Haberler

Giresun'da çiftçiler devlet destekli projelere ilgi gösteriyor

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Giresun'da, "Giresun İli Kırsal Gelir Kaynaklarının Çeşitlendirilmesi" ile "Tıbbi Aromatik Bitki Yetiştiriciliğinin Yaygınlaştırılması Projeleri" üreticilerin yüzünü güldürdü.

Giresun'da, "Giresun İli Kırsal Gelir Kaynaklarının Çeşitlendirilmesi" ile "Tıbbi Aromatik Bitki Yetiştiriciliğinin Yaygınlaştırılması Projeleri" üreticilerin yüzünü güldürdü.

İl Tarım ve Orman Müdürülüğünden yapılan yazılı açıklamada, her iki projenin de müdürlük tarafından yürütüldüğü ve Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından finanse edildiği belirtildi.

Açıklamada değerlendirilmesine yer verilen İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Angın, proje kapsamında Giresun'da 2019 yılında 320 metrekarelik 2 topraksız tarım çilek serası ve 2020 yılında da 240 metrekarelik 50 örtü altı sebze seralarının kurulumlarının tamamlanarak üretime geçildiğini aktardı.

Topraksız tarım seralarında birim alandan elde edilen üretim miktarının diğer üretim tekniklerine göre daha üst seviyede olduğuna dikkati çeken Angın, bu seralarda üretimi yapılan çileklerin gelişimi ve verimi istenilen seviyelere ulaştığını vurguladı.

Angın, örtü altı sebze yetiştiriciliği için seraların yaygınlaştırılması amacıyla yapılan çalışmaların da desteklendiğini ifade ederek, bu seralarda yapılan üretimin mono kültür tarımın hakim olduğu Giresun'da küçük aile işletmelerinin gelirlerini çeşitlendirdiğini kaydetti.

Çiftçilerin örtü altı sebze üretimine olan ilgilerinin gün geçtikçe arttığına işaret eden Angın, "Üretilen ürünler yerel pazarlarda satışa sunulmakta. Bu gelişme hem ilimiz sebze ihtiyacını karşılamaya oldukça katkı sağlamakta hem de çiftçilerimiz için ek bir gelir kaynağı oluşturmaktadır." değerlendirmesinde bulundu.

Angın, Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliğinin Yaygınlaştırılması Projesi kapsamında ise 2020 yılında 11 dekar mavi yemiş, 3 dekar gilaburu ve 2 dekar kekik bahçesi tesislerinin kurulduğunu da aktardı.

Giresun'da toprak ve iklim yapısı dolayısıyla zengin bir floraya, tıbbi-aromatik içeriğe ve ticari potansiyele sahip pek çok türün yetişebildiğine dikkati çeken Angın, şunları kaydetti:

"Bu bitkilerin önemli kısmı doğadan toplanarak kullanılmaktadır. Bitki örtüsü açısından önemli avantajlara sahip ilimizde kırsal faaliyetlerin çeşitlendirilmesi ve klasik bitkilerin tarımına alternatif olarak ekonomik getirisi yüksek tıbbi bitkilerin standart üretiminin teşvik edilmesi ile bitki türleri korunacak ve yeni iş sahaları oluşacaktır. Çiftçilerimizin yoğun ilgi gösterdiği ve talep ettiği bu desteklemeler ilimizdeki tarımsal üretim potansiyelini arttırmakta ve yeni projelerin üretilerek hayata geçmesi için bizleri motive etmektedir."

Kaynak: AA / Ekonomi
İstanbul'da bugün saat 15.00'ten sonra bazı metro istasyonları kapatılacak

İstanbullular dikkat! Saat 15.00'ten sonra bu metro durakları kapatılacak

Karın vurduğu Malatya'da 787 vatandaş misafirhanelere yerleştirildi, 5 çobandan biri hayatını kaybetti

Bir şehir kabusu yaşıyor! 787 kişi kurtarıldı, 5 çobandan biri hayatını kaybetti

35 ilde eğitime kar engeli

35 şehirde eğitime kar engeli! İşte tatil olan il ve ilçeler

İstanbul'da katliam: 4 kişiyi öldürüp intihar etti

4 kişiyi öldürüp canına kıydı! İntihar anı kamerada

title