Haberler

Genel Sekreter Şahin: "Tarım Makineleri Sektörünü Desteklemeye Devam Ediyoruz"

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trakya Kalkınma Ajansı’nın (TRAKYAKA) 2016 yılı İktisadi Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında desteklenen bir şirketin hazırladığı ‘’Yeni Teknoloji Kaynak Robotu Yatırımı ile Tarım Makineleri Üretiminde Katma Değerin Arttırılması ve Yeni Ürün Üretilmesi’’ projenin kapanış...

Trakya Kalkınma Ajansı'nın (TRAKYAKA) 2016 yılı İktisadi Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında desteklenen bir şirketin hazırladığı "Yeni Teknoloji Kaynak Robotu Yatırımı ile Tarım Makineleri Üretiminde Katma Değerin Arttırılması ve Yeni Ürün Üretilmesi" projenin kapanış toplantısı gerçekleştirildi.

Hayrabolu Organize Sanayi Bölgesinde kurulu Altayoğlu Tarım Makineleri firmasına ait fabrikada yapılan toplantıya, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Altayoğlu firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Nurhan Altayoğlu, Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu ile davetliler katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Genel Sekreter Şahin, "Öncelikle projenin kapanış toplantısı vesilesi ile burada sizlerle bir arada olmaktan dolayı mutluluk duyuyorum. Ajans olarak Bölgemizin kalkınması için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Tarımdan, tekstile, tekstilden yan sanayiye kadar birçok alanda özel sektörde faaliyet gösteren firmalarımıza destek sağlıyoruz. Bu proje de bunlardan biri. Proje kapsamında fabrikaya kaynak robotu ve kaynak fikstürü makinası temini ile 2 personelin istihdamı sağlandı. Alınan kaynak robotu ile daha hızlı kaynak yapılabilecek, dolayısıyla katma değerli ürün üretimine ve verimliliğe katkı sağlamış olacağız.Bölge ekonomisini canlandıracak böyle güzel bir projenin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Proje ile kaynak robotu sistemi ve kaynak fikstürlerinde insan faktöründen kaynaklanan hatalar ortadan kaldırılarak kaynak çarpılmalarının önüne geçilmesi, ürün kalitesinin artması ve standart hale gelmesi, firenin düşmesi ile malzeme giderlerinin azalması, buna bağlı olarak manuel kaynak yöntemine göre üretim maliyetlerinin yüzde 45 düşmesi hedeflendi.

Projenin 12 aylık uygulama süresince toplam bütçesini oluşturan 460 bin 120 TL'nin yüzde 45'ne denk gelen 207 bin 054 TL'lik kısmı TRAKYAKA tarafından karşılandı. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi
İstanbul'da bugün saat 15.00'ten sonra bazı metro istasyonları kapatılacak

İstanbullular dikkat! Saat 15.00'ten sonra bu metro durakları kapatılacak

Karın vurduğu Malatya'da 787 vatandaş misafirhanelere yerleştirildi, 5 çobandan biri hayatını kaybetti

Bir şehir kabusu yaşıyor! 787 kişi kurtarıldı, 5 çobandan biri hayatını kaybetti

Yenidoğan çetesinin kullandığı hastane için yeni iddia: Taburcu olacakken 'Öldü' dediler

Türkiye'yi ayağa kaldıran çetenin hedefinde yalnızca bebekler yokmuş

CHP'li Karabat'tan gündem yaratacak iddia: 200 TL'ye tüm kimlik bilgileriniz satılık

CHP'li isim video paylaşıp skandal bir iddiada bulundu

title