Haberler

Bursa'ya Yeni Fuar Alanı

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye ekonomisinin lokomotif kenti Bursa, fuarcılık alanındaki çalışmalarıyla da önemli bir merkez haline geliyor.

Türkiye ekonomisinin lokomotif kenti Bursa, fuarcılık alanındaki çalışmalarıyla da önemli bir merkez haline geliyor. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın (BTSO) TÜYAP Bursa Fuarcılık A.Ş. ile stratejik işbirliğiyle 2015 yılında ulusal ve uluslararası nitelikte 16 fuar organizasyonu düzenlenirken, bu fuarları 70 ülkeden 953 bin kişi ziyaret etti. Yeni yılda düzenlenecek 15 fuarda ise, 1 milyon 200 bin ziyaretçi hedeflendi. BTSO Başkanı Burkay, büyükşehir belediyesi ile işbirliği yaparak kente yeni fuar alanı kazandırılacağı müjdesini de verdi.

BTSO Altıparmak Hizmet Binası'nda düzenlenen 'TÜYAP Bursa Fuarları 2015-16 Değerlendirme Toplantısı'na Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk, Yönetim Kurulu üyeleri Emin Akça, Fahrettin Gülener ve İlker Duran ile TÜYAP Bursa Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü katıldı.

"BURSA, 'TÜRKİYE'NİN FRANKFURT'U' OLACAK"

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, dünyadaki üretim merkezlerinin fuarcılıkta da atağa kalktığını bildiren İbrahim Burkay, şöyle dedi:

"Bu coğrafyanın en önemli üretim merkezi olduğumuza göre fuarcılığın da merkezi olacağız. Almanya'da Frankfurt her yıl 3 milyon endüstriyel ziyaretçiye ev sahipliği yapıyor. Üstelik bu kapsamdaki turistler, diğer turistlere göre birkaç kat fazla harcama yapıyor. Türkiye'de üretimin başkenti Bursa, fuarcılıkta da neden aynı noktaya ulaşmasın."

Bursa'nın yeni bir fuar alanına ihtiyaç duyduğunu ve bu konuda çalışmaların sürdüğünü ifade eden İbrahim Burkay, "Fuarcılıkta olduğu gibi uluslararası nitelikteki kongrelerle de Bursa, Türkiye'nin potansiyelini ortaya koyacak. İnşallah, uluslararası hüviyetteki çok önemli kongreleri Bursa'ya kazandıracağız. Bütün bu çalışmalar ve vizyon kentin ortak aklı ve destekleriyle başarıya ulaşacaktır" diye devam etti.

Burkay, BUTTİM'in yanında bulunan Bursa Fuar Alanı'nın Bursa'ya yetmediğini ve önümüzdeki günlerde Bursa'ya yeni bir fuar alanı yapmak için Bursa Büyükşehir Belediyesi ile çalışma yaptıklarını söyledi. Yeni fuar alanını yeri konusunda bilgi vermeyen Burkay, projenin tamamlanması halinde kamuoyunun bilgilendirileceğini ekledi. Vali Münir Karaloğlu, üretim şehri Bursa'nın hem kaliteli hem  de ekonomik üretim yeteneğine sahip olduğunu söyledi. Karaloğlu, "Bursa;, İstanbul'dan sonra en önemli fuar destinasyonuna sahip bir kent. Körfez geçiş ve hızlı tren projelerinin hayata geçmesiyle birlikte Bursa, büyük bir avantaja sahip olacak. Bu yatırımlar Bursa'da fuarcılığın gelişimine büyük katkılar sağlayacak. Kente 2015 yılı boyunca 3 bin profesyonel ziyaretçi getirmek kolay bir iş değil" dedi.

"FUARLAR, BURSA'NIN TANITIMI İÇİN ÇOK ÖNEMLİ"

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de, üretim şehri Bursa'nın tüm sektörlerde önemli bir gelişim süreci yaşadığını söyledi. Kentin sürekli göç alan bir yapıda olduğunu belirten Başkan Altepe, şöyle konuştu:

"Suriye'den, Avrupa ülkelerinden Bursa'ya yeni üretim ortakları geliyor. Buradaki kaliteden, düşük maliyetli üretimden pay almak istiyorlar. Bizler de kentin üretim altyapısını geliştirmeye dönük önemli çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Önemli olan üretimimize daha fazla katma değer sağlamak. Bu noktada en büyük eksikliğimiz kendimizi tanıtmak. Fuarcılık alanındaki çalışmalar da bu nedenle büyük önem taşıyor."

Bursa'nın hava, deniz, karayolu ve raylı sistemler ağıyla ulaşımda önemli bir avantaja sahip olacağına işaret eden Altepe, İstanbul'a olan yakınlığı da fırsata dönüştürmek istediklerini kaydetti. Başkan Altepe, ayrıca Bursa'ya yeni fuar alanı kazandırmak amacıyla çalışmalarını sürdürdüklerini de ifade etti.

BURSA, 2016'DA 1 MİLYON 250 BİN ZİYARETÇİ HEDEFLİYOR

TÜYAP Bursa Fuarcılık AŞ Genel Müdürü İlhan Ersözlü, Türkiye'de 200'ün üzerinde fuarcılık şirketi bulunduğunu ifade ederek, en iyi çıkış yapan fuar şirketlerinden biri olduklarını söyledi. 2015 yılında BTSO ile yaptıkları işbirliklerinin kentin fuarcılık vizyonuna yeni bir bakış açısı kazandırdığını belirten Ersözlü, "BTSO ile yaptığımız işbirliği kapsamında Bursa'ya önemli fuarlar kazandırdık. 2015 yılında 16 fuar organizasyonu düzenledik. Fuarlarımıza 32 ülkeden 2 bin 18 firma katıldı. BTSO'nun Ticari Safari Projesi'nin de katkısıyla düzenlediğimiz fuarlarda 70 ülkeden 953 bin ziyaretçi ağırladık. Fuarlarımıza Bursa dışından 448 bin ziyaretçi geldi. Şehre her gelen kişinin ortalama 900 TL katkısı olduğunu düşünürsek şehir ekonomisine 400 milyon TL'lik katkı sağladık. Bursa'da 3 yılda 12 yeni fuar projesini hayata geçirmek istiyoruz" dedi. Ersözlü, 2016 yılında 15 fuar organizasyonu düzenleyeceklerini belirterek, bu fuarlarda 50 ülkeden 2 bin 500 firmanın katılımı ve 75 ülkeden 1 milyon 200 bin ziyaretçiyi ağırlamayı hedeflediklerini kaydetti. - Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi
title
Close