Haberler

BAT Türkiye, Yetenek İhracında Hız Kesmiyor

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'de faaliyet gösteren yaklaşık 25 uluslararası şirket 2007 yılından beri sayıları 500'ü aşan Türk yöneticiyi yurtdışına ihraç etti.

Türklerin farklı kültürlere hızlı adapte olması, kriz yönetiminde başarılı ve sonuç odaklı bir çalışma tarzına sahip olması sayesinde gelecek 10 yıl içerisinde ülkemizden yurt dışına atanan yönetici sayısının daha da artacağı öngörülüyor.

Bu özellikler, Türk çalışanların uluslararası şirketlerin yurtdışı operasyonlarında giderek daha üst pozisyonlarda görev almasının da önünü açıyor. Türkiye'de faaliyet gösteren yaklaşık 25 uluslararası şirket 2007 yılından beri sayıları 500'ü aşan Türk yöneticiyi yurtdışına ihraç etti.

12 YILDA 44 YÖNETİCİ GİTTİ

2002 yılında Türkiye'de faaliyetlerine başlayan British American Tobacco (BAT) da Türkiye faaliyet gösterdiği 12 yıllık sürede yetenek ihracatında önemli bir performans elde etti.

BAT Türkiye bünyesinde görev yapan 44 yönetici bu süre içerisinde Romanya'dan Japonya'ya, İngiltere'den Endonezya'ya kadar geniş yelpazedeki ülkelerde finans, pazarlama, hukuk, operasyon gibi birimlerde liderlik rollerinde görev alma fırsatına sahip oldu.

Bu yöneticilerden 24'ü hali hazırda BAT'nin yurt dışı operasyonlarında expat olarak görev almaya devam ederken, 7 yönetici de söz konusu ülkelerde faaliyet gösteren BAT operasyonları içinde artık lokal olarak kalıcı rollere atandı.

ÜÇ TÜRK YÖNETİCİ DAHA YURTDIŞINA ATANDI

BAT'ın küresel ve Türkiye stratejsinin bir uzantısı olan "İz Bırakan Liderler yetiştirmek" hedefinin bir sonucu olan bu yetenek ihracı son olarak üç yeni yöneticinin yurtdışına atanmasıyla devam etti.

Bu kapsamda; BAT Türkiye'de Organizasyonel Gelişim ve Pazarlamadan Sorumlu IK İş Ortağı olarak görev yapmakta olan Gökçe Kulak, BAT Londra Merkez Ofis'te Global İnsan Kaynakları Gelişiminden Sorumlu Direktör olarak atandı. 2003 yılında başlayan BAT kariyerinde farklı yöneticilik rollerini üstlenen ve Tekel ile birleşme sürecinde BAT İtalya'da yürütülen Dönüşüm Programı'na kadar birçok önemli projede görev alan Kulak, 1999 yılında Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü'nden mezun oldu. Kulak, yüksek lisansını ise 2001 yılında University of Minnesota'da İnsan Kaynakları alanında tamamladı.

BAT Türkiye'de Stratejik Planlama ve Öngörü Bölüm Direktörü olarak görev yapan Selim Yavuz, BAT Londra Merkez Ofis'de Uluslararası Marka Direktörü olarak atandı. BAT kariyerine 2002 yılında Ticari Pazarlama Temsilcisi olarak başlayan Yavuz, satış, iş geliştirme, marka pazarlama ve stratejik planlama & öngörü Departmanları'nda çeşitli görevler üstlendi. Yavuz, 2002 yılında Koç Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu.

BAT Türkiye'de Marka Müdürü olarak görev yapan Deniz Armak, BAT Londra Merkez Ofis'te Uluslararası Kıdemli Marka Müdürü olarak atandı. 2003 yılında Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden mezun olan Armak, 2008 yılında katıldığı BAT Türkiye'de çeşitli markaların marka ve kıdemli marka yöneticiliğini yaptı.


Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi
title
Close