Haberler
İsrail Savunma Bakanı Katz: Ateşkes ihlal edilirse güçlü bir şekilde yanıt vermeye hazırız

Dünya rahat nefes aldı derken yeni bir tehdit daha

Türkiye'yi sarsan 'sahte dolar skandalı' büyüyor

Piyasaları altüst eden olayda detaylar ortaya çıktı

Kreş tartışmaları sorulunca İmamoğlu fena patladı: Cami yaptım imam vermediler

"Cami yaptım imam vermediler, karakol yaptım ortada polis yok"

13 yaş altına sosyal medya yasağı geliyor

Bakanlık düğmeye bastı! Sosyal medyaya yaş sınırı geliyor

Başbakan Erdoğan, TZOB Genel Başkanı'nı Kabul Etti

Başbakan Erdoğan, TZOB Genel Başkanı'nı Kabul Etti
Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TZOB Genel Başkanı, Başbakan Erdoğan'a, tarımın sorunları ve çözüm önerileriyle ilgili bilgi verdiğini ve rapor sunduğunu söyledi.

TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, tarımın sorunları ve çözüm önerileriyle ilgili bilgi verdiğini ve rapor sunduğunu belirterek, "Tarımın, et ve sütte bir müdahale kurumu kurulması ve miras hukuku gibi iki önemli sorununu gündeme getirdim Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, tarımın sorunları ve çözüm önerileriyle ilgili bilgi verdiğini ve rapor sunduğunu belirterek, tarımın, et ve sütte bir müdahale kurumu kurulması ve miras hukuku gibi iki önemli sorununu gündeme getirdiğini dile getirdi. Başbakan Erdoğan'ın da müdahale kurumuyla ilgileneceğini, miras hukuku konusundaki değişikliğin de arkasında olduğunu bildirdi" dedi.

TZOB'tan yapılan açıklamaya göre Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar'ı Başbakanlık Resmi Konut'ta kabul etti. Kabule, Akyazı Ziraat Odası Başkanı ve Sakarya Ziraat Odaları İl Koordinasyon Başkanı Ali Şener Bayraktar da katıldı. TZOB Genel Başkanı Bayraktar, 1 saat süren görüşme esnasında, Başbakan Erdoğan'a "Tarımın Sorunları ve Çözüm Önerileri" ile ilgili rapor sundu. Görüşmenin olumlu geçtiğini, Başbakan Erdoğan'ın sorunları dinlediğini, konuların takipçisi olacağını söylediğini bildiren Bayraktar, "Türk tarımı için hayırlı bir görüşme oldu. İyi sonuçlar vereceğine inanıyorum" dedi.

-MÜDAHALE KURUMU KURULACAK-

Tarımın et ve sütte bir müdahale kurumu kurulması ve miras hukuku gibi iki önemli sorununun bulunduğunu bildiren Bayraktar, şunları kaydetti:

"Türkiye Ziraat Odaları Birliği olarak beklentimiz, Et ve Balık Kurumu bünyesinde oluşturulması düşünülen bu kurumun kuruluş çalışmalarının tamamlanıp, bir an önce faaliyete geçirilmesidir. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın miras hukuku konusundaki çalışmalarının yeterince destek bulamadığını görmekteyiz. Bakanlığın bu konuda Başbakanlığın desteğine ihtiyacı var. TZOB olarak, miras hukuku ve arazi toplulaştırmasıyla ilgili her türlü çalışmayı sonuna kadar destekliyoruz. Başbakan Erdoğan da müdahale kurumuyla ilgileneceğini, miras hukuku konusundaki değişikliğin de arkasında olduğunu bildirdi. Ette ve sütte müdahale kurumu oluşturulacak. Başbakan Erdoğan'a daha evvel kendisinden müdahale kurumuyla ilgili söz aldığımı hatırlattım. Başbakan da konuyla ilgileneceğini söyledi."

-MİRAS HUKUKU DEĞİŞTİRİLECEK-

Ülke tarımının diğer önemli bir sorununun da arazilerin fazla parçalı yapıda bulunması olduğunu bildiren Bayraktar, şöyle devam etti:

"3 milyon işletme, 22 milyon parselde tarımsal üretim yapmaktayız. Çok parçalı araziler verimliliği engelliyor. Parçalanmayı önlemek için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı çalışmalar yapıyor. Başbakan Erdoğan'a buna destek verenlerin azlığından bahsettim. Mirasla ilgili kanunun çıkarılması konusunda Başbakan Erdoğan'ın desteğini istedim. Başbakan Erdoğan, miras hukuku konusundaki değişikliğin arkasında olduğunu söyledi."

Bayraktar, Başbakan Erdoğan'a, müdahale kurumu ve miras hukuku dışında, tarımsal destekler ve girdiler, lisanslı depoculuk, fındık, buğday, pamuk, çay, baklagiller, zeytin ve zeytinyağı, narenciye, yaş meyve sebze, patates, domates, tarımsal kredi kullanımı, borç erteleme, canlı hayvan ve et ithalatı, okul sütü programı, kaba yem sıkıntısı, elektrik borçları, tohumculuk, tarımsal mücadele, tabii afetler ve tarım sigortası, kadın çiftçiler, tarım sigortalıları ve sosyal güvenlik, tarımsal örgütlenme konularında sorunları ve çözüm önerilerini ilettiğini bildirdi.

TZOB Genel Başkanı Bayraktar, son günlerde meydana gelen aşırı yağışların verdiği zararlar konusunda da Başbakan Erdoğan'a bilgi verdiğini, üreticilerimizin ihtiyaç duyacakları finansmanın karşılanabilmesi bakımından da kredi veren kuruluşlarca gereken kolaylığın sağlanması, borçların ertelenmesi, çiftçinin zararının karşılanması konusundaki taleplerini sunduğunu bildirdi. - Ankara

Kaynak: ANKA / Ekonomi
title