Haberler
Türk-İş Başkanı Atalay'dan asgari ücret çıkışı: Ortada dolaşan rakamları kabul etmek mümkün değil

Türk-İş Başkanı Atalay'dan gündem yaratacak asgari ücret çıkışı

Piyasaları alt üst eden sahte dolar skandalı akıllara Saddam'ın yaptığını getirdi

Sahte dolar skandalı akıllara Saddam'ın yaptığını getirdi

Çete ile anılan Güney Hastanesi'nin sahibi: Ortaokul mezunuyum, sigorta primim için hastaneyi satın aldım

İstanbul'un göbeğindeki hastaneyi bakın ne için satın almış

Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Osman Yalçın hakkında yakalama kararı

Özel'in cezaevi ziyareti sırasında başkan yardımcısına operasyon

Dünya Fikri Mülkiyet Günü

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Marka Koruma Grubu (MKG) Sözcüsü Ali Ercan Özgür, sahte, kaçak ve taklit ürünle mücadelede sağlanacak ilerleme ve uygulamalar ile Türkiye'ye gelecek yatırımların hızla artabileceğini belirtti.

Marka Koruma Grubu (MKG) Sözcüsü Ali Ercan Özgür, sahte, kaçak ve taklit ürünle mücadelede sağlanacak ilerleme ve uygulamalar ile Türkiye'ye gelecek yatırımların hızla artabileceğini belirtti.

Özgür, 26 Nisan Dünya Fikri Mülkiyet Günü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, fikri mülkiyet haklarının, girişimciler, yatırımcılar ve yaratıcıların, maddi ve gayri maddi mallarının yetki harici kullanılmamasını garanti altına alarak, kullanımın telafi edilmesini ve inovasyon ile yaratıcılığın koruma altını alınmasını sağladığını kaydetti.

Sahte ürünlerin markalar için yüzde 10 civarında ortalama gelir kaybı yarattığına işaret eden Özgür, aynı zamanda yatırımların da bu sorunları gidermeye kayması sonucunda, markaların yenilikçilik için ayırabilecekleri bütçenin azaldığını ifade etti.

Türkiye'de tüketicilerin yüzde 58'inin ürünlerin sahte, kaçak veya taklit olduğunu bilerek satın aldığına işaret eden Özgür, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Türkiye'de taklit ve kaçak ürün piyasasının ortalama büyüklüğünün 17,2 milyar dolara ulaştığı tahmin ediliyor. Kaçak ve taklit ürün ticareti, Türkiye'nin ekonomisi ve güvenliği için çok önemli bir sorundur. Ülke ekonomisi bu ürünler nedeniyle büyük bir vergi kaybına uğruyor. Türkiye'de fikri mülkiyet hakları konusunda sağlanacak ilerlemeler ile 90 bin kişiye ek istihdam sağlanabilir ve yeni yatırımlar ile bu oran hızla yükselebilir. Türkiye, büyüme hedeflerini gerçekleştirmek için kaçak, taklit ve sahte ürün ticaretiyle mücadelesini kazanmak zorundadır."

Türkiye'nin küresel rekabet gücünün ve yatırım cazibesinin artması, marka haklarının korunmasıyla doğru orantılı olduğuna işaret eden Özgür, sahte, kaçak ve taklit ürünle mücadelede sağlanacak ilerleme ve uygulamalar ile ülkeye gelecek yatırımların hızla artabileceğini bildirdi.

Özgür, Türkiye'nin marka haklarını koruduğu ölçüde küresel rekabette öne çıkarak, ekonomisine büyüklük ve derinlik kazandıracağını ifade etti.

Kaynak: AA / Ekonomi
title