Haberler

Çin ve ABD'nin Devleri Türkiye'de

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

17 Nisan’da Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenecek olan 2’nci Uluslararası Satın Alma ve Pazarlık Stratejileri Konferansı’nda Çin ve ABD’nin devleri satın almayı nasıl karlılık merkezine dönüştürdüklerini ve geliştirdikleri stratejileri anlatacak.

17 Nisan'da Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenecek olan 2'nci Uluslararası Satın Alma ve Pazarlık Stratejileri Konferansı'nda Çin ve ABD'nin devleri satın almayı nasıl karlılık merkezine dönüştürdüklerini ve geliştirdikleri stratejileri anlatacak. Konferansa dünyanın büyük şirketleri arasına giren ünlü Türk firmalarının temsilcileri de katılacak.

Milyar dolarlık ciroları yöneten Çin ve ABD'nin devleri 17 Nisan'da Haliç Kongre Merkezi'nde 2'nci Uluslararası Satın Alma ve Pazarlık Stratejileri Konferansı'na katılacak. Çin ve Amerika'nın Satın Alma ve Müzakere konusundaki ustaları ; dünyanın en büyük iki ekonomisi Amerika ve Çin'in satın almayı nasıl karlılık merkezine dönüştürdüklerini, izledikleri stratejilerin; şirket ve ülke ekonomilerine nasıl kazanç sağladıklarını Türkiye'nin ilk 500'ünde yer alan şirketlerinin satın alma karar vericileri ile paylaşacaklar.

Pazarlık konusunda dünyanın en önemli düşünür ve uygulayıcılarından biri kabul edilen, Harvard Üniversitesi tarihinde hem hukuk hem de işletme alanında ömür boyu profesörlük kürsününe sahip ilk ve tek profesör olan Guhan Subramanian'ın "rekabet baskısı altında pazarlık masasında kazanmak" ve "Fortune 50 şirketlerinin pazarlık-ihale kararı negoti-auction" konu başlıklı iki özel sunum gerçekleştirecek. Profesör Guhan Subramanian, bugüne kadar 100 milyar doların üzerinde şirket birleşmeleri-satın almaları konusunda baş müzakerecilik yaptı.

Çin nasıl bu kadar güçlendi ve büyüdü? Satın alma Stratejilerinin bu büyümede rolü nedir? Çin ekonomisine yön veren en büyük özel şirketi FOXCONN'un Former CPO'su, Frank Hsiung, 50 milyar doları bulan satın alma bütçesini 10 yıl boyunca nasıl yönetti? ABD'nin dev şirketleri ve bu şirketleri yöneten CPO'ları bu büyüme karşısında nasıl bir tutum izliyor? Çin'de satın almanın zorlukları ve aşma yöntemleri nelerdir? Tüm bu soruların cevabını Çin'in en önemli şirketlerine danışmanlık yapan Frank Hsiung, Çin'de satın almanın sırlarını ve 40 yıllık tecrübesini katılımcılara aktaracak.

Shell, Eczacıbaşı, Vestel, Carrefour, Şişecam, Ford, Aksa Akrilik, Er-Bakır, Yaşar Holding, gibi Türkiye'nin ilk 500'üne giren şirketlerin geçen yıl büyük bir ilgiyle dinledikleri ve "tekrar ülkemizde görmek istiyoruz" dedikleri, Intel tarafından kendisine "Pazarlık Planlamasının Kurucu Babası" denilen ve danışmanlığını yaptığı şirketlerde toplamı 2 trilyon doları bulan satın alma bütçesini başarıyla yöneten Omid Ghamami "Karlılık Merkezi olarak Satın Alma Stratejilerini" tekrar Türk işadamları ve yöneticileriyle paylaşacak.

Mercedes'in Türkiye'deki satın alma Müdürü Celil Kayserilioğlu'nun da misafir konuşmacı olarak katılacağı ve daimler ekolü çerçevesinde "Stratejik satın alma ve tedarik zinciri süreçlerinin yönetimi ve Türkiye" konulu sunumu ile katkı sağlayacağı konferans, ülke ekonomisine değer katacak.

Organizasyonun ev sahipliğini Uluslararası Satın Alma Danışmanlık ve Eğitim Şirketi ByPi'nin Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Babalı yapacak.

Mesut Babalı, organizasyonun amacının; "dünyanın en büyük şirketlerinin satın alma departmanını nasıl karlılık merkezine dönüştürdüklerini, Türkiye'nin satın alma karar vericileri ile paylaşmak olduğunu ve "işletmelerin karlılığını artırmak için en kritik başlangıç noktası olan 'Stratejik Satın Alma ve Pazarlık Planlaması' için dünyanın en büyük şirketlerinin tedarik zinciri yönetimi uygulamalarını ne kadar takip edebiliyoruz?" gibi soruların yanıtlarını bulmak olduğunu ifade etti.

KONFERANSI TAKİP EDECEK FİRMALAR

Tüpraş, THY, Turkcell, Shell, Er-bakır, Sanko, Eczacıbaşı, Ford, Tofaş, Şişecam, Anadolu Efes, Turk Tuborg, Carrefour, Şok, Betek Boya, Sütaş, Hayat Kimya, Siemens, STFA, BKM, Barilla, Zorlu, Aksa Akrilik, Digiturk, Vestel, NEF, Gürsoy Yapı, Zorlu Tekstil, Acıbadem, Meteksan, Kale Seramik, Anadolu Motor, Fersan, Yaşar Holding, FLO, Penti, Weber, Digiturk, Oerlikon, Polen Tohumculuk, Amerikan Hastanesi, Ravago vb. gibi yaklaşık ilk 500'deki şirketler katılıyor. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi
title
Close