E-Beyas 2017 Sempozyumu
Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Başkan Yardımcısı Yusuf Yazar, üretim sürecinin birtakım kriterlerinin bulunmasının büyük önem taşıdığını belirterek, "Bir ürün çok iyi üretilmiş olsa dahi üzerinde kalitesini gösteren ve üreticiye güven hissettiren bir standart ibaresi bulunmadığı sürece...
Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Başkan Yardımcısı Yusuf Yazar, üretim sürecinin birtakım kriterlerinin bulunmasının büyük önem taşıdığını belirterek, "Bir ürün çok iyi üretilmiş olsa dahi üzerinde kalitesini gösteren ve üreticiye güven hissettiren bir standart ibaresi bulunmadığı sürece kimsenin gözünde kıymeti olmamaktadır." dedi.
Yazar, Ankara Üniversitesi Gölbaşı 50. Yıl Yerleşkesi Teknokent Konferans Salonu'nda 3'üncüsü düzenlenen Belge Yönetimi ve Arşiv Sistemi (e-BEYAS) 2017 Sempozyumu'nun açılışında, hayatı kolaylaştıran bilişim ürünlerinin sadece üretilmesinin yeterli olmadığı söyledi.
Üretim sürecinin birtakım kriterlere sahip olması gerektiğine işaret eden Yazar, "Bu kriterlerin periyodik olarak kontrolü büyük önem taşımaktadır. Bir ürün çok iyi üretilmiş olsa dahi üzerinde kalitesini gösteren ve üreticiye güven hissettiren bir standart ibaresi bulunmadığı sürece kimsenin gözünde kıymeti olmamaktır. İhracat amacıyla üretilmiş bazı ürünler, uygun kalite ve şartları sağlamadıkları gerekçesiyle gümrük kapılarından öteye geçememekte ve yurt dışında varolamamaktadır." diye konuştu.
Yazar, TSE'nin, elektronik belge yönetim sistemleri (EBYS) konusunda aktif rol oynadığını vurgulayarak, kurumların kullandığı yazılım ürünlerinin üstün nitelikte olmasını amaçladıklarını bildirdi.
EBYS gibi yazılım ürünlerinin istenildiği şekilde çalışmaması durumunda kurumsal aksamalara yol açacağına dikkati çeken Yazar, şöyle devam etti:
"TSE olarak elektronik belge yönetim sektöründe istikrarın sürmesi için kurumlar, üniversiteler, yazılım geliştirme işlemi yapan firmalar ve belediyeler başta olmak üzere paydaşların iş birliğinin daha nitelikli olmasının zaruri olduğu bilinciyle hareket etmekteyiz."
Türksat AŞ Genel Müdür Yardımcısı Halil Yeşilçimen de bilgi toplumu olma yolunda Türkiye'nin büyük hedefleri bulunduğunu, e-dönüşümün de bu yolda bir basamak olduğunu belirtti.
Bilgi toplumunun merkezinde bilişim teknolojileri olduğunu dile getiren Yeşilçimen, şunları kaydetti:
"Ülkemizin bilgi toplumuna dönüştürülmesinde kamu kurum ve kuruluşlarının önemli görevi var. Kamu çok önemli oranda bilgi üretiyor ve ekonomiye kazandırılması anlamında e-dönüşümün gerçekleştirilmesi, teknolojinin en iyi şekilde kullanılması, teknoloji tüketicisi ve kullanıcısı olması önem arz ediyor. Ülkemiz bu anlamda birçok faaliyette bulundu. Kamu, e-dönüşümde atılım yaptı. İş yapış ve teknolojiyi kullanma şekilleriyle bilgi toplumu olma yolunda kendi üzerine düşen görevleri gerçekleştirmeye çalışıyorlar."
Konuşmaların ardından, "Anadolu Ajansı Objektifinden Ankara Üniversitesi Haber-Fotograf Sergisi" de açıldı.