"Deri'n Fikirler" Türk Derisini Dünya Markası Yapacak

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye İhracatçılar Meclisi ve Deri Tanıtım Grubu tarafından desteklenen, Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen "Deri'n Fikirler IITürkiye İhracatçılar Meclisi ve Deri Tanıtım Grubu tarafından"...

Türkiye İhracatçılar Meclisi ve Deri Tanıtım Grubu tarafından desteklenen, Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen "Deri'n Fikirler II Türkiye İhracatçılar Meclisi ve Deri Tanıtım Grubu tarafından desteklenen, Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen "Deri'n Fikirler II. Deri Tasarım ve Üretim Yarışması"nı Yunus Tuncer, Süleyman Çelik ve Nurullah Yalçın'ın oluşturduğu takım kazandı. Roberto Enver ve Ayşe Gizem Demir'in takımı ikinci olurken, Üçüncülüğü Aynur Mezgil, Refika Paydaş ve Yakup Demir'den oluşan ekip ile Buse Özgün ve Sinan Can Güzel'den oluşan takım paylaştı.

Ege İhracatçı Birlikleri'nden yapılan açıklamaya göre Türk derisinin dünyadaki konumunu sağlamlaştırmak, ülkemizin deri konusunda bir tasarım ve Ar-Ge merkezi olmasını sağlamak amacıyla, deri üretimi ve tasarımı konusunda sektöre genç yeteneklerin kazandırılması için Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği, Ege Üniversitesi Deri Mühendisliği Bölümü ve Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Tasarım Bölümü'nün işbirliğinde düzenlenen "Deri'n Fikirler" Deri Üretim ve Tasarım Yarışması'nda Yunus Tuncer-Süleyman Çelik ve Nurullah Yalçın'ın oluşturduğu takım mutlu sona ulaştı.

-TOLUNAY: "TÜRK DERİ SEKTÖRÜ 186 MİLYAR DOLARLIK TİCARET HACMİNE ULAŞTI"-

II. Deri Tasarım ve Üretim Yarışması'nın Ödül Töreni'nde konuşan İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği ve Deri Tanıtım Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Lemi Tolunay, Türk derisini dünya markası yapmak için çalıştıklarını, bu yolda inovasyon ve tasarımın çok önemli olduğunu kaydetti.

Dünya genelinde deri sektörünün 186 milyar dolarlık bir ticaret hacmine ulaştığına işaret eden Tolunay, " Türkiye, bu pastadan çok küçük bir dilim alıyor. Türk deri sektörü olarak, ihracat, bavul ticareti ve iç piyasa toplam 4 milyar dolarlık bir büyüklüğümüz var. Amacımız, yenilikçi, inovatif ürünler üreterek Türk deri sektörünün bu büyük pastadan aldığı dilimi büyütmek. Türk deri sektörü olarak İtalya ve Çin'i hedef Pazar olarak görüyoruz. Avrupa'da deri sektöründe üst segment üretimdeki zayıflama Türk deri sektörünü öne çıkarıyor. Deri Tasarım ve Üretim Yarışması üniversite-özel sektör işbirliğinin güzel bir örneği. 29 yıldır deri sektöründe çalışıyorum, böylesine güzel bir günü ilk kez yaşıyorum. 11 takımın tasarımları da birbirinden güzeldi, jüri olarak seçim yaparken çok zorlandık" diye konuştu.

-"YARIŞMADA İLK ÜÇE GİRENLERİ İTALYA'DA DERİ SEKTÖRÜNÜN KALBİNİN ATTIĞI BİR FUARA GÖTÜRECEĞİZ"-

Yarışmada finale kalan 11 takımdaki tüm yarışmacıları 3 gün süreyle İstanbul'da ağırlayacaklarını, Türk deri sektörünün işletmelerini gezdireceklerini ve deri sektörü hakkında daha fazla bilgi sahibi olmalarını sağlayacaklarını anlatan Tolunay şöyle konuştu:

"Bu yarışmada ilk üçe giren takımları ise İtalya'da dünya deri sektörünün kalbinin attığı bir fuara götüreceğiz. Amacımız, bu tasarımcılarımızın Simay Bülbül, Arzu Kaprol, Ümit Ünal, Sertaç Delibaş ve Pınar Arkun gibi deri ürününü çok kullanan ünlü tasarımcılar arasına katılmalarını sağlamak."

-GALİKO: "DERİ SEKTÖRÜNDE BUGÜN TASARIMCILAR KARAR VERİCİ KONUMA GELDİ"-

Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Jak Galiko, geçmişte patronların karar verici olduğu deri sektöründe bugün tasarımcıların karar verici konuma geldiğini, Türkiye gibi dış ticaret açığı veren ülkelerin tasarıma büyük önem vermesi gerektiğini, bu sayede katma değeri yüksek ürün ihracatının artacağını ve dış ticaret açığının azalacağını ifade etti.

"Deri'n Fikirler Deri Üretim ve Tasarım Yarışması"nın deri sektörünün sürdürülebilirliği açısından büyük önem taşıdığını vurgulayan Galiko, "Türkiye'de büyümeyi ancak istihdam yaratarak ihracatı güçlendirerek sağlayabiliriz. Bu noktada gençlere fırsatlar tanımalı ve onların önünü açmalıyız Deri öncelikli bir üründür. Ayakkabı, çanta ve deri aksesuarları vazgeçilmez tabii bir üründür" diye konuştu.

-TÜRKMENOĞLU: "GÜNÜMÜZDE İCAT ÇIKARANLARI BULMAK İÇİN YARIŞMALAR YAPIYORUZ"

"Deri'n Fikirler Deri Üretim ve Tasarım Yarışması"nın ödül töreninde konuşan Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Mustafa Türkmenoğlu, geçmiş yıllarda farklı düşünen gençlerin "Otur yerine icat çıkarma" denilerek eleştirildiğini, günümüzde ise icat çıkaranları ortaya çıkarmak için tasarım yarışmaları düzenlendiğini kaydetti.

-BİRİNCİ TAKIM 5 BİN TL PARA ÖDÜLÜ KAZANDI-

"Deri'n Fikirler II. Deri Üretim ve Tasarım Yarışması"nda birinci olan takım 5 bin TL, ikinci olan takım 3 bin TL ve üçüncü olan takım ise 2 bin TL para ödülünü de kazandı.

Ağartıoğlu Deri, Altınok Deri, Artkıy, Derma Deri, Deri Form, Desa, D-Sign, Tasarım Stüdyosu, Joker Kimya, LCM Deri, L-G Deri, Lider Deri, Mark Chantal Çanta, Moda Show Dericilik, Orsa Deri, Sepiciler, Sevimli Deri, Simay Bülbül, Topbay Ayakkabı, Turkuaz Makine, Voder Ayakkabı ve Yateks ise sponsor olarak katkı sağladı. - Ankara

Kaynak: ANKA / Ekonomi
title
Close