Haberler

Finansal Kurumlar Birliği ve Marmara Üniversitesi'nden Mesleki Gelişimde İş Birliği

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Finansal Kurumlar Birliği (FKB), finansal kiralama, faktoring ve finansman şirketleri sektörlerinde mesleki gelişimin desteklenmesi amacıyla Marmara Üniversitesi ile iş birliği çerçevesinde "Finansal Kurumlar Temel Uzmanlık Sertifika Programı" başlattı.

Finansal Kurumlar Birliği (FKB), finansal kiralama, faktoring ve finansman şirketleri sektörlerinde mesleki gelişimin desteklenmesi amacıyla Marmara Üniversitesi ile iş birliği çerçevesinde "Finansal Kurumlar Temel Uzmanlık Sertifika Programı" başlattı.

FKB açıklamasına göre, 17 Aralık 2014 - 18 Şubat 2015 tarihleri arasında 20 gün süren periyotlar halinde verilecek eğitim programı, FKB ile Marmara Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (MUSEM) arasında imzalanan protokolle hayata geçirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen FKB Başkanı Osman Zeki Özger, birlik olarak her üç sektördeki çalışan kalitesinin artırılması için yoğun çalışmalar yürütüldüğünü ve programın bu yöndeki çalışmalara önemli katkı sağlayacağını vurguladı.

Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Yüksekokulu ile iş birliği içerisinde başlattıkları program sayesinde birlik çatısı altında birleşen finansal kiralama, faktoring ve finansman şirketleri sektörleri çalışanlarının mesleki, finansal, ticari ve hukuki bilgi donanım kazanacağını belirten Özger, çalışanların mesleğin gerektirdiği etik değerlerle birlikte danışmanlık nosyonunu da elde edeceğini ifade etti.

Özger, bu iş birliğinin Başbakanlık Genelgesi ile başlatılan ve Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) koordinasyonunda yürütülen "Finansal Erişim, Finansal Eğitim, Finansal Tüketicinin Korunması Stratejisi ve Eylem Planları"na verdikleri destek ile uyum gösterdiğini vurgulayarak, çalışanların bu iş birliğiyle daha donanımlı bir altyapıya kavuşacağını, böylece kendilerine olan güvenin ve verimliliğin yükseleceğini aktardı.

Eğitimi alan personelin çalıştıkları şirketteki departmanların fonksiyonlarını da öğrenip şirket içi sinerjiyi artıracak olmasının sektörü ileriye taşıyacak bir paylaşım ortamının oluşturulmasına da büyük katkı sağlayacağını ifade eden Özger, bu sayede hem şirketlerde hem de sektörün genelinde hizmet kalitesi ve müşteri memnuniyetinin artacağına işaret etti.

Bu projenin devamının uzmanlık sertifikaları ile geleceğini de belirten Özger, KOBİ'lerin de finansal okuryazarlığın artırılması amacıyla üretilecek projelerin içerisinde yer almak için gönüllü olduklarının altını çizdi.

Özger, uzman personelin hem sektörlerin itibarını yükselteceğini hem de Türk ekonomisine katkı sağlayacağını vurguladı.

Programda başarılı katılımcılara Marmara Üniversitesi'nce sertifika verilecek. Eğitim şu konu başlıklarından oluşuyor:

"Türk Mali Sisteminin Genel Görünümü, Hukuk, Kredi Riski Yönetimi, Türev İşlemler, İstihbarat ve Mali Analiz, Temel Muhasebe ve Mali Tablolar, Finansal Matematik, Dış Ticaret, Finansal Satış ve Pazarlama Teknikleri, Finansal Kiralama, Faktoring, Finansman" - İstanbul

Kaynak: AA / Ekonomi
THY, İstanbul Havalimanı'ndan 38 seferini iptal etti

THY, İstanbul için 38 seferin iptalini duyurdu

İçişleri Bakanlığı tarafından Tunceli ve Ovacık belediyelerine kayyum atandı

İçişleri Bakanlığı tarafından Tunceli ve Ovacık Belediyelerine kayyum atandı

Görevden uzaklaştırılan başkandan provokatif açıklama

Görevden uzaklaştırılan başkandan provokatif açıklama

Tunceli ve Ovacık Belediyesi'ne kayyum atanmasının ardından belediye önünde protestolar başladı

Kayyum kararının ardından belediye önünde protestolar başladı

title