Akbank Girişimci Geliştirme Programı"Na Başvurular Başladı
Sabancı Üniversitesi Girişimcilik Kurulu ve Akbank işbirliği ile gerçekleştirilen "Akbank Girişimci Geliştirme Programı"na başvurular başladı.
Sabancı Üniversitesi Girişimcilik Kurulu ve Akbank işbirliği ile gerçekleştirilen "Akbank Girişimci Geliştirme Programı"na başvurular başladı. Programın son başvuru tarihi 16 Ekim olarak açıklandı.
Akbank'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, Akbank ve Sabancı Üniversitesi Girişimcilik Kurulu iş birliğinde hayata geçirilen "Akbank Girişimci Geliştirme Programı"na başvurular 16 Ekim 2016'ya kadar devam edecek. Programa Türkiye'de kurulmuş bir şirketin yönetimde aktif olan bir ortağı veya üst düzey yöneticisi başvurabilecek. Programda yapılacak değerlendirme ve seçim sürecinde; projelerin yarattıkları katma değer, ne kadar inovatif oldukları, kat ettikleri yol, büyüme potansiyelleri ve hedefleri gibi konular göz önünde bulundurulacak.
Açıklamada verilen bilgiye göre, Akbank Girişimci Geliştirme Programı kapsamında girişimcilere, toplam beş gün süren ve büyüme yolculuklarında bilmeleri gereken strateji, inovasyon, pazarlama, operasyon, finans, insan kaynakları, hukuk, fikri mülkiyet ve kamu destekleri konularında bilgi verilecek.
Eğitimler 14-18 Kasım 2016 tarihlerinde Sabancı Üniversitesi Karaköy Minerva Palas'ta düzenlenecek ve program sonunda katılımcılara Sabancı Üniversitesi tarafından sertifika verilecek. Sertifika töreninin ana konuşmacısı ise son zamanların dikkat çeken girişimcilerinden, ABD'de doktora yaparken Silikon Vadisi'nde kurduğu girişime 2 haftada 1 milyon dolar yatırım alan, Türkiye'ye dönüp kısa sürede Eve Biri Lazım, Çaycı ve PayPad gibi ses getiren girişimleri başlatan Veysel Berk olacak.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Akbank KOBİ Bankacılığı'ndan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Bülent Oğuz, ekonomik büyümeye dinamizm ve ivme kazandırmak için girişimcileri desteklemenin büyük önemi olduğunu belirterek, şu değerlendirmelerde bulundu:
"Girişimcilik ve yenilikçilik ekonominin önemli unsurları arasında yer alıyor, verimliliği artırırken, büyümeye hız kazandırıyor ve dolayısıyla yeni iş olanakları yaratıyor. Bu nedenle, finansmandan, pazar bulma aşamasına kadar geniş anlamda girişimcinin yanında olmamız gerektiğine inanıyoruz. Akbank olarak, ülkemiz için değer yaratma misyonumuzu girişimcilik alanında yaptığımız projelerle güçlendiriyoruz. Buradan hareketle, ülkemizde girişimcilik kültürünün daha da yaygınlaşması, daha fazla girişimci yetiştirilmesi ve girişimciler için fırsatların artırılması gerektiğini düşünüyoruz. Bu sebeple, girişimcilere bir yandan her türlü bankacılık ürün ve hizmetlerini götürürken, bir yandan da sürdürülebilir büyümelerini sağlamak için danışmanlık ve eğitim destekleri veriyoruz. Girişimcilere desteğimiz sadece finansmanla sınırlı değil, girişimcilik ekosistemine değer katan birçok çözüm sunuyoruz."
Akbank Girişimci Geliştirme Programına ilişkin bilgi veren Sabancı Üniversitesi Girişimcilik Kurulu Akademik Direktörü Prof. Dr. Dilek Çetindamar da 2003 yılından beri devam eden Girişimci Geliştirme Programı'nda orta gelir tuzağı diye ifade edilen büyüme kıskacından Türkiye'nin çıkmasına destek olacak olan yenilikçi ve yaratıcı girişimlerin yeteneklerinin geliştirilmesi için çalıştıklarını aktardı. Türk KOBİ'lerinin yenilikçilik, hız ve icraat yönlerinde bir sıçrama yaşamalarının çok önemli olduğunu belirten Çetindamar, "Biz de Akbank'ın destekleriyle her sene Türkiye ekonomisinin bel kemiği KOBİ'lerimizden 50 KOBi'mizin rekabetçi gücünü arttırmak için buna uygun olacak şekilde, geniş kapsamlı bir sertifika programı hazırladık." ifadelerini kullandı.