Haberler
İsrail kabinesi, Lübnan ile ateşkes anlaşmasını onayladı

İsrail kabinesi, Lübnan ile ateşkes anlaşmasını onayladı

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler: Suç kılıç çatmak değil, kasıtlı organize disiplinsizliktir

Milli Savunma Bakanı Güler: Suç kılıç çatmak değil, kasıtlı organize disiplinsizliktir

Rusya bir kez daha ABD füzeleriyle vuruldu, Savunma Bakanlığı 'Yanıt verilecek' dedi

ABD füzeleriyle bir kez daha vurulan Rusya'dan dünyayı korkutan açıklama

Narin cinayetinde yeni görüntü! Cansız bedenini saklamak 38 dakika sürmüş

Narin cinayetinde yeni görüntü! Cansız bedenini saklamak 38 dakika sürmüş

AB Ülkeleri, Cepte Roaming Uygulamasını Kaldırıyor

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Parlamentosu'nun kabul ettiği bir karar, AB ülkelerinde 2016'dan itibaren roaming ücreti alınmasını yasaklıyor.

Avrupa Parlamentosu'nun (AP), bugün onayladığı telekomünikasyonla ilgili bir karar bağlamında, Avrupa'da roaming ücretlerinin kademeli olarak düşmesi ve bu uygulamanın 2016'dan itibaren tamamen ortadan kalkması öngörülüyor.

TARİHİ KARAR

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu'nun Dijital Gündemden Sorumlu Üyesi Neelie Kroes'un "tarihi" olarak tanımladığı ve yapılan oylamada 25'e karşı 534 oyla kabul edilen karara göre cep telefonu hizmetleri sunan şirketler en geç 15 Aralık 2015'e dek roaming konusundaki kurallara uyum sağlayacak düzenlemeleri hayata geçirmek zorundalar.

OPERATÖRLER ERKEN DAVRANABİLİR

Bu tarihin belirlenmesine karşın operatörlerin bu yazdan itibaren bazı önlemleri devreye sokması gerekiyor. AB yetkilileri, ilk önlemlerin devreye sokulmasıyla birlikte roaming ücretlerindeki düşüşün hissedilmeye başlanacağını belirtiyor.

KARAR İÇİN BİRLİK ÜYESİ ÜLKELERCE ONAYLANMALI

Roaming ücretlerinin bir parçasını oluşturduğu, "ağ tarafsızlığı paketi" olarak da adlandırılan düzenlemeyle birlikte, internet sağlayıcılarının, özellikle kar elde ettikleri, ağları kayırması mümkün olmayacak. Karar, telekomünikasyon şirketlerinin bazı uygulamaları bloke etmelerini de engelleyecek bir içeriğe sahip.

AB Komisyonu'nun önerdiği, AP'nin de yeşil ışık yaktığı kararın yürürlüğe girmesi için Birlik üyesi ülkelerce de onaylanması gerekiyor.

TÜRKİYE'YE DE YANSIYABİLİR

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bilişim Hukuku Uzmanı Avukat Mehmet Ali Köksal, ilk etapta Türkiye'nin bu durumdan doğrudan etkilenmeyeceğini kaydetti ve şunları söyledi: 
"Ancak, süreç içerisinde diğer pazarlarda fiyatın önce düşmesi sonra sıfırlanması ister istemez Türk regülasyon otoritesini ve/veya doğrudan ilgili pazardaki firmaları benzer kararlar almaya veya fiyatlandırmalar yapmaya itebilir."

Kaynak: Hürriyet

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi
title