Haberler

Fiskobirlik Üyeleri Düzce'de Bir Araya Geldi

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Genel Başkanı Lütfü Bayraktar ve Denetleme Kurulu Üyesi Murat Güler, Batı Karadeniz Bölgesi Fındık Tarım Satış Kooperatifleri yönetici ve delegeleri ile Akçakoca'da bir toplantı gerçekleştirdi.

FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Genel Başkanı Lütfü Bayraktar ve Denetleme Kurulu Üyesi Murat Güler, Batı Karadeniz Bölgesi Fındık Tarım Satış Kooperatifleri yönetici ve delegeleri ile Akçakoca'da bir toplantı gerçekleştirdi. Delegasyona, göreve geldiklerinden bugüne dek yapılan çalışmaları içeren yaptığı sunumda, borçlar, cari açık, personel durumu ve fındık alımlarına dair bilgilendirmelerde bulundu. Akçakoca Zirve Tesislerinde Sakarya, Düzce Merkez ve İlçeler kooperatifleri ile Ereğli Alaplı ve Ormanlı kooperatiflerinden yaklaşık 70 yönetici ve delegenin katıldığı toplantıda, FİSKOBİRLİK'in dünü ve bugünü kıyaslandı. Nereden nereye gelindiği örneklerle açıklandı. Bugün

gelinen noktada FİSKOBİRLİK'te her şeyin kontrol altına alınmış olduğunu vurgulayan Lütfü Bayraktar, şöyle konuştu: "400 milyon lira borcun bugün itibariyle yüzde 90'nını ödemiş durumdayız. Artık ticaret yapmaya mal alıp mal satmaya para kazanmaya borçlarımızı ödemeye çalışırken FİSKOBİRLİĞİ yeniden ayağa kaldırıp piyasanın en güçlü kurumu yapmayı amaçlıyoruz."

FİSKOBİRLİK'in

görev zararlarının karşılıksız olarak piyasa koşullarının çok üstünde ürün alımından kaynaklandığının altını çizen Lütfü Bayraktar, şunları söyledi: "Piyasanın iki, iki buçuk kat üstünde fındık alırsanız ve buna kaynak oluşturamazsanız

iflas etmeniz kaçınılmaz. Geçmişte bunlar yaşandı. O günün yaralarını son dört yılda çözmeye çalıştık. İyi yoldayız. Bu yıl fındık alımı için piyasaya girdik. Duyurularımızda piyasa koşullarının 50-100 kuruş üstünde fiyat vereceğimizi ilan ettik. Sabah yatırdığınız ürünün bedelini öğleden sonra alacaksınız güvencesiyle piyasaya girdik ve bunu uyguladık. Ancak ne yazık ki bu kooperatifin yani FİSKOBİRLİK'in gerçek sahipleri istediğimiz oranda kurumuna sahip çıkmadı. 2 bin 500 ton gibi bir fındık aldık. 10 bin ton alıma ulaşabilseydik piyasa en az 50-60 kuruş daha yukarılarda seyredecekti. Gıda sektöründe bir firma bize 14 milyon nakit kredi açtı. Ayda 3 milyonluk mal teslimi yapar seviyelere geldik. Bankalar ve bazı büyük firmalar bizimle iş yapmak için teklifler getiriyor. Fakat dün bu kurumdan iki kat fiyatla ürün verenler bugün üretiminin yüzde 10'unu bize vermekten kaçınıyor. Kaldı ki alacaklarının yüzde 90'nı ödenmişken"

Her türlü siyasi ve ekonomik zorlukları aşacaklarını vurgulayarak açıklamasını sürdüren Bayraktar, şunları söyledi: "Göreve geldiğimiz günlerdeki personel sayımızı dörtte bir oranında azalttık. Çalışanlarımızın ücret ve çalışma koşullarını yeniden düzenledik. Çalışmadan maaş alımının önünü kestik. Üst düzey yönetici, bürokratlar ve müdürlerin maaşlarında inanılmaz indirimler yaptık. Tek ihtiyacımız üreticilerimizin bize olan güvenini ve desteğini arkamızda görmek. Bu kurum hepimizin. Dedikodulara ve olumsuzlara kulak vermeyin. Birlik ve beraberlik içinde yeniden piyasaya girmeliyiz. Bu fındık üreticisinin emeğinin gerçek değerinin oluşmasının tek şartıdır"

Sohbet havasında süren toplantı yenilen yemekle sona erdi. - DÜZCE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi
title
Close