Haberler

Borsa İstanbul'da Gong Ulusoy Un İçin Çaldı

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ulusoy Un Sanayi Ticaret A.Ş. paylarının yüzde 27,8'i Borsa İstanbul'da çalan gong ile işlem görmeye başladı.

12, 13 ve 14 Kasım 2014 tarihlerinde halka arzı gerçekleşen Ulusoy Un Sanayi Ticaret A.Ş.'nin halka arzına 1.2 kat fazla talep geldi. "ULUUN" kodu ile BIST Ulusal Pazar'da işlem gören Ulusoy Un için düzenlenen "Gong Töreni"ne Samsun Valisi Sayın İbrahim Şahin, Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Aydın Seyman, Şeker Yatırım Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Şekerbank Genel Müdürü Halit Yıldız, Şeker Yatırım Genel Müdürü Osman Göktan, Şekerbank Genel Müdür Yardımcıları Orhan Karakaş ve Gökhan Ertürk, Şeker Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Ramazan Öznacar ile diğer Şekerbank ve Şeker Yatırım yöneticilerinin yanı sıra Ulusoy Un Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Ulusoy, Ulusoy Un'un CEO'su Günhan Ulusoy ve firma yetkilileri katıldı.

Satışın 1.2 kat fazlası talep geldi

Şeker Yatırım Menkul Değerler A.Ş.'nin liderliğinde oluşturulan konsorsiyum tarafından halka açılan Ulusoy Un, 3.15 TL olarak belirlenen satış fiyatı ile 1.2 kat talep toplayarak halka arzını başarıyla tamamladı. Sermaye artırımı ve ortak satış yoluyla halka arz edilen 23 milyon 500 bin TL nominal değerdeki paylara, 3 bin 418 yatırımcıdan talep geldi. Sermayesinin yüzde 27,8'i halka arz edilen Ulusoy Un'un paylarından 74 milyon TL'lik gelir elde edildi.

Düzenlenen gong töreninde bir konuşma gerçekleştiren Samsun Valisi İbrahim Şahin, Borsa İstanbul'un dünyada sözü geçen borsalar arasında yer aldığını belirterek Türkiye'de finans sektörünün canlandığını, Samsun'un da yatırım adına bir cevher barındırdığını dile getirdi. Ulaşım ve Serbest Bölge gibi faktörleri sayesinde Samsun'un Türkiye'deki yatırım fırsatları adına öneminin arttığını vurgulayan İbrahim Şahin, "Ulusoy Un'u 45 yıllık serüvenlerinde elde ettikleri başarılardan ötürü kutluyorum. Ulusoy Un'un halka arzına gösterilen ilgi de Samsun'un önemini gösteriyor. Böylelikle Ulusoy Un'u tebrik ediyorum" diye konuştu.


Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Aydın Seyman törende yaptığı konuşmada, bu yıl içinde Ulusoy Un dahil toplam 13 firmanın halka arzının gerçekleştirilerek 546,2 milyon TL fon temin edildiğini, ayrıca Borçlanma Araçları'nda 55,6 milyar TL kıymet ihracı gerçekleştiğini belirtti. Aydın Seyman, halihazırda 3'ü Pay Piyasası ve 4'ü de GİP olmak üzere toplam 7 halka arz başvurusu bulunduğunu belirterek toplam 423 şirketin işlem görmekte olduğunu, böylelikle Borsa İstanbul'da işlem gören şirketlerin değerinin de 587 milyar TL'ye ulaştığını söyledi. Seyman, Ulusoy Un'un halka arzına 2 bin 600 yatırımcının alım yaptığını, bu yatırımcılardan da 978'inin ilk kez Borsa İstanbul'da işlem yapacağını belirtti.

Aydın Seyman, Ulusoy Un'un Karadeniz Bölgesi'nden Borsa İstanbul'da işlem gören yedinci ve Samsun'dan da ilk şirket olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi: "Anadolu'daki şirketlerin halka arzı, bizleri heyecanlandırıyor. Borsa İstanbul olarak Anadolu'daki şirketlere her türlü desteğe hazırız. İnanıyoruz ki bir şirketin halka arzı çevresindeki şirketler için de örnek teşkil etmesi açısından önem kazanıyor. Bundan sonra Ulusoy Un gibi Anadolu'dan çıkan şirketlerden halka arz sürecindeki deneyimlerini paylaşmalarını isteyeceğiz. Borsa İstanbul olarak Ulusoy Un'a hoş geldiniz diyoruz."

Ulusoy Un Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Ulusoy, törende yaptığı konuşmada bu başarının arkasında inanç ve azimle çalışan büyük bir ekibin olduğunu ve bu günlere hep beraber geldiklerini söyledi. Fahrettin Ulusoy, "Ulusoy Un olarak kurulduğumuz günden bu yana insanımızın güvenle tüketebileceği ürünleri sofralarına ulaştırdık. Bundan sonra da bu böyle devam edecek. Yeni neslin bilgi ve vizyonu teknoloji odaklı. Biz de daha yenilikçi yaklaşımlarımızla ilerlemeye devam edeceğiz" dedi. Bir aile şirketinde sürdürülebilir başarıya ulaşmanın kolay olmadığını söyleyen Ulusoy, "İşimizi ailemizin tüm fertlerine duyduğumuz saygı ve güvenle büyüterek, bu noktaya geldik. Halka arzın ülkemize ve şirketimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Ulusoy Un'un CEO'su Günhan Ulusoy da Türk ununu dünyaya taşıyan en büyük markalardan biri olarak BİST'te işlem görmeye başlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Halka arzla kurumsallaşan bir şirket olma yolunda önemli bir adım attıklarını belirten Ulusoy, yeni ortakları ile birlikte sorumluluklarının daha arttığını vurguladı.

Ulusoy, sözlerine şöyle devam etti: "Halka arzımız Samsun'da halka açılan ilk firma olan Ulusoy Un'un halka arzının Samsunumuzun ve Anadolu sanayisinin güzide firmalarına örnek olmasını diliyorum. Halka arzımız sayesinde, kurumsallaşma sürecinde bir aşama daha kaydetmiş olduk. Hedefimiz olan aile şirketinden uluslararası bir şirkete dönüşme yolunda önemli bir adım daha atıldı. Bugün 45 yıllık ticari birikimimizi, 25 yıllık sektör tecrübemizi, yeni ortaklarımızla buluşturmanın, siz değerli ortaklarımızı da Ulusoy Un ailesine dahil etmenin gururunu yaşıyoruz. 12-13-14 Kasım tarihlerinde fiyat aralığı ile talep toplama yöntemiyle gerçekleştirdiğimiz halka arzdan elde edilen gelirin yüzde 83'ü sermaye artırımı yoluyla şirketin öz kaynaklarına eklendi. Şirketimiz bu kaynakları, yatırımlarının ve işletme sermayesi ihtiyaçlarının finansmanında kullanarak stratejik hedeflerine uygun bir şekilde büyüme yolculuğuna devam edecektir"

Şeker Yatırım Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Şekerbank Genel Müdürü Halit Yıldız da törende yaptığı konuşmasında Ulusoy Un'un halka arzını başarılı bir şekilde tamamladıklarını belirterek "Halka arzların kurumsallaşmaya sağladığı katkıya inanıyor ve ekonomimizin büyümesi açısından reel sektör firmalarının bu konudaki girişimlerini çok önemli buluyoruz. Şekerbank'ın Anadolu Bankacılığı misyonuyla özellikle Anadolu'daki firmalarımızın halka arzlarını yürekten destekliyoruz. Bu yılın üçüncü büyük halka arzı olan Ulusoy Un'un halka arzının ülkemize, Borsa İstanbul yatırımcılarına ve Ulusoy Un'a hayırlı olmasını diliyoruz" dedi.

Kaynak: Bültenler / Ekonomi
title
Close