Haberler

600 TL'lik Cep Telefonları, Üst Segmentteki Modelleri Aratmıyor

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Son dönemde piyasaya çıkan cep telefonları teknolojik özellikleri yanında 600 TL'lik fiyat skalasıyla da dikkat çekiyor. Giriş seviyesindeki bu telefonlar üst segmentteki modelleri aratmıyor.

Mobil internetin, 4.5G'nin nimetlerinden yararlanmak için akıllı telefon gerekiyor. Tuşlu telefonlar artık tarih olurken akıllı telefonların tahtı iyice sağlam hale geldi. Akıllı telefonlar teknik özellikleri ve fiyatlarına göre segmentlere ayrılıyor. Giriş, orta ve üst segmente ayrılan akıllı telefonlarda son dönemde giriş seviyesinde yeni model furyası yaşanıyor. 5, 5.2 ve 5.5 inç ekran boyutlarına sahip telefonların fiyat skalası ise 600 TL.

ÖZELLİKLERİ İYİ

Turkcell, Vestel, TP-Link ve General Mobile son dönemde özellikle giriş seviyesindeki kullanıcılara yönelik modelleriyle ilgi çekiyor. Giriş seviyesi olsalar da aslında özellikleri üst segmenti aratmıyor. Son dönemde piyasaya çıkan bu modellere mercek tuttuk.

Turkcell T70

- 5.2 inç ekran
- 720x1280px ekran çözünürlüğü
- Qualcomm 1.3 GHz işlemci
- 2 GB Ram, 16 GB dahili hafıza
- 32 GB artırılabilir hafıza
- 8 MP arka, 5 MP ön kamera
- 720p HD video kayıt
- Otomatik netleme ve flaş
- Farklı çekim modları
- Android 6.0 Marshmallow
- 649 TL fiyat

GM 5 Plus d

- General Mobile
- 5.5 inç IPS ekran
- 152 x 76.5 x 7.9 mm
- 160 gram ağırlığında
- 4.5G uyumlu
- 1.5 GHz işlemci
- Android 6.0.1
- 13 MP arka, 13 MP ön kamera
- 3 GB Ram, 32 GB dahili hafıza
- 128 GB'a kadar destek
- USB Type-C bağlantı
- 3100 mAh
- Cat 7 desteği

Vestel Venus V3 5020

- 5.0 inç HD IPS ekran
- 158 gram ağırlık
- 4 çekirdekli 64 bit işlemci
- 1 GB Ram, 16 GB dahili depolama
- 32 GB'a kadar SD kart desteği
- 8 MP arka ve 5 MP ön kamera
- HDR filtreleme ve özel çekim
- Android 5.1
- 3140 mAh'lık pil
- 4.5G uyumlu, Cat 4
- 649 TL

Neffos C5

- TP-Link üretimi
- 5 inç ekran
- 1280x720 çözünürlük
- 2 GB Ram, 16 GB dahili hafıza
- 8 MP arka, 5 MP ön kamera
- Çift LED kamera, güzelleştirme modu
- Çift sim kartlı
- Android 5.1 işletim sistemi-
- 4.5G uyumlu
- Siyah, beyaz renk
- 699 TL

BULUTA YERLİ GÜCÜ GELDİ

Levent Kocatürk, bulut konusunda girişimciliği seçmiş bir isim. SkyAtlas'la, bulut sunucularda 'kullandığın kadar öde' dönemini başlattı. 2013 yılında kurulan firma bulut altyapısı ve servisleri alanına odaklanan bir start-up. Bulut alanında Türkiye'de yerli olarak faaliyet gösteren birkaç firmadan biri.

SkyAtlas, yatırım fonu Revo Capital'den de yatırım almayı başardı. Kocatürk, sadece Türkiye'de değil bölgede bu alanda öncü bir oyuncu olmak istediklerini söylüyor. Öncelikli Ortadoğu, Afrika ve Avrupa bölgeleriyle ilgileniyor. Kocatürk, "Burada hedeflediğimiz klasik veri merkezlerine sunucu koyma yaklaşımı değil, hem servislerimizi hem de teknolojimizi bu pazarlarda da müşterilere sunmak. Yurtdışına açılmak hedeflerimiz arasında" dedi.

ÖZEL BİR SİSTEM

Kocatürk, Türkiye'de bulut pazarının henüz Amerika ve Avrupa'nın oldukça gerisinde olduğunu da vurguluyor. Ancak bulut teknolojisiyle ilgili farkındalık hızlı atıyor. Ülkemizde bulutta 100 milyon dolarlık bir ekonomi bulunduğu tahmin ediliyor.

Levent Kocatürk, bulutta kullandığın kadar öde sistemleriyle ilgili şu bilgileri veriyor: "SkyAtlas olarak geliştirdiğimiz 'Canlı Dikey Ölçeklendirme' teknolojisi TÜBİTAK destekli ve patent hakları bize ait özel bir sistem. Sistem daha önce haftalarca süren altyapı büyütme veya ölçeklendirme işlemlerinizi otomatik olarak gerçekleştirmenizi sağlıyor. Bu sayede bulut kullanıcılarına gerçek kullandığın kadar öde esnekliğini sunuyor."
Ekonomiye önemli katkı

Türkiye'de yerli bulut oyuncu sayısının çok az olduğunu da dile getiren Levent Kocatürk, şunları söylüyor: "Yerli bulut pazarının gelişimi teknoloji açısından da önemli. Şu anda pazardaki en büyük pay uluslararası firmalara ait. Bu da her yıl yüzbinlerce doların yurtdışına çıkması demek. Yerli bulut servis sağlayıcıların pazar payını ve sayısını arttırabilirsek bu para Türkiye ekonomisi içinde kalacaktır. Ayrıca yüzlerce mühendise istihdam yaratılacaktır."

YENİ PROJE

FIntech'lere destek verecek

ING Grubu, genel merkezinin bulunduğu Hollanda'nın Amsterdam kentinde kurulu İnovasyon Stüdyosu aracılığıyla, faaliyet gösterdiği 40 ülkedeki finansal teknoloji şirketlerine beraber büyüme çağrısında bulunuyor.

ING'nin http://www.innovationstudio.ninja web sitesi üzerinden açtığı başvurular içinden yapacağı seçim sonucunda seçilecek Fintech şirketleri projelerini geliştirebilmeleri için 6 ay boyunca desteklenecek. ING, seçilecek şirkete finansal yatırım yapmanın yanı sıra projede yer alacak ekibe küresel bilgi kaynaklarını açacak, mentorluk hizmetleri ve kapsamlı eğitim programları da sunacak.

ING Bank Türkiye Operasyon ve Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Görkem Köseoğlu, "Fintech'lerle çok yakından ilgileniyor, Türkiye'de ve dünyada yatırım yapıp beraber büyüyebileceğimiz yeni nesil girişimciