Haberler
İsrail ve Hizbullah ateşkese çok yakın: 36 saat içinde ilan edecekler

Savaşın bitmesine saatler kaldı! Ateşkes artık çok yakın

Kreş tartışmasında CHP'li Başarır ağzını fena bozdu: Tweet bu kadar, geri zekalı

CHP'li Başarır ağzını fena bozdu! Varank'ın yanıtı ise daha bomba

Naci Görür'den Malatya'daki depremden sonra korkutan açıklama: Sonuncusu 2 bin 500 yıl önceydi

Malatya'daki depremden sonra korkutan açıklama: Sonuncusu 2 bin 500 yıl önceydi

İşte kokoreçcide ölen gencin son videosu: Ölürsem bunu paylaşın

İşte kokoreçcide ölen gencin son videosu: Ölürsem bunu paylaşın

Denizli Tekstil Sektöründe Markalaşma ve Teknik Tekstil" Konferansı

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği (DETGİS), Güney Ege Kalkınma Ajansı'nın (GEKA), Pamukkale Üniversitesi (PAÜ), Denizli Ticaret ve Sanayi odaları iş birliğinde "Denizli Tekstil Sektöründe Markalaşma ve Teknik Tekstil" konferansı düzenlendi.

Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği (DETGİS), Güney Ege Kalkınma Ajansı'nın (GEKA), Pamukkale Üniversitesi (PAÜ), Denizli Ticaret ve Sanayi odaları iş birliğinde "Denizli Tekstil Sektöründe Markalaşma ve Teknik Tekstil" konferansı düzenlendi.

"Dünya Türk Havlu ve Bornoz Günü" dolayısıyla PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen konferansın açılış konuşmasını yapan Denizli Valisi ve GEKA Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Kocatepe, kentin lokomotif sektörü olan ve ihracatın yaklaşık yarısını gerçekleştiren tekstil ve hazır giyim sektörüne çok önem verdiklerini söyledi.

Kocatepe, tekstil sektörünün geleceğinin yenilik, tasarım ve markalaşma üzerine kurulması gerektiğini belirterek, GEKA'nın 2014 yılında verdiği destekler ve her sene düzenlediği etkinliklerle de bu bilincin oluşması için çaba harcadığını ifade etti.

Keçeci: "Teknik tekstile yönelmeliyiz"

Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci ise dünyada katma değeri yüksek ürünler üretemeden söz sahibi olmanın mümkün olmadığına dikkati çekti.

Herkesin yaptığı ürünleri yaparak ürün satamayacaklarını dile getiren Keçeci, "Yaptığımız ürünlerin artık yenisini yapmak için çalışmaları sürdürmeliyiz. Teknik tekstile yönelmeliyiz. Teknik tekstilin günlük hayatta girmediği alan yok. Ameliyat ipliğinden, uzay araçlarına kadar teknik tekstil ürünleri kullanılıyor. Ar-Ge Mühendisliğini öğrenmeliyiz. Global rekabet derinleşti. Klasik ürünler üretmek artık çok önemli değil. Denizli katma değeri yüksek ürünler üretmeye başladı. Modern tasarımlarla sektörde söz sahibi olmaya da başladık" diye konuştu.

Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, Ar-Ge, inovasyon, markalaşma ve tasarımla son yıllarda kent sektöründe katma değeri yüksek ürünlerin ortaya çıkmaya başladığını hatırlattı.

Yenilik konusunda eksikliklerin bulunduğunun altını çizen Özer, şunları söyledi:

"Denizli, dünya pazarlarına kaliteli ürünleriyle yelken açmaya başladı. Fakat dünya yerinde durmuyor. Teknolojiyi de çok iyi takip etmeliyiz. Akademisyenler, üniversite ve sanayi birlikte daha çok ortak projeler geliştirmelidir. Ayrıca, mesleki eğitime yönelen öğrenci sayısı artmalıdır. Mesleki eğitim alan gençler, eğitimli ve nitelikli olarak tekstil sektörüne yönelecektir. Sektör için nitelikli ve eğitimli insan gücü çok önemli."

Konferansa, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, DETGİS Başkanı İsa Dal, Ege Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necdet Seventekin, PAÜ Tekstil Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Güngör Durur ile çok sayıda davetli katıldı.

Kaynak: AA / Ekonomi
title