Haberler
Halep'te taarruz başlatan Esed karşıtı Heyet Tahrir Şam 32 bölgeyi ele geçirdi

Rejim karşıtı grup 32 bölgeyi ele geçirdi, 10 bin sivil evlerini terk etti

Muhtarın yerine kayyum atandı

Muhtarın yerine kayyum atandı

Kreş tartışmaları sorulunca İmamoğlu fena patladı: Cami yaptım imam vermediler

"Cami yaptım imam vermediler, karakol yaptım ortada polis yok"

Türkiye'yi sarsan 'sahte dolar skandalı' büyüyor

Piyasaları altüst eden olayda detaylar ortaya çıktı

Çiğ Süt Fiyatı Üreticiye Çifte Sevinç Yaşatıyor - Balıkesir

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ulusal Süt Konseyinin yeni düzenlemesiyle 1 Şubat'tan geçerli olmak üzere çiğ süt fiyatı 1,40 liradan 1,53 liraya çıkarken, Güney Marmara'da arz talep dengesi yüzünden üretici birliklerinin firmalarla 1,63 liradan sözleş imzalaması, üreticiye çifte sevinç yaşatıyor.

SEYHAN KIRICI - Ulusal Süt Konseyinin yeni düzenlemesiyle 1 Şubat'tan geçerli olmak üzere çiğ süt fiyatı 1,40 liradan 1,53 liraya çıkarken, Güney Marmara'da arz talep dengesi yüzünden üretici birliklerinin firmalarla 1,63 liradan sözleş imzalaması, üreticiye çifte sevinç yaşatıyor.

Bigadiç Süt Üreticileri Birliği Başkanı Murat Değer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ulusal Süt Konseyinin Ankara'daki toplantının ardından açıkladığı 1 lira 53 kuruşluk fiyatın üreticideki sevinci devam ederken, süte olan talebin artmasından dolayı fiyatın 1 lira 63 kuruşa kadar yükselmesinin üreticiye bayram havası yaşattığını söyledi.

Değer, bugün üreticilerin birlik yoluyla firmalara sattığı sütten daha fazla kazanç elde edeceğini belirterek, "Geçtiğimiz günlerde Ulusal Süt Konseyi 1 Şubat'tan itibaren çiğ süt fiyatını 1 lira 53 kuruş olarak belirlemişti. Ancak Güney Marmara bölgesinde arz-talep dengesinden dolayı 1 Şubat'tan itibaren 1 lira 63 kuruş oldu. Bu da üreticimizde çifte sevinç yaşattı." diye konuştu.

"Avrupa fiyatları yakalanmış oldu"

Birlik olarak firmalarla yaptıkları anlaşmalara işaret eden Değer, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sanayici ve firmalarla birlik olarak yapmış olduğumuz anlaşmalarda 1 Şubat itibariyle fiyatımız 1 lira 63 kuruş oldu. Üretici şu an bu fiyatlardan çok memnun, üretmeye devam ediyor. Yem sanayicisinden zam beklemiyoruz, şu an yem fiyatlarıyla, süt fiyatları arasındaki paritede Avrupa normlarını yakalamış durumdayız. Sütün Avrupa ortalaması 1 lira 60 kuruş üzerinde, Türkiye'deki bu 1 lira 63 kuruş ile artık bizim ülkemizde de Avrupa fiyatları yakalanmış oldu. Konseyin belirlediği 1 lira 53 kuruşluk fiyat ile üreticinin eline 1 lira 42 kuruş geçecekti, şu an 1 lira 63 kuruşluk fiyat ile 1 lira 50 kuruş gibi net para geçecek."

Değer, 49 bin nüfuslu ilçede halkın yüzde 80'ninin hayvancılıkla geçindiğini, bunların çoğunun da süt üreticisi olduğunu belirterek, hükümetin son yıllarda süt üreticisine yaptığı desteklerin çiftçileri memnun ettiğini dile getirdi.

"1 lira 63 kuruş üzerinden sözleşmeler imzaladık"

Süt üretiminde, ilçenin potansiyeline dikkati çeken Değer, "İlçemiz süt üretiminde Türkiye'de sayılı ilçeler arasında yer alıyor. 85 bin büyükbaş hayvan bulunuyor ve yaklaşık 300 ton günlük süt üretimimiz var. Biz Bigadiç Süt Üreticileri Birliği olarak ilçemizden süt alan sanayicilerle 1 lira 63 kuruş üzerinden sözleşmeler imzaladık. Üreticimiz artık yıl boyunca sütü 1 lira 63 kuruştan satacak." değerlendirmesinde bulundu.

"Bu, bizi daha da sevindirdi"

İlçedeki süt üreticilerinden Kamber Kanık da normalde bugün sütünü 1 lira 53 kuruştan teslim etmeye geldiğini ancak fiyatın 1 lira 63 kuruşa yükseldiğini öğrenince çok sevindiğini ifade etti.

Kanık, uzun yıllardır süt üretimi yaptığını hatırlatarak, şunları dile getirdi:

"Süt fiyatları bugünlerde bizi art arda memnun etmekte. Ulusal Süt Konseyinin belirlemiş olduğu 1 lira 53 kuruşluk fiyat bizi memnun etmişti, ardından Bigadiç Süt Birliği'nden yapılan açıklamada fiyatın 1 lira 63 kuruşa yükseldiğini duydum. Bu bizi daha da sevindirdi. Normalde elimize 1 lira 42 kuruş geçecekti şu an 1 lira 50 kuruş geçecek. Bu bizi çok mutlu etti. Şu an benim 25 sağılır hayvanım var. 500-550 litre günlük süt alıyorum. Bu benim en önemli geçim kaynağım. Ayrıca son yıllarda hayvancılığa verilen destek, devletimizin yaptığı hibeler bizi mutlu etmekte. Hayvancılık kazançlı bir sektör haline geldi."

Çiğ Süt Fiyatı Üreticiye Çifte Sevinç Yaşatıyor - Balıkesir
Kaynak: AA / Ekonomi
title