Haberler
Bahçeli'nin çağrısı sonrası DEM Parti Öcalan'la görüşmek için yazılı başvuru yaptı

Bahçeli'nin "İmralı ile yüz yüze temas olmalı" çağrısına DEM Parti'den jet yanıt

Ankara'da görüşme hareketliliği! Bahçeli ve Ahmet Türk'ten art arda açıklamalar

Bahçeli "Ağaların kapısı açık olur" dedi, Ahmet Türk'ten yanıt gecikmedi

Yenidoğan Çetesi davasında kan donduran sözler: Kötü bir bebekti

Sanık hemşireden kan donduran sözler: Kötü bir bebekti

Milyonların gözü bu toplantıda: Bakan asgari ücret için tarih verdi

Bakan Işıkhan asgari ücret için tarih verdi: İşte masadaki rakamlar

Aso Osb Sohbetleri

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Sanayi Odası tarafından düzenlenen OSB Sohbetlerinin üçüncüsü ASO 1. OSB’de gerçekleştirildi.

Ankara Sanayi Odası tarafından düzenlenen OSB Sohbetlerinin üçüncüsü ASO 1. OSB'de gerçekleştirildi. ASO Genel Sekreteri Doç. Dr. Yavuz Cabbar'ın başkanlığında yapılan toplantıda konuşan Siemens Genel Müdür Yardımcısı Ali Rıza Ersoy, Endüstri 4.0 konusunda yasal altyapı çalışmalarının başladığını, mevzuat tamamlandıktan sonra özel sektörün de üzerine düşeni yapması halinde Türkiye'nin Avrupa'da üretim üssü olabileceğini söyledi.

Ali Rıza Ersoy, endüstri 4.0'ı üretimin tüm aşamalarının dijitalleşmesi olarak tanımlarken, Google arama motorunda endüstri 4.0 ile ilgili Türkiye'de yapılan arama sonuçları hakkında bilgi verdi. 2015 yılı Kasım ayına kadar hiç arama yapılmayan kelimenin bu tarihten itibaren çok fazla aranmaya başladığını belirten Ersoy, önümüzdeki dönemde kişiselleştirilmiş ürüne yönelik talepte giderek artış olacağını söyledi.

Türkiye'de bu konuyla ilgili mevzuat çalışmalarının başladığını ve bir terslik olmaması halinde sonbahara kadar tamamlanacağını dile getiren Ersoy, "Bu aşamadan sonra eğer sanayici de üzerine düşeni yaparsa Avrupa'nın üretim üssü oluruz" dedi.

Endüstri 4.0 kavramın ilk ortaya atıldığı Almanya'ya göre Türkiye'nin bu konuda tam 3.5 yıl geride olduğunun altını çizen Ali Rıza Ersoy, bunun aynı zamanda Türkiye'nin orta gelir tuzağından kurtulması için de büyük bir şans olduğunu aktardı. Endüstri 4.0'ın bir çok insanı işsiz bırakacağı konusunda endişeye gerek olmadığını dile getiren Ersoy, bugün adı bile bilinmeyen 16 mesleğin ortaya çıkacağı yönünde öngörüler bulunduğunu hatırlattı.

Türkiye'de endüstri 4.0'a geçiş aşamasında ciddi miktarda yatırıma ihtiyaç olacağını belirten Dünya Gazetesi yazarı Dr. Rüştü Bozkurt ise, verimliliğin artmasıyla birlikte ciddi sermaye ortaya çıkacağını ifade etti. Endüstri 4.0 ile ilgili dikkatli davranılması konusunda uyaran ve 1980'li yıllarda Türkiye'nin her tarafının CNC ile dolduğunu hatırlatan Bozkurt, "Sadece çorap sektörü 1.4 milyar dolarlık ithalat gerçekleştirmiş. Bununla ilgili yapılan bir araştırmada ise ithalatın 400 milyon dolarlık kısmının gereksiz yapıldığı belirlenmiş" dedi.

Bozkurt, inovasyon ve kümelenme kavramlarına da dikkat çekerek, endüstri 4.0'ın da slogan haline gelme riski bulunduğunu, bunun arka planının iyi düşünülerek altyapısının oluşturulması gerektiğini kaydetti. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi
title