Arev'in Cami ve Vakıf Hizmet Projesi İçin Protokol İmzaları Atıldı
AREV'in cami ve vakıf hizmet projesi için protokol imzaları atıldıİSTANBUL - Aras Marmara Eğitim Vakfı (AREV), cami ve vakıf hizmet projesi için Beylikdüzü Kaymakamlığı ve Beylikdüzü İlçe Müftülüğüyle protokol imzası attı.
AREV'in cami ve vakıf hizmet projesi için protokol imzaları atıldı
İSTANBUL - Aras Marmara Eğitim Vakfı (AREV), cami ve vakıf hizmet projesi için Beylikdüzü Kaymakamlığı ve Beylikdüzü İlçe Müftülüğüyle protokol imzası attı.
AREV, Beylikdüzü'nde hayata geçireceği 'Belikdüzü Yakuplu Bölgesi Cami Yurt Vakıf Tasarım Projesi' için Beylikdüzü Kaymakamlığı ile Beylikdüzü İlçe Müftülüğüyle protokol imzası attı. Vakfın Beylikdüzü'deki binasında gerçekleşen protokol imza törenine Beylikdüzü Kaymakamı Mehmet Okur, Beylikdüzü İlçe Müftüsü Başkan Vekili Lütfi Aydın, AREV Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Vehbi Orakçı ve babası Reşat Orakçı'nın yanı sıra vakıf üyeleri ve davetliler katıldı. İmza töreni öncesi proje hakkında bilgiler verildi. İmzalar atıldıktan sonra projenin hayırlı ve uğurlu olması dileğinde bulunuldu. Projenin 2 yıl içinde gerçekleşeceği açıklandı.
Proje hakkında bilgi veren Vehbi Orakçı, "Proje, Beylikdüzü'nde deniz manzaralı bir arsa üzerinde 100 kişilik bir öğrenci yurdu ve bin 500 metrekarelik hizmet merkezi. Bin kişilik cami olmak üzere bir külliye halinde planladık. Proje çalışması başladı son noktaya gelindi. Ruhsat çalışması bittikten sonra bahar aylarında başlangıç yapacağız. İnşallah 2 yıl içinde de hizmete açacağız. Bölgemizin ihtiyaç duyduğu hizmet diyebileceğimiz, eğitim yönü, sosyal yönü ve dini yönü olan bir projeyi bölgemize kazandırmaktan çok mutluyuz. Proje süreci ve ruhsat sürecinin yaklaşık 4 ay süreceğini tahmin ediyoruz. Projede babamın adına bir cami olması beni ayrıca mutlu etti. Cami babamın adına diğer birimler vakıf adına inşa ediyoruz. Arzumuz, Türkiye'nin bu tür hizmet birimleri ve kurumları ile dolmasıdır" dedi.
Vakfı 2011 yılında kurulduklarını dile getiren Orakçı, "6 yıldır Beylikdüzü özelinde ve Erzurum'da öğrenci yurdu, ilkokul ve ortaokul inşa ettik. Bu proje ile yeni bir yurt ve vakıf merkezi olmak üzere eğitime ve insan dair hizmetlerimizi fiziksel mekan anlamında yapmaya devam ediyoruz. Diğer yandan vakıf merkezimizde bilgisayar, İngilizce, Arapça, Kur-an'ı Kerim, takı, hat sanatı, çini işleme gibi birçok branşta hizmet veriliyoruz. Vakfımızdan binlerce insan bu hizmetleri almaya devam ediyor. Bölgemizde iyi puanlarla iyi bölüm kazanmış yoksul çocuklarımıza da imkanlarımız dahilinde burs vermeye gayret ediyoruz. Bende daha önce vakıf yurdunda kalarak ve bursla okuyan öğrenciydim. O yıllardan kalma hem vakıf müessesine hem de bu tür hizmet kurumlarına şükran duygumuz var" diye konuştu.
Vakfın amacına yönelik açıklama yapan Orakçı, "Osmanlı dönemimde 27 bin vakıfla ülkenin ve İslam coğrafyasının dört bir tarafında evlendirmekten sokak hayvanlarına bakama, suya ve aşa kadar çok geniş yelpazede hizmet sunan vakıf medeniyetimizin, Cumhuriyet döneminde de muhkem geniş vizyonuyla ve 100 binlerce insana hizmet sunacak tarzda bir vakıf kurguladık ve hayır yaptık. Şu anada o hayalimiz adım adım hayat geçiyor. Ümit ediyorum ki; bu tür çalışmalar ve örnek projeler, vakıflara değer katmak isteyen diğer varlıklı insanlara rehberlik anlamında misyon sunar. Beylikdüzü'nde bu duygu ve hayırseverliği olabildiğince öne çıkardık" şeklinde konuştu.