Haberler

Antalya'da Yılbaşı Tartışmaları

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rixos Oteller Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince’nin 150 milyon gecelemenin olduğu Antalya’da yılbaşını çağrıştıracak hiçbir şey olmadığını belirterek, "Hiç süsleme gördünüz mü? Bayram havası görüyor muyuz? Tamam Hristiyan değiliz, değiliz de biz turizm şehriyiz.

Rixos Oteller Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince'nin 150 milyon gecelemenin olduğu Antalya'da yılbaşını çağrıştıracak hiçbir şey olmadığını belirterek, "Hiç süsleme gördünüz mü? Bayram havası görüyor muyuz? Tamam Hristiyan değiliz, değiliz de biz turizm şehriyiz. İnsanlara 'Gel bu şehirde yılbaşını geçirin' diyoruz" sözlerine turizmcilerden de destek geldi. Antalya Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ali Kızıldağ, sektörün üzerine düşeni zaten fazlasıyla yaptığını, kamunun harekete geçmesi gerektiğini belirterek, bu sene trenin kaçtığını söyledi.

Kamuoyunda böyle bir konunun tartışmaya açılmasının önemli bir gelişme olduğunu ancak tartışmaya bile gerek olmadığını söyleyen Kızıldağ, tek doğru olduğu konunun dinsel herhangi bir boyutunun bulunmadığını ifade etti. Bütün dinlerin birbirine saygısı bulunduğunu belirten Kızıldağ, "Biz nasıl bu topraklarda bütün dinleri barındırmış medeniyetlere ev sahipliği yapmışsak, hele hele Anadolu'nun bu anlamda çok daha geniş toleransı varsa bizim de böyle yaklaşmamız lazım. Bu işi daha çok ekonomik olarak ele almamız gerekiyor. Aralık ayı turizm için en zayıf geçen ay ve elimizde öyle güzel bir değer var ki, Aziz Nikolas, yani Noel Baba Antalya'da doğmuş, yaşamış, gezmiş dolaşmış tekrar gelip Demre'de vefat etmiş. Hristiyan aleminin hacı olmak için geldiği bir il burası. Böyle bir değeri biz pazarlayabiliriz. Aralık ayında enteresan etkinlikler yaparak daha çok turistin gelmesini sağlayabiliriz. Dünya kenti olma iddiasında bir kentiz, dünya sıralamasında üçüncü sıradayız. 12-13 milyon turistten bahsediyoruz, ciddi turizm gelirinden bahsediyoruz. O zaman Antalya'nın turistlere vermesi gereken bir takım şeyler var, bu da onlardan biri olarak düşünüyorum" dedi.

Yapılması gereken işlerin pahalı yatırımlar olmayacağını, bununla ilgili ön çalışma yapılabileceğini, sektörün de katkıları olduğunu ancak buna da gerek bulunmadığını kaydeden Kızıldağ, kamunun bunu kendi içinde halledebileceğini söyledi. Kızıldağ şöyle dedi:

"Bu kentin sahipleri var. Bunların Antalya'dan büyük edinimleri var. Ülkenin 13 milyar dolarlık edinimi var. Bu girdiyi oluşturan bir kentin bu konuda tabi ki kamudan çok büyük beklentileri olması lazım, kamunun da bunu yerine getirmesi lazım. Sektör yapacağını yapıyor, bu kadar turisti getirip ağırlamak kolay değil. Mutlu olarak ülkelerine göndermek kolay değil. Tabi ki turizmciler katkı koyar ama çok daha önceden bununla ilgili bir komisyon oluşturulabilir, arkadaşlar böyle bir şeyi karşılıyoruz denilebilir. Vali, belediye başkanı, gerekiyorsa bakanlıktan katılacak arkadaşlarla bizler de sektör temsilcileri, sivil toplum kuruluşları olarak bu katılımla neler yapılabileceği konuşulur, bütçelendirilir. Buna kaynak rahat bulunurdu."

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'e katıldığının da altını çizen Ali Kızıldağ, ancak bu konuda birilerinin öncülük yapmasının gerektiğine, bunun yapılmadığına işaret etti. Kızıldağ, "Belki bu gözden kaçırıldı, bu nedenle Tamince'nin yaklaşımını doğru buluyorum. Bunlar çok maliyetli işler değil. Şehri aydınlatacaksınız, caddeleri güzelleştireceksiniz. Bir yerlerde Christmas pazarları yapılabilir, yardım organizasyonları yapılabilirdi. Noel Baba'nın Antalya'da yaşamış olması değerlendirilip, uluslararası medyada Antalya'nın tanıtımı için haber kaynaklı olarak değerlendirilebilirdi ama bu sene kaçtı. Antalya dünya kenti olma iddiasındaysa bu tür değerlerini çok iyi kullanmalı, pazarlamada bunları çok iyi değerlendirmelidir" diye konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi
title
Close