Haberler
İsrail ve Hizbullah ateşkese çok yakın: 36 saat içinde ilan edecekler

Savaşın bitmesine saatler kaldı! Ateşkes artık çok yakın

Kreş tartışmasında CHP'li Başarır ağzını fena bozdu: Tweet bu kadar, geri zekalı

CHP'li Başarır ağzını fena bozdu! Varank'ın yanıtı ise daha bomba

Naci Görür'den Malatya'daki depremden sonra korkutan açıklama: Sonuncusu 2 bin 500 yıl önceydi

Malatya'daki depremden sonra korkutan açıklama: Sonuncusu 2 bin 500 yıl önceydi

İşte kokoreçcide ölen gencin son videosu: Ölürsem bunu paylaşın

İşte kokoreçcide ölen gencin son videosu: Ölürsem bunu paylaşın

Diyarbakır'da Enerji Geliştirme Konferansı Düzenlendi

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Diyarbakır Güneş Enerjisi Kapasite Geliştirme Projesi " tanıtım semineri Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Birleşik Krallık (İngiltere) Ankara Büyükelçiliği Refah Fonu kapsamında, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası ile Lİfenerji işbirliğiyle gerçekleştirilen "Diyarbakır Güneş Enerjisi Kapasite Geliştirme Projesi"tanıtım semineri DTSO Konferans Salonunda gerçekleştirildi.


Seminere DTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Metin Aslan, Mesut Altın, Lifeenerji temsilcileri Fırat Ezin, Ramazan Aslan ve işverenler katılımda bulundu. Projede Küresel sorunlara çözüm olabilmek adına güneş enerjisi alanında bilim ve yeniliğin teşvik edilmesi amaçlanıyor.


Projenin tanıtım seminerinde konuşan DTSO Başkan Yardımcısı Metin Aslan öncelikle Cumhuriyet tarihinin en büyük katliamında barış için bir araya gelen farklı sivil toplum örgütlerinden, partilerden hayatını kaybeden vatandaşlara Allahtan rahmet dileyerek yakınlarına başsağlığı dileklerinde bulundu. Aslan konuşmasında, güneş enerjisi santralleri yatırımlarının, enerji nedeniyle yaşanan savaşların ortasında olduğumuz bir coğrafyada, çok daha önem kazandığını belirterek, özellikle doğalgaz ve kömür gibi fosil yakıtların karbondioksit salınımına sebep olarak iklim değişikliklerine sebep olduğunu söyledi.


Aslan, elektrik üretiminde, taşımacılıkta, endüstride fosil yakıtların kullanılması ve ormanların yok edilmesi gibi insan faaliyetleri nedeni ile sera gazı salınımının artmasının bir bütün olarak eko sistem için gelecek açısından ciddi riskler oluşturduğunu belirtti. Dünya Bankası tarafından finanse edilen Yenilenebilir Enerji Projesi değerlendirme dokümanına göre Türkiye'nin zengin yenilenebilir enerji kaynaklarına sahip olduğunun altını çizen Aslan sözlerini şöyle sürdürdü;

"Güneydoğu Anadolu Bölgesi 1.460 kWh/mertrekare yıl, yıllık güneş ışınımı ve 2.993 saat yıllık ortalama güneşlenme süresi ile Türkiye'nin toplam güneş radyasyonu açısından en zengin bölgesidir. Bu bağlamda DTSO olarak bizler de ilimizde son yıllarda yapılan çalışmalar ile birlikte farklı alanlarda güneş enerjisinden yararlanmak için bir takım girişimler başlattık" dedi.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenecek olan eğitimler ile güneş enerjisi santralleri yatırımları için ilgili mevzuat, başvuru süreci ve uygulama sürecine ilişkin temel bilgilerin paylaşılması planlanmaktadır.

Kaynak: Temsilci / Ekonomi
title