Haberler

Global Compact Türkiye Başkanı Mustafa Seçkin Oldu

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Seçkin, yeni yönetim kurulunun belirlendiği Genel Kurulda, 2019 yılına kadar yürüteceği görevi Dr. Yılmaz Argüden'den devraldı.

Seçkin, yeni yönetim kurulunun belirlendiği Genel Kurulda, 2019 yılına kadar yürüteceği görevi Dr. Yılmaz Argüden'den devraldı. Açıklamada görüşlerine yer verilen Argüden, Global Compact Türkiye Ağı olarak dünyanın sürdürülebilirlik gündemine yön verdiklerini belirterek, "Gönülden inandığım ve benimsediğim ilkeleri ileriye taşıma ve yaygınlaştırma fırsatını yakalayabildiğim iki dönemlik süre içerisinde yönetim kurulu başkanlığı görevini bana veren tüm Global Compact Türkiye Ağı üyelerine teşekkürlerimi sunmak isterim. Toplumsal kaynakların kullanıldığı kurumlarda liderlik sorumluluğunun iki dönem ile sınırlandırılmasının iyi uygulama olduğuna inandığım için gönlüm sizinle birlikte olsa da görevi bu ilkeleri daha ileriye taşıyacağına inandığım arkadaşlara devretmenin zamanı geldi" dedi.

"SÜRDÜRÜLEBİLİR DÜNYA İÇİN ÇALIŞACAĞIZ"

Global Compact Türkiye Ulusal Ağı'nın yeni başkanı Mustafa Seçkin, böylesine önemli bir göreve layık görüldüğü için büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, "Global Compact, sürdürülebilirlik odaklı konularda ortak düşünen işletmelerin ve diğer paydaşların buluştuğu küresel bir ağ, bir yenilikçilik platformu. 2000 yılında hayata geçtiğinde BM Genel Sekreteri'nin ofisinde sadece bir masadan ibaret olan Global Compact'in, bugün tüm dünyada 8 bin 400'ü şirket olmak üzere 13 bin kuruma ulaşmış olması önemli bir başarı. Türkiye, 311 imzacı kurumla dünyanın on birinci, Avrupa'nın ise altıncı en büyük ulusal ağlarından biri konumunda. Birleşmiş Milletler'in 2020 yılında ulaşmayı hedeflediği 20 bin imzacı arasında Türkiye'den daha fazla şirket, daha fazla kurum görmek istiyoruz. BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerini kılavuz alarak sürdürülebilir dünya için çalışacağız" değerlendirmesinde bulundu.

Seçkin, Global Compact Türkiye'nin önümüzdeki dönemde, BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri paralelinde kadının iş yaşamında güçlendirilmesi, insan hakları ve çalışma standartları, çocuk hakları ve iş ilkeleri, tedarik zinciri sürdürülebilirliği, 2015 sonrası kalkınma gündemi gibi konulara odaklanmaya devam edeceğini söyledi.

Genel Kurul'da 2016-2019 Dönemi Global Compact Türkiye Yönetim Kurulu şu şekilde oluştu: Unilever Türkiye, Borsa İstanbul, Borusan Holding, Boyner Grup, Çimsa, Coca-Cola İçecek, Eczacıbaşı Holding, Garanti Bankası, İstanbul Bilgi Üniversitesi, Koç Holding, Nestlé Türkiye, Tayburn Kurumsal, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı, Yeşim Tekstil, TİSK,TÜSİAD.

Kaynak: Hürriyet / Ekonomi
title
Close