Buse Bilim Koleji'nde Beyin Olimpiyatları Düzenlenecek
Buse Bilim Koleji, Türkiye hafıza şampiyonu Lamia Tontu'nun katılımıyla, 5-12 yaş aralığındaki 100 öğrencinin yarışacağı Beyin Olimpiyatları'na ev sahipliği yapacak. Organizasyon, hafıza ve zihinsel becerileri geliştirmeye yönelik çeşitli yarışmalar içerecek.
Buse Bilim Koleji, Türkiye hafıza şampiyonu ve Pİ sayısı hafıza rekortmeni Lamia Tontu'nun katılımıyla gerçekleşecek Beyin Olimpiyatları'na ev sahipliği yapacak.
Kolejden yapılan açıklamaya göre, Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde bulunan tek IB okulu olan Buse Bilim Koleji'nde düzenlenecek etkinlik, Memoriad Beyin Olimpiyatları Federasyonu Başkanı ve Dünya Hafıza Şampiyonu Melik Duyar'ın öncülüğünde gerçekleşecek.
Türkiye'den Melik Duyar, ABD'den Scott Flansburg ve Almanya'dan Prof. Ralf Laue tarafından 2006'da kurulan Memoriad, dünya genelinde düzenlediği yarışmalarla çocukların hafıza ve zihinsel becerilerini geliştirmeye yönelik etkinlikler sunuyor. Mega Hafıza eğitimleriyle tanınan organizasyon, ABD, Almanya, Hollanda, Dubai ve Çin gibi ülkelerde de faaliyet gösteriyor.
Olimpiyat, yaşları 5 ila 12 arasında değişen 100 öğrenciyi ağırlayacak. Organizasyon kapsamında çocuklar, hafıza, hızlı düşünme, konsantrasyon ve zihinsel matematik becerilerini geliştirmeye yönelik çeşitli kategorilerde yarışacak.
Hafıza kategorisinde sesli sayılar, sayı-şekil eşleştirme, flash sayılar, binary sayılar, isimler ve yüzler gibi alt dallarda yarışmalar yapılırken, zihinsel matematik kategorisinde zihinsel toplama, takvim hesaplama, flash anzan maratonu, zihinsel çarpma, karekök ve bölme gibi beceriler test edilecek. Hızlı okuma kategorisinde ise basılı materyaller üzerinden hızlı okuma yarışmaları düzenlenecek.
Memoriad Beyin Olimpiyatları kapsamında başarılı olan öğrenciler, Memoriad Beyin Sporları Rekorları Listesi'ne girme şansı yakalayacak. Ayrıca, bu olimpiyatlarda kırılan rekorlar, Guinness Dünya Rekorları kitabında yer alabilecek. Bu doğrultuda, kasım ayında başlayacak olan Mega Hafıza eğitimleri ile öğrenciler, hafıza teknikleri sayesinde daha hızlı, kalıcı ve kolay öğrenme süreçlerine dahil olacak.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Buse Bilim Koleji kurucularından Futühat Yavuz, organizasyonun öğrenciler için heyecan verici bir fırsat sunduğunu belirterek, "Bu süreç öğrenciler için heyecanlı ve ilerideki eğitim hayatlarının her alanında değerlendirebilecekleri, zihinlerini nasıl kullanmaları gerektiği hakkında bir yol haritası olacaktır." değerlendirmesinde bulundu.