Haberler
İsrail ve Hizbullah ateşkese çok yakın: 36 saat içinde ilan edecekler

Savaşın bitmesine saatler kaldı! Ateşkes artık çok yakın

Kreş tartışmasında CHP'li Başarır ağzını fena bozdu: Tweet bu kadar, geri zekalı

CHP'li Başarır ağzını fena bozdu! Varank'ın yanıtı ise daha bomba

Naci Görür'den Malatya'daki depremden sonra korkutan açıklama: Sonuncusu 2 bin 500 yıl önceydi

Malatya'daki depremden sonra korkutan açıklama: Sonuncusu 2 bin 500 yıl önceydi

İşte kokoreçcide ölen gencin son videosu: Ölürsem bunu paylaşın

İşte kokoreçcide ölen gencin son videosu: Ölürsem bunu paylaşın

G20 Genç Girişimciler İttifakı Zirvesi

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

G20 YEA Türkiye ve Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Başkanı Rahmi Çuhacı, "G20 ülkesi olmayan ülkeler de bu sürece dahil edilmeli. Bizim uygulamada ana amacımız hükümetler düzeyinde uygulanacak politikaları geliştirmek" dedi.

G20 YEA Türkiye ve Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Başkanı Rahmi Çuhacı, "G20 ülkesi olmayan ülkeler de bu sürece dahil edilmeli. Bizim uygulamada ana amacımız hükümetler düzeyinde uygulanacak politikaları geliştirmek" dedi.

TÜGİAD'ın ev sahipliğinde düzenlenen G20 Genç Girişimciler İttifakı Zirvesi bugün başladı. 9 Eylül'e kadar sürecek zirvenin açılışında konuşan Çuhacı, uzun zamandır bunun için çalıştıklarını söyledi.

Hakkari'nin Dağlıca bölgesindeki terör saldırısına ilişkin açıklama yapan Çuhacı, "Ne yazık ki dün gece gelen haberler çok acı. Şehitlerimizin ailesine ve ulusumuza baş sağlığı diliyorum. TÜGİAD olarak her türlü terör eylemini tel'in ediyoruz. Türkiye güçlü bir devlet olarak, güçlü ordu ve ekonomisiyle bu terör saldırılarına karşı başarılı olacaktır" ifadelerini kullandı.

G20 Genç Girişimciler İttifakı'nın, G20 ülkelerinde önemli bir oluşum olduğunu aktaran Çuhacı, G20 ve B20'ye ilişkin bilgiler verdi.

Türkiye'nin G20 Dönem Başkanlığı'nda üç önceliğinin "kapsayıcılık", "uygulama" ve "yatırım" olduğunu belirten Çuhacı, şunları kaydetti:

"G20 ülkesi olmayan ülkeler de bu sürece dahil edilmeli. Somali, Katar gibi ülkelerden de bizimle çalışacak dostlarımız bugün bizimle beraber. Dolayısıyla biz G20 ülkesi olan ve olmayan ülkeleri kaynaştırıyoruz. Bizim uygulamada ana amacımız hükümetler düzeyinde uygulanacak politikaları geliştirmek. Yatırımda da biz yatırım ortamını ilerletmek istiyoruz. B20 koalisyonu, G20 ekonomileri içindeki bağımsız iş birlikleri... B20, 6,7 milyon ufak, orta ve büyük ölçekli şirketler bağlamında çalışmalar yapıyor. B20 olarak özellikle işletmeler için ortak kararlar almaya çalışıyoruz. B20'nin çeşitli çalışma görev grupları var. Yeni bir çalışma görev grubunun yani sadece KOBİ'ler için çalışacak bir çalışma grubunun düzenlenmesi kararını aldık."

"Uzman denen kişilerin hiçbiri bu konuda bir şey bilmiyor"

TÜGİAD 14. ve 15. Dönem Başkanı Ali Yücelen ise bugün çok acı bir gün olduğunu belirterek, toplantıya katılanları, dünyanın eşitsizlikleri nedeniyle ölen çocukların anısına ayağa kalkmaya davet etti.

Ayrıca, terör olayları nedeniyle şehit olanlara Allah'tan rahmet dileyen Yücelen, "Ulusumuz savaş ve terör olaylarından çok acı çekti. Türkiye'nin sınırları dünya terorizm sınırları haline geldi. Biz bir trajediye tanık olduk. Bu trajedi bize bütün ulusların kendi sorunlarıyla baş başa kalarak yalnız olduğunu gösterdi. Sivil halk açısından dünya kamuoyundan daha değerli bir şey yok. Çünkü sosyal bilinci ancak onlar tetikleyebiliyor. Ancak insanlar bugün uluslararası kurumlara olan inançlarını her geçen gün kaybediyor" diye konuştu.

Bunun demokrasi için de geçerli olduğunu vurgulayan Yücelen, çoğu insanın başka insanların trajedilerini göz ardı edebildiğini, "sanki bunlar kendi başına gelmeyecek gibi" davrandığını söyledi.  Yücelen, savaş, terör, zorunlu göç, hastalık, ekonomik kriz ve yoksulluk gibi sorunların gelecekte herkesi bekleyebileceğini dile getirdi.

