Haberler

Autodesk Türkiye Ülke Lideri Tüzüm Açıklaması

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Merkezi ABD'de bulunan yazılım geliştirici Autodesk'in Türkiye Ülke Lideri Murat Tüzüm, "Küreselleşen dünyada iş yapmanın ön şartlarından birisi Yapı Bilgisi Modelleme (BIM) uyumlu çalışabilmek.

Merkezi ABD'de bulunan yazılım geliştirici Autodesk'in Türkiye Ülke Lideri Murat Tüzüm, "Küreselleşen dünyada iş yapmanın ön şartlarından birisi Yapı Bilgisi Modelleme (BIM) uyumlu çalışabilmek." dedi.

Autodesk University'nin düzenlediği etkinlikte konuşan Tüzüm, Türkiye'de BIM'e dayanan projelerin sayısının her geçen gün arttığını, İstanbul'da yapılmakta olan metro hatlarında teknoloji ve BIM süreçlerinin uygulandığını söyledi.

Tüzüm, "Bugün mimari ve inşaat sektöründeki eğilimler BIM uyumlu çalışmayı kaçınılmaz kılıyor. Küreselleşen dünyada iş yapmanın ön şartlarından birisi BIM uyumlu çalışabilmek." dedi.

Autodesk University'in 3 yıldır Türkiye'de düzenlendiğini, ilk yıldan bu yana yoğun ilgi ile karşılanan etkinliğe katılımın her yıl daha da arttığını bildiren Tüzüm, bu yıl 500'ü aşkın kişiyi ağırlayacakları etkinlikte, geleceği inşa edecek kodların masaya yatırılacağını söyledi.

- "Autodesk tüm dünya için yazılım üreten bir firma"

Autodesk Global Satış ve Hizmetler Başkan Yardımcısı Callan Carpenter da karşılarında çok parlak bir gelecek olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Autodesk, tüm dünya için yazılım üreten bir firma. Hızlı bir araba kullandıysanız, bir gökdelenin yüksekliği karşısında heyecanlandıysanız, akıllı telefon kullanıyorsanız ya da müthiş görünen bir film seyrettiyseniz, büyük ihtimalle milyonlarca kullanıcımızın sizler için üretebildiklerine şahit olmuşsunuzdur."

- Katılımcılar 3D printer ile yapılan uygulamaları inceledi

Etkinlikte "Autodesk Galeri" bölümünü ziyaret eden katılımcılar, 3D printer ile yapılan uygulamaları inceledi. "Autodesk Bulut" tabanlı tasarım yazılımı, 3D printer kullanılarak tasarlanan yeni protez bacağın hikayesi ve bu teknolojinin spor alanında yapacağı olumlu etkiler ilgiyle karşılandı.

Hollanda'da dijital tasarım teknolojisi, robotik ve geleneksel sanayi üretimini birleştiren MX3D teknolojisi kullanılarak inşa edilen köprü ve Apollo 11 uzay kapsülünün içerisinde gezinme ve içindeki nesnelere daha yakından bakabilme deneyimini yaşatacak bir VR gözlüğü de ilgi çeken diğer galeri parçaları arasında yer aldı.

Kaynak: AA / Ekonomi
title
Close