Haberler
İsrail ve Hizbullah ateşkese çok yakın: 36 saat içinde ilan edecekler

Savaşın bitmesine saatler kaldı! Ateşkes artık çok yakın

Kreş tartışmasında CHP'li Başarır ağzını fena bozdu: Tweet bu kadar, geri zekalı

CHP'li Başarır ağzını fena bozdu! Varank'ın yanıtı ise daha bomba

Naci Görür'den Malatya'daki depremden sonra korkutan açıklama: Sonuncusu 2 bin 500 yıl önceydi

Malatya'daki depremden sonra korkutan açıklama: Sonuncusu 2 bin 500 yıl önceydi

İşte kokoreçcide ölen gencin son videosu: Ölürsem bunu paylaşın

İşte kokoreçcide ölen gencin son videosu: Ölürsem bunu paylaşın

Dünya Bankası: Türkiye Küresel Fırtınayı Atlatır

Dünya Bankası: Türkiye Küresel Fırtınayı Atlatır
Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünya Bankası, Türkiye'nin 2008 Yılından Sonra Büyüme Trendini Yeniden Yakalayacağı Tahmininde Bulunurken, Yüksek Cari İşlemler Açığı Sorununun İse Devam Edeceğini Öngördü.

Dünya Bankası, Türkiye’nin 2008 yılından sonra büyüme trendini yeniden yakalayacağı tahmininde bulunurken, yüksek cari işlemler açığı sorununun ise devam edeceğini öngördü.

Dünya Bankası’nın geneleneksel Küresel Kalkınma ve Finans Raporu’nda, Türkiye’nin son yıllarda güçlendirdiği alt yapısı sayesinde, küresel finans fırtınasını atlatabilmesi olası bir gelişme olarak görüldü. 2008 yılından sonra Türkiye’nin eski büyüme trendini yeniden yakalayacağı ifade edildi. Avrupa ve Orta Asya için gelecek dönemde en büyük riskin, küresel finans sisteminde beklenmeyen olumsuz gelişmeler ve belirsizlikler olduğu anlatılırken, Türkiye’ye özgü herhangi bir risk ve belirsizlik tanımı yapılmadı.

Cari açık sorunu

Raporda, Türkiye ekonomisine ilişkin şu projeksiyonlar yer aldı: "Türkiye’nin bu yıl yüzde 4’te kalması beklenen gayri safi yurt içi hasıla (GSYH) büyüme oranının 2009’da yüzde 4.3’e, 2010 yılında yüzde 5’e yükselecek. Türkiye’nin yüksek cari işlemler açığı sorunu da orta vadede ağırlığını hissettirecek. Türkiye’de 2007 yılında yeni seri milli gelire göre yüzde 5.3 çıkan cari açığın GSYH’ye oranının bu yıl yüzde 7.3’e, 2009 ’da ise yüzde 7.5’e kadar çıkacak. Bu oran 2010 yılında ise yüzde 6.8’e düşecek.

Dünya Bankası raporunda, dünya genelinde özelleştirme uygulamaları değerlendirilirken, gerçekleştirilen 10 büyük özelleştirme uygulaması içinde Türkiye iki özelleştirme ile yer aldı. 5.5 milyar dolarla Güney Afrika’nın Standard Bank’ı satışı olurken, Türkiye’de 2.7 milyar dolarlık Oyakbank satışı, ilk 10 özelleştirme içinde ikinci sırada yer aldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi
title