Gelen misafirlerimizin sağlıkları bizlere emanet." şeklinde konuştu.

Hata kaldırmayan bir sektörde en iyi hizmeti vermek zorunda olduklarının altını çizen Özdemir, "İşin gerçeğinde, çok uzun saat dilimlerinde mutfakta bulunuyoruz. Güvenilir Eller Gıda Güvenliği Eğitimlerinin online olması sayesinde Türkiye genelinde tüm şeflerimizin kendileri için uygun zamanda eğitimler alabileceğini inanıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Ekonomi
title