Yücelen, bütün potansiyel çözümlerin hızla bulunması gerektiğini vurgulayarak, bugün burada olma sebeplerinin zenginliğin eşit dağılımı, genç iş gücü için yeni istihdam oluşturulması ve tüm uluslara eşit fırsatlar sağlanması olduğunu açıkladı.

Bunların hepsinin gerçekçi hedefler olduğunu belirten Yücelen, şöyle devam etti:

"Bu sayede daha iyi bir geleceği oluşturarak sosyal sorunlardan kaçınabiliriz. Tabi ki bunun çözümü girişimciliktir. Biz girişimcilik sayesinde potansiyel büyüme ve zenginleşmenin sağlanabileceğine inanıyoruz. Uzman denen kişilerin hepsi girişimcilikten bahsediyor ama hiçbiri bu konuda bir şey bilmiyor. Çünkü risk içeren hiçbir şey yapmadıkları için sadece konuşmakla yetiniyor, teşvik edici hiçbir şey yapmıyor ve ekonomide çözüm üretici olmuyor. Kendi kendilerine örgütlenen gönüllü girişimciler olarak biz farklı projelerde yer almalı, riski üstlenmeli ve fırsatları yakalamalıyız. Bir kişi girişimcilikten bahsediyor ama kendisi girişimci değil, bu kara mizah gibi... Ben bir alana yatırım yapmaktan bahsetmiyorum. Mesela bir profesyonel olarak katma değer oluşturmamışsanız, eğer bir akademik görevli sadece geleneksel ve konvansiyonel yöntemleri uygulamaktan başka bir şey yapmamışa, eğer bir siyasetçi ortak perspektifler konusunda hiçbir şey yapmamış olmasına rağmen girişimcilikten bahsediyorsa bunların hepsi saçmadır."

Yücelen, girişimciliğin gerçek girişimciler tarafından tartışılması ve ileri taşınması gerektiğini vurgulayarak, girişimcilik pazarlamacılarının da bir girişimcilik ruhuna sahip olmayanların da kendilerini dinlemesi temennisinde bulundu.

"Bugünkü etkinlik daha başlamadan başarılı oldu"

G20 YEA Sherpa, G20 YEA ve TÜGİAD Genel Sekreteri Başak İlisulu, burada son derece güçlü bir atmosfer ve profile sahip olduklarını belirterek, genç kuşaklar olarak müteşebbisliğin gelişimi için çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

G20 YEA Komisyonu Başkanı ve TÜGİAD Yönetim Kurulu Üyesi Serkan Yazıcıoğlu da bu zirvenin hukuki çerçevenin güçlendirilmesi, finansmana erişimin kolaylaştırılması ve müteşebbislik kültürünün gelişmesiyle ilgili olacağını ifade etti.

Yazıcıoğlu, bu zirvenin her şeyden önce müteşebbis kültürünün anlaşılması için önemli olduğunu ve zirvede mevcut projelerin bu kapsamda tartışılacağını belirtti.

G20 YEA Avustralya Başkanı Jeremy Liddle ise TÜGİAD'ın yaptığı tüm hazırlıklara teşekkür ederek, bugünkü etkinliğin daha başlamadan başarılı olduğunu söyledi.

Bu anlamda Türkiye ekibini kutlayan Liddle, "Müteşebbisler olarak bir araya gelmekten çok hoşlanırız. Biz, genç müteşebbisler olarak dünyayı değiştiriyoruz" dedi.

Romanya'nın eski KOBİ ve Turizm Bakanı ve Milletvekili Florin Jianu da girişimcilere bakanlıklarda ve kamuda ihtiyaç olduğunu belirterek, "Bize gelecekte kaybolmuş nesil diyecekler. Ben kızıma bu mirası veriyorum. Onun hayatını iyileştirmeden ve dünyadaki her çocuğun hayatını iyileştirmeden bu dünyayı onlara devretmek doğru değil. Bu yüzden küresel düzeyde vizyona ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı.

G20 Genç Girişimciler İttifakı Zirvesi programı

G20 Genç Girişimciler İttifakı Zirvesi, bugün Girişimcilik ve İnovatif Yaklaşımlar, Kadın Girişimciliği, Sosyal Girişimcilik panelleriyle devam edecek.

Yarın, "Girişimciliğin olmazsa olmazları: Finans Yönetimi, Yaratıcılık, Organizasyon Yeteneği, Risk Almak" konusunun tartışılacağı zirvede, "Uluslararası İşbirliklerinin Geliştirilmesi ve Yeni Pazarlara Erişim, Girişimlerin Küreselleşmesi ve Yerelleşmesi" de ele alınacak.

Zirvenin son günü olan Çarşamba günü ise çeşitli sunumların yanı sıra "G20 YEA 2015 Deklarasyonu İmza Seramonisi ve G20 YEA- Türkiye'den Çin'e Devir Teslim Töreni ve 2016 Zirve Sunumu" gerçekleştirilecek.

Kaynak: AA / Ekonomi
title