Haberler
İsrail ve Hizbullah ateşkese çok yakın: 36 saat içinde ilan edecekler

Savaşın bitmesine saatler kaldı! Ateşkes artık çok yakın

Kreş tartışmasında CHP'li Başarır ağzını fena bozdu: Tweet bu kadar, geri zekalı

CHP'li Başarır ağzını fena bozdu! Varank'ın yanıtı ise daha bomba

Naci Görür'den Malatya'daki depremden sonra korkutan açıklama: Sonuncusu 2 bin 500 yıl önceydi

Malatya'daki depremden sonra korkutan açıklama: Sonuncusu 2 bin 500 yıl önceydi

İşte kokoreçcide ölen gencin son videosu: Ölürsem bunu paylaşın

İşte kokoreçcide ölen gencin son videosu: Ölürsem bunu paylaşın

Gto'da Kırmızı Et ve Hayvancılık Sektörünün Sorunları Tartışıldı

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hayvancılık ve Kırmızı et sektörü temsilcileri, Gaziantep Ticaret Odası (GTO) 9 Nolu “Canlı Hayvan-Hayvansal Ürünler ve Yem Üreticileri” Meslek Komitesi’nin öncülüğünde gerçekleştirilen toplantıda bir araya gelerek, sektördeki sorun ve çözüm önerilerini görüştü.

Hayvancılık ve Kırmızı et sektörü temsilcileri, Gaziantep Ticaret Odası (GTO) 9 Nolu "Canlı Hayvan-Hayvansal Ürünler ve Yem Üreticileri" Meslek Komitesi'nin öncülüğünde gerçekleştirilen toplantıda bir araya gelerek, sektördeki sorun ve çözüm önerilerini görüştü.

Gaziantep Ticaret Odası'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda; hayvancılık sektörünün darboğazda olduğu ifade edilerek, üreticiye destek verilmemesi halinde üretimin duracağı vurgulandı.

GTO Yönetim Kurulu üyesi Sinan Bay tarafından yapılan açılış konuşması ile başlayan Toplantıya GTO Meclis üyesi Mahmut Yıldırım başkanlık etti. Toplantıya, Gaziantep Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Ömer Çetiner, Gaziantep Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ahmet Bayraktar, Gaziantep Tarım Orman Müdürlüğü'nden Filiz Biçici, Gaziantep Süt Üreticileri Birliği yetkilileri, Gaziantep Ticaret Borsası'ndan sektörle ilgili meslek komitesi üyelerinin yanı sıra grupta faaliyet gösteren firmaların temsilcileri katıldı.

Sektör bileşenleri toplantıda et ithalatının özel sektör tarafından yapılması ve devletin denetleme görevi yapması, sektörde girdi maliyetlerinin yüksekliği ve düşürülmesi, hayvancılık sektöründe tekelleşmenin önlenmesi, kesim konusunda yer bulmada sorun yaşanması, Et ve Süt Kurumu tarafından taban fiyat belirlenmesi ve sözleşmeli üretim modeline geçilmesi konuları başta olmak üzere, sektördeki diğer sorunlarla ilgili görüş alış verişinde bulundular.

Toplantı sonunda ortaya konulan sorun ve çözüm önerilerinin bir rapor haline getirilerek ilgili Bakanlıklara ve Kurumlara iletilmesi kararlaştırıldı. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi
title