Haberler

Giresun'da Tkdk'dan Kırsal Turizm Çalıştayı

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Giresun İl Koordinatörlüğü tarafından, Kırsal Turizm sektörü ile alakalı çalıştay toplantısı düzenlendi.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Giresun İl Koordinatörlüğü tarafından, Kırsal Turizm sektörü ile alakalı çalıştay toplantısı düzenlendi.

Çalıştay GİRTAB Müdürü Tamer Uzuner, Mimarlar Odası Giresun Şube Başkanı Gökhan Göksu, Esnaf Odaları Birliği Başkan Vekili Namık Kemal Altunbaş, Tüm Giresun Kültür Turizm Derneği Başkanı Mehmet Uzun, Piraziz Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Hasan Maminoğlu, Giresun Üniversitesi Öğretim Görevlileri Kamil Patan, Gülüzar Öksüz ve potansiyel başvuru sahiplerinin katılımıyla gerçekleşti.

Açılış konuşmasını yapan TKDK Giresun İl Koordinatörü Emin Serdar Kurşun "Giresun İl Koordinatörlüğü olarak; besicilik, kanatlı eti, arıcılık, tıbbi ve aromatik bitkiler, kırsal turizm ve yerel ürünler sektörlerindeki yatırımlara öncülük etmiş, özellikle kırsal turizm sektöründe Giresun'da, 25,5 Milyon TL değerinde yatırıma imza atmış bulunmaktayız. Amacımız ilimizin tarihi ve doğal güzelliklerinin varlığıyla ortaya çıkan turizm potansiyelini desteklediğimiz projelerle güçlendirmek, dolayısıyla il ekonomisine katkı sağlamak. Bu kapsamda Giresun'un sürdürülebilir kalkınmasına katkı sağlamak için kırsal turizm yatırımları; doğal çevrede ve açık alanlarda yapılan rekreasyonel ve sportif aktiviteler için gerekli alt yapılar ile konaklama ve restoran hizmetlerinin gelişimi, çiftlik turizm tesislerinin kurulması ve geliştirilmesini içeren yatırımlar 500 bin Avroya kadar desteklenecektir" dedi.

"PREFABRİKE YAPILARA DA DESTEK VERİYORUZ"

Kurum ve kuruluşlara gelen yatırımcıların TKDK'ya yönlendirilmesinin ve turizm sektöründe Giresun merkez ve Bulancak merkez mahalleleri dışında yatırım yapacak müteşebbislerin yatırımlarına başlamadan önce mutlaka kurumları ile irtibata geçmelerinin altını çizen Kurşun " Prefabrike yapılara da destek veriyoruz. Kütük evler, çelik yapılar, keçe kaplama çadırlar gibi prefabrik yapılar kiralık araziler üzerinde yapılsa dahi kontrol süremizin bittiği 7. yılın sonunda yatırımcımız, prefabrik yapısının yerini değiştirerek başka bir yatırım adresinde faaliyetlerine devam edebilir. Aynı zamanda mevcut tesislerin yenilenmesi veya modernize edilmesi de destek kapsamımızda yer alıyor. Bu konuyla ilgili ilimizde faaliyet gösteren mevcut konaklama ve yeme içme tesisi sahiplerinin katılımıyla yakın zamanda toplantı düzenleyeceğiz" diye konuştu. - GİRESUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi
title
Close