Haberler
Yenidoğan Çetesi davasında Başhekim Fetin Rüştü Yıldız, Fırat Sarı'ya para ödediklerini itiraf etti

Sanık sandalyesine oturan başhekimden Fırat Sarı'yı zora sokacak itiraf

Bahçeli'nin çağrısı sonrası DEM Parti Öcalan'la görüşmek için yazılı başvuru yaptı

Bahçeli'nin Öcalan çağrısı sonrası DEM Parti ilk adımı attı

'Ahmet Özer' tartışması tansiyonu yükseltti, İmamoğlu çileden çıktı

İBB Meclisi'nde tansiyon yükseldi, İmamoğlu çileden çıktı

Ankara'da görüşme hareketliliği! Bahçeli ve Ahmet Türk'ten art arda açıklamalar

Bahçeli "Ağaların kapısı açık olur" dedi, Ahmet Türk'ten yanıt gecikmedi

Atölyesinde Mini Kamyonet Yaptı

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ta ortaokul mezunu torna ustası, çocukluğunda hayalini kurduğu aracı yaklaşık 1 yıllık çaba sonucu kendi atölyesinde üretti.

Zonguldak'ta ortaokul mezunu torna ustası, çocukluğunda hayalini kurduğu aracı yaklaşık 1 yıllık çaba sonucu kendi atölyesinde üretti.

Torna ustası 42 yaşındaki Hasan Erol, atölyesinde tasarladığı mini kamyoneti yapmak için motosiklet motoru temin ederek hurdacılardan eski araç parçaları topladı.

Kamyonetinin dışını atıl araç saclarından oluşturan Erol, "elektronik" tasarımı torpidoda hazırlayarak aracına yerleştirdi.

OTOMATİK VİTES

Erol, otomatik vitesli kamyonetine şifreyle motoru çalıştıran sistemin yanı sıra navigasyonun yer aldığı direksiyon, frenleme düğmesi ve gece karşıdan gelen araçların ışığına duyarlı otomatik kısa far yakan donanımı monte etti.



Sanayide aracıyla gezen Erol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Emek" adını verdiği mini kamyonetinin 450 kilogram ağırlığında olduğunu söyledi.

Saatte 60 kilometre hız yapabilen aracını görenlerin çok beğendiğini anlatan Erol, "Küçükken oyuncak alamadığımız için telden farklı araçlar yapıyordum. O dönemlerden itibaren bir araç yapmak içimde tutkuydu. Atölyemdeki çalışmalarla bunu başardım. Atıl malzemeler kullandığım için yaklaşık 2 bin liraya kamyonetimi tamamladım" diye konuştu.



TEK KİŞİLİK, 100 KİLOGRAM YÜK TAŞIYOR"

Erol, tek kişinin binebildiği kamyonetin kasasında 100 kilograma kadar yük taşıyabildiğini belirterek, "Bu kamyoneti geliştirmek için yatırımcılardan ve devletimizden destek bekliyorum. Hiçbir eğitimim olmamasına rağmen aracımda bir çok elektronik sistem mevcut. Yerleştirdiğim sensörler sayesinde, geceleri karşıdan araç geldiğini kamyonetim algılayarak anında kısa farları yakıyor" diye konuştu.

Fren için pedal yerine düğme kullandığını dile getiren Erol, "Düğmeye bastığınız anda araç yavaşlıyor. Direksiyondaki navigasyonda gösterge paneli olarak da kullanılıyor. Ülkemizin yerli otomobil çabasına biz de katkı vermek istiyoruz. Destek verilirse çok daha güzel araçlar tasarlayabileceğime inanıyorum" ifadelerini kullandı.


Atölyesinde Mini Kamyonet Yaptı
Kaynak: AA / Ekonomi
title