Ekonomi Zirvesinde Global Fırsatların Geleceği Konuşuldu
Uludağ Ekonomi Zirvesi’nin ilk oturumunda ‘global fırsatların geleceği’ konuşuldu.
Uludağ Ekonomi Zirvesi'nin ilk oturumunda 'global fırsatların geleceği' konuşuldu.
Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde ilk oturum 'global fırsatların geleceği' başlığıyla yapıldı. Yıldırım Holding CEO'su Yüksel Yıldırım moderatörlüğündeki oturumda Simit Sarayı Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kavukcu, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, Koton Yönetim Kurulu Üyesi Gülden Yılmaz, Uludağ İçecek Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ömer Kızıl, Derimod Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Zaim konuşma yaptı. Simit Sarayı Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kavukcu, "Markamızı dünyaya ezberletmek için yola çıktık. 2012'de ilk yurtdışı açılımı kararı verdik. Mevcut mağazaların konseptini değiştirdik. İlk Medine, sonra Hollanda'da mağaza açtık. Şu anda Londra'dayız. Şu anda 22 mağazamız var. Londra'da 85 mağazası olan bir zincirin satın alması gündemde. 85 mağazanın hepsini birden satın almak istiyoruz. İki ülkeye daha girmek istiyoruz. Kenya ve uzak doğu pazarına yöneleceğiz. 2019'da hızlı büyüme düşüncelerimiz var" diye konuştu.
TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik ise "Dijitalleş ve Teknoloji gelişimlerin getirdiği değişimler önemli. İstisnasız panellerin konusu ne olursa olsun yapay zeka, sanayi 4.0 konuşmadan, robotları konuşmadan hiçbir panelden geçmediğimiz şekle dönüştü. Muazzam çağ kapandı internet ile beraber. Teknoloji çağı diye yeni çağ açıldı. Fırsat çağı olarak bakmakta fayda var. Yerel girişimcilerimize müthiş yolculuk yapabilecekleri dünya var. Günün sonu itibariyle son sözü kim söyleyecek. Fırsatlar mı, riskler mi" diye konuştu.
" Türkiye'nin yeni bir öyküye ihtiyacı olacak"
Hedef tespit etmenin önemine değinen Bilecik, "TÜSİAD içinde hem fikir olduğumuz Türkiye'nin 2002-2007 yıllarında AK Parti'nin ilk dönemde müthiş öykü oluşturduk ve sattık. En büyük kazanımlardan biriydi. Şimdi en büyük eksikliğimiz Türkiye'nin yeni bir öyküye ihtiyacı olacak. TÜSİAD tarafından çok çalıştığımız konu teknoloji alanından gelebilecek, sanayi 4.0 barındıracak bir noktadan çıkabilme ihtimalini görüyoruz. Böyle bir hedef var. Reçete belli. Bizim daha rekabetçi küresel ekonomide, makro ekonomik istikrarı tutturmamız gerekir. Ekonomide iki faktör çok önemli. İstikrar ve verimlilik" şeklinde konuştu. - BURSA