Haberler
Rusya bir kez daha ABD füzeleriyle vuruldu, Savunma Bakanlığı 'Yanıt verilecek' dedi

ABD füzeleriyle bir kez daha vurulan Rusya'dan dünyayı korkutan açıklama

Narin cinayetinde yeni görüntü! Cansız bedenini saklamak 38 dakika sürmüş

Narin cinayetinde yeni görüntü! Cansız bedenini saklamak 38 dakika sürmüş

Sıla bebek davasında iddianame hazır! İşte cani anne için istenen ceza

Sıla bebek davasında iddianame hazır! İşte anne için istenen ceza

Mehmet Ali Erbil ve Serdar Ortaç'ı örnek gösterip 'Karabiber gibi yanarsın' dediler

Mehmet Ali Erbil ve Serdar Ortaç'ı örnek gösterip "Karabiber gibi yanarsın" dediler

Almus'tan Almanya'ya Alabalık İhracatı

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tokat'ın Almus ilçesindeki baraj gölünde bulunan kafeslerde yetiştirilen alabalıklar, ihracatçı firmalar aracılığıyla Almanya'ya gönderiliyor.

Tokat'ın Almus ilçesindeki baraj gölünde bulunan kafeslerde yetiştirilen alabalıklar, ihracatçı firmalar aracılığıyla Almanya'ya gönderiliyor.

Almus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Arıkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Almus Baraj Gölü'nde son yıllarda alabalık üretiminin arttığını söyledi.

Baraj gölünde 22 kafes olduğunu belirten Arıkan, "İlçemizdeki baraj gölünde yaklaşık 7 yıl önce alabalık kafesleri kurulmaya başladı. Şu anda bu kafeslerde 50-60 kişi çalışıyor. İlçemizden yurt içine alabalık gönderiyoruz. İlçemizden gönderdiğimiz alabalıklar, yurt içinde sattığımız bazı firmalarca Almanya'ya ihraç ediliyor. İnşaallah, ilerleyen zamanlarda yurt dışına daha çok ihracat yaparız. Üreticilerimiz, şu an alabalık üretiminin büyük bölümü yurt içindeki pazarlara gönderiyor." diye konuştu.

Alabalık yetiştiricilerinden Burhan Özbarutçu da Almus Baraj Gölü'nde 2007 yılından beri faaliyet gösterdiklerini söyledi.

İşletmelerinin üretim kapasitesinin 390 ton olduğunu anlatan Özbarutçu, "Almus Baraj Gölü, yılın yaklaşık 8-9 aylık döneminde alabalık üretimi için su kalitesi açısından ideal bir göl. Biz burada yavrumuzu dışarıdan almak suretiyle yılın 8 aylık döneminde alabalık üretiyoruz." dedi.

Yetiştirdikleri alabalıkların yurt içi ve yurt dışında tüketildiğini belirten Özbarutçu, "Biz ve diğer işletmeler genel olarak İstanbul, Ankara, Samsun ve Kayseri'ye yoğunluklu olarak balık gönderiyoruz. Bizim yetiştirdiğimiz alabalıklar, işleme ve ihracat yapan firmalar vasıtasıyla da yurt dışına gidiyor, yoğunluklu olarak Almanya'ya gidiyor" şeklinde konuştu.

Almus Barajı'ndaki 22 işletmede 50-60 kişinin istihdam edildiğini dile getiren Özbarutçu, "Burada yıllık 5 bin ton civarında balık yetiştirilip satılıyor." dedi.

Özbarutçu, şunları kaydetti:

"Turizm açısından Almus'un çok daha ileri gideceğini herkes gibi ben de düşünüyorum. Ben aslen Trabzonluyum. Almus, Uzungöl gibi olabilir. İnşaallah, bununla ilgili çalışmalar daha da hızlanır. Turizmle beraber balıkçılık ikisi yan yana birbirini destekleyen sektörler." - Tokat

Kaynak: AA / Ekonomi
title