Avrupa Kalite Yönetim Vakfı Kazananlar Konferansı
KalDer Yönetim Kurulu Başkanı Doğan: "İçinde bulunduğumuz süreç Ar Ge ve inovasyon yaratma sürecidir.
Türkiye Kalite Derneği (KalDer) Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Doğan, "İçinde bulunduğumuz süreç Ar-Ge ve inovasyon yaratma sürecidir. Bütün şirketlerimiz markalaşma ve mükemmeliyet için proseslerine bu boyutu süratle kazandırmalıdır" dedi.
Doğan, KalDer tarafından düzenlenen Avrupa Kalite Yönetim Vakfı Kazananlar Konferansı'nda (EFQM), iş süreçleri, başarı ve kalite konusunda değerlendirmeler yaptı.
KalDer'in bir paylaşım, kıyaslama ve öğrenme platformu olduğunu belirten Doğan, "Arayışlar artık kurumsal, sektörel ve hatta ulusal ölçeğin ötesinde küresel boyutta. Konferans, sizlere küresel boyutta ve mükemmeli tanıma anlamında bir dokunuşla yaklaşıyor" diye konuştu.
Avrupa'da 20 ülkede, 35 bin işletmenin kullandığı "mükemmellik modelinin" en seçkin uygulayıcılarının başarı öykülerini paylaştıklarını anlatan Doğan, "Kuruluşlarında iyileştirmeye açık, kırılgan noktaları var. Bunun bilincinde olup iyileştirme fırsatlarını kovalamak, bıkmadan, usanmadan sürekli iyileştirme ortamını yaratacak katılımcı ve paylaşımcı anlayışı yeşertmek ve yerleşik kılmak önemli ama yeterli değil" ifadelerini kullandı.
İş dünyasında gelinen noktada farkındalık devrinin aşıldığını söyleyen Doğan, mükemmelliğin bir seferlik davranış değil, bir yaşam tarzı olması gerektiğini de vurguladı.
"Kurumsal Mükemmellik Yolunda Deneyimler Paneli"
BMW Regensburg Direktörü Robert Engelhorn ise üretim tesislerindeki iş süreçleri ve başarı kriterleri hakkında bilgiler verdi. Mükemmellik ödülünü alarak şirketin başarısının yeniden belgelendiğini aktaran Engelhorn, "Yolculuğumuz hala devam ediyor, stratejilerimizi mükemmeliyet çizgisinde sürdürmeye devam edeceğiz" dedi.
Engelhorn, sunumunda BMW markalı araçların enerji, güvenlik ve kalite açısından ileri noktalarda olduğunu belirterek, başarıyı sistemli çalışma ilkelerinin kemikleşmesine bağladı.
"Kurumsal Mükemmellik Yolunda Deneyimler Paneli"nde konuşan ve Mükemmellik ödülü sahibi Aras Kargo'nun Genel Müdürü Salim Güneş de şirketin 35 yıllık geçmişi ve 10 bin çalışanının bulunduğuna dikkati çekti. Kalite ve mükemmellik için bireysel olmayan, kolektif bir yönetim biçimine ihtiyaç duyulduğunu aktaran Güneş, "Bizim kat ettiğimiz mesafenin ardında da sürdürülebilir başarıya odaklanmış yönetim anlayışı söz konusudur" diye konuştu.
"Öğrencilerimiz yeni yeni buluşlar icat edecek hale gelmeli"
Method Research Genel Müdür Yardımcısı Selçuk Kılıç, kurum içi etkin iletişim ve dayanışmaya vurgu yaptı, ekip ruhuna dikkati çekti.
Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas da bilgi ve kazanımların paylaşıldığı toplantıların son zamanlarda yaygınlaştığını, bu tür toplantıların çok önemli olduğuna inandığını söyledi.
Üniversite olarak dünyayı tanıyan bireyler yetiştirmek istediklerini dile getiren Elmas, "Bu bireylerin yetişme biçimini tetikleyen bazı parametreler var. Bizim öğrencilerimiz henüz bilinmeyen ancak ileride ortaya çıkacak işlerde çalışacak, yeni teknolojik araçları kullanacak ve yeni yeni buluşlar icat edecek hale gelmeli" değerlendirmesini yaptı.
Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşabilmesi için dünyayı tanıyan bireylerin yetişmesinin önemli olduğunu ifade eden Elmas, üniversitelerde yetişen gençlerin gelecek için çok değerli olduğunu da sözlerine ekledi. - İstanbul