Haberler
Netanyahu'dan orduya Orta Doğu'yu cehenneme çevirecek talimat: Yoğun savaşa hazırlanın

Netanyahu'dan orduya Orta Doğu'yu cehenneme çevirecek talimat

Türkiye sınırında kritik gelişme: Muhalifler, ikinci büyük kenti ele geçirmek üzere

Türkiye sınırında kritik gelişme! Muhaliflerin ikinci büyük kenti geçirmesi an meselesi

Fuhuşa zorlanan 17 yaşındaki kızın anlattıkları kan dondurdu: Günde 180 kişi ile birlikte oluyordum

Günde 180 kişiyle birlikte olmaya zorlamışlar

Villası için ağaçların kesildiği iddia edilmişti! Yücel Arzen'in Suavi için seçtiği şarkı çok manidar

Yücel Arzen'in Suavi için seçtiği şarkı çok manidar

"Ankara'nın Markalaşma Sürecine İvme Kazandırılmalı"

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ASİAD Başkanı Barış Aydın, Ankara'nın etkin bir markalaşma stratejisi ile "marka kent" olma sürecine ivme kazandırması gerektiğini söyledi.

Ankara Sanayici ve İşadamları Derneği (ASİAD) Başkanı Barış Aydın, artık bir sanayi kenti olan Ankara'nın turizmde de potansiyelini kullanarak hamle yapabilmesi için etkin bir markalaşma stratejisi ile "marka kent" olma sürecine ivme kazandırması gerektiğini belirtti.

Aynı zamanda AK Parti milletvekili aday adayı olan ASİAD Başkanı Barış Aydın yaptığı açıklamada, ülkelerin dünyadaki tanınırlıkları ve imajının kalkınma ve refah için gerekli kaynak ve yatırımları çekebilmede önemli bir unsur olduğunu belirtti. Aydın, farklı sosyokültürel yapılara sahip şehirlerden oluşan ülkeler için akılda kalıcı bir algı yaratma noktasında ise artık ülkelerden çok kentlerin ön plana çıktığını vurguladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca hazırlanan "Türkiye Turizm Stratejisi 2023 ve Turizm Stratejisi Marka Kent Eylem Planı" (2007-2013) kapsamında Marka Kentler Projesi'ne seçilen İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya gibi kentlerde kent turizmi canlandırılarak "marka kültür kentleri" oluşturma hedefini hatırlatan Aydın, bu doğrultuda Ankara'ya yönelik çalışmaların hızlanması gerektiğini kaydetti

Son yıllarda yaptığı hamleyle sanayide Türkiye'nin belli başlı illeri arasına girerek "memur kenti" imajını silen Ankara'nın 5 milyonu aşan nüfusu ve ekonomik göstergeleriyle Türkiye'nin ikinci büyük ili olduğunu belirten Aydın, ancak Başkent'in turizmde gerekli hamleyi henüz yapamadığını ve sahip olduğu potansiyeli yeterince kullanamadığını dile getirdi.

"ANKARA SAĞLIK TURİZMİ İLE MARKALAŞABİLİR"

Aydın, Ankara'nın markalaşma stratejisini somutlaştırmaya ihtiyacı bulunduğunu belirterek, "Merkezi yönetim öncülüğünde yerel yönetimler, özel sektör temsilcileri, STK'lar, üniversiteler ve ilgili tüm kesimler bir araya gelerek işbirliği yapmalıdır" dedi.

Ankara'nın markalaşma stratejisi ekseninin ortak akılla belirlenmesi gerektiğini ifade eden Aydın, bu konuda "turizm" olgusunun, özellikle de sağlık turizminin öne çıkan bir alan olduğunu vurguladı. Aydın, dünyada "medikal, termal ve ileri yaş" şeklinde üç dal halinde gelişen sağlık turizminde Ankara'nın önemli bir potansiyele sahip olduğuna dikkat çekerek, Ayaş, Beypazarı, Çamlıdere, Çubuk, Güdül, Haymana, Kazan, Kızılcahamam ve Polatlı ilçelerinin termal kaynaklar bakımından son derece zengin olduğunu belirtti. Ankara'nın Türkiye'nin termal kaynak zengini illerinin başında geldiğine işaret eden Aydın, Ankara ile birlikte Afyonkarahisar, Uşak, Eskişehir, Kütahya, Aksaray, Kırşehir, Niğde, Nevşehir, Yozgat illerini kapsayan bölgenin "Frigya Kültür ve Termal Turizm Gelişim Bölgesi" olarak seçildiğini hatırlattı. Bölgenin "Şifalı diyarlar", "Doğadan gelen şifanın toprakları" gibi sloganlarla dünyada tanınır hale gelebileceğini ve markalaşabileceğini belirten Aydın, Ankara'nın başkent oluşu, bürokrasiye yakınlık, konaklama kapasitesi, ulaşım ağlarının merkezinde bulunuşu gibi özellikleriyle öne çıkacağını vurguladı. Aydın, turizmde "Marka Kent Ankara" imajının ayrıca kongre turizmi ve uluslararası nitelikte alışveriş festivalleri gibi etkinliklerle de desteklenebileceğine işaret etti. Marka şehir olmak için Ankara'yı öne çıkaracak farklılıkların belirlenmesi, şehrin doğru seçilmiş logo ve sloganlara sahip olması gerektiğini belirten Aydın, etkin dış tanıtımla sağlanacak markalaşmanın Ankara'yı merak uyandıran bir yer haline getireceğini, turizmin yanı sıra paydaş sektörleri canlandıracağını, sanayi ve ticaret faaliyetlerini artıracağını anlattı.

"TURİZMDE MARKA KENT ANKARA"

Farklı yönleriyle öne çıkarak markalaşan kentlerin ülke ekonomisine katkı yaptığını, markalaşmanın yatırım, ihracat, turizm, eğitim, kültür, spor ve çeşitli etkinlikler açısından o kenti cazip hale getirdiğini belirten Aydın, "Markalaşma özellikle turizm alanında kendini gösteriyor. Dünyada Paris 'romantizmin', Milano 'modanın', New York 'finansın' şehri olarak bilinmektedir. Tatil için Fransa, İtalya gibi ülkelere giden insanlar, nereye gittiği sorusuna, bu ülkelerin adı ile değil daha çok gittikleri Paris, Venedik gibi kentlerin adı ile cevap veriyor. Bunlar, dünyada turizm ile markalaşmış kentlerin başında geliyor. Ülkemize gelen turistler 'Bu tatilde Ankara'daydım' diyebilmelidir. Uzun soluklu bir iş olan markalaşmak için yoğun emek, sabır ve yatırıma ihtiyaç var. Ülkemizde son yıllarda kent markalaşmasının öneminin kavranmasıyla bu yönde merkezi hükümet ve yerel düzeyde çalışmalar yoğunlaşmış bulunuyor. Biz de sahip olduğu zenginlikleri ve buna dayalı büyük turizm potansiyelini öne çıkararak Ankara'yı dünyada 'turizm', özellikle de 'sağlık turizmi' dendiğinde ilk akla gelen şehirlerden biri, bu alanda bir marka şehir haline getirmeliyiz. Bu doğrultuda izlenecek politika, strateji ve yöntemleri somutlaştırarak, markalaşma sürecine ivme kazandırmalıyız" dedi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi
title