Haberler

Cisco 'Girişimci Fonu' ile Kobi'leri Dünyaya Açacak

Cisco 'Girişimci Fonu' ile Kobi'leri Dünyaya Açacak
Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'ye Girişimcilik Sermayesi İnisiyatifi Fonunu Getiren Bilişim Şirketi Cisco, Telekom, Medya ve Teknoloji Şirketlerine Yaklaşık 10 Milyon Euro'luk Kaynak Sağlayacak.

Türkiye’ye Girişimcilik Sermayesi İnisiyatifi fonunu getiren bilişim şirketi Cisco, telekom, medya ve teknoloji şirketlerine yaklaşık 10 milyon Euro’luk kaynak sağlayacak.

Cisco Merkezi ve Doğu Avrupa Başkan Yardımcısı Kaan Terzioğlu, Türkiye’de başlattıkları girişimci sermaye inisiyatifiyle Türk KOBİ’lerin büyümelerine ve uluslararası alana açılmalarına yardım edeceklerini söyledi.

ABD’li bilişim şirketi Cisco, Türk yüksek teknoloji şirketlerinin uluslararası alana açılmasına yardım edecek Girişimcilik Sermayesi İnisiyatifi fonunu, Türkiye’de de uygulamaya koyuyor. Şirket, bu şekilde Türk KOBİ’leri uluslararası arenaya açmayı planlarken, diğer yandan uygun fırsatlar çıkarsa satın alma yapabileceği sinyalini de verdi. Macar özel sermaye şirketi 3TS aracılığıyla Türkiye’de fon sağlayacak telekom, medya ve teknoloji şirketleri arayan Cisco, Türk şirketleri Doğu Avrupa için ayırdığı 30 milyon Euro’luk fondan yararlandıracak.

Girişimcilik Enstitüsü

Cisco Merkezi ve Doğu Avrupa Başkan Yardımcısı Kaan Terzioğlu, ana operasyonlarından biri olan Türkiye’de yenetekli işgücüne eğitim ve girişimcilik sermayesi sağlama şeklinde iki konuda yatırım yaptıklarını söyledi. Şu anda Türkiye’de 130 akademide 2 bin 800 öğrenciye eğitim verildiğini ve bu rakamı 15 bine çıkartmayı hedeflediklerini dile getiren Terzioğlu, girişimciliğin Türkiye’nin gelecekteki en önemli varlıklarından biri olduğunu, bu nedenle TOBB Üniversitesi işbirliğiyle Ankara’da Girişimcilik Enstitüsü kuracaklarını açıkladı.

Cisco, bu enstitüde genç girişimcileri ve KOBİ’lerin liderlerini eğitecek. Onlara küresel piyasada nasıl rekabetçi olacaklarını anlatacak. Terzioğlu, KOBİ’lere gelirlerini nasıl yükseltebilecekleri, nasıl proje fonları alabilecekleri ve uluslararası alana nasıl açılabilecekleri konusunda yol gösterileceğini kaydetti. Terzioğlu, şirketin CEO’su Chambers’ın Türkiye için beş yıllık yatırım planını açıkladığını ve bu planda inovasyon merkezi kurmanın da yer aldığını hatırlatarak, "İlk olarak girişimci sermaye inisiyatifi başlatıldı. Bu bizim Türk teknoloji pazarını daha iyi tanımamızı sağlayacak. Pazarı öğrendikçe daha büyük yatırımlar için de şans doğacak" dedi.

Merkezi ve Doğu Avrupa’da 30 firmaya girişimcilik fonu sağlayan Cisco, bu fonu Türk firmalarına da sağlamaya başlıyor. Türkiye’de bu yıldan itibaren, bu fonun bir parçası oldu. 3TS Capital Partners Yönetici Direktörü Pekka Santeri Maki, Cisco’nun telekom, medya ve teknoloji sektörlerinde temel olarak KOBİ’lere yatırım yaptığını belirterek, bu sektördeki KOBİ’lerin hem daha hızlı büyümelerine yardım ettiklerini, hem de bilgi birikimi ve deneyimlerini geliştirmelerini sağladıklarını aktardı. Maki, şu anda birkaç Türk şirketini analiz ettiklerini, onlara da fon sağlayabileceklerini belirtti.

İlk yatırım bu yıl

Maki, pazarı daha iyi anlamaya çalıştıklarını ve yazılım ve SAP çözümleri veren şirketlere heyecanla baktıklarını aktararak, "İlk yatırımı bu yıl yapacağız. 3-4 şirketi yakından analiz ediyoruz" dedi. Cisco Systems Satınalmalar Direktörü Yoav Samet de, ekonomik gelişmelere bağlı olarak doğrudan yatırımlara da baktıklarını dile getirerek, doğrudan satın almayla da ilgilendiklerini, Türkiye’de önemli potansiyel gördüklerini kaydetti.

İlk hedef komşu ülkelere açılma

TÜRK KOBİ’leri değerlendirmek ve araştırmak için Türkiye’ye gelen özel sermaye şirketi 3TS Capital Partners’ın yöneticisi Pekka Santeri Maki, izlenimlerini şöyle aktardı: "İlginç bir karışım var. Bazı şirketlerin uluslararası alanda satılabilecek yüksek kaliteli ürünleri var. İlk odağımız bunların komşu ülkelere genişlemesine yardım etmek. Online alanda da fırsatlara bakıyoruz. Genelde Türkiye pazarı hakkında çok pozitifiz. Burada fırsatlar olabileceğini düşünüyoruz. KOBİ’lere büyüme sermayesi sağlıyoruz. Türk şirketleri ticareti ve uluslararası alana pazarlamayı iyi biliyor. Dışarıda görev yapan Türk yöneticiler de dönüyor. Bu da önemli bir avantaj."

Uluslararası alanda Türk teknoloji firması istiyoruz

TÜRKİYE’den teknoloji alanında yerli şampiyonlar çıkabileceğini de vurgulayan Pekka Santeri Maki, "Bölgede yüksek teknolojide önemli oyuncular görmek istiyoruz. Bu konuda Türk yüksek teknoloji şirketlerine yardım etmek gerekiyor. Türkiye’de futbolda uluslararası alanda ünlü hale gelen bir sürü oyuncu var. İlk başlarda yoktu. Bunu yüksek teknoloji alanında da yapabilirsiniz. Uluslararası alanda ilk yüksek teknoloji oyuncusu Türk şirketlerini yaratabilirsiniz. Bizim hedefimiz bu" değerlendirmesini yaptı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi
ABD ve İngiltere'nin ardından Fransa'dan da onay çıktı: Ukrayna füzelerimizi kullanabilir

Batı, topyekun Putin'e savaş açıyor! Bir ülke daha Ukrayna'ya izin verdi

20 bin öğretmenin ataması yapıldı

Eğitim camiasına yeni öğretmenler katıldı

Belediyelere bağlı kreşler kapanabilir

Belediyelere bir kötü haber daha! Kreşlerin kapanması an meselesi

Arka Sokaklar'daki 'tarikat' sahnesi izleyicileri ayaklandırdı

Arka Sokaklar'daki "tarikat" sahnesi izleyicileri ayaklandırdı

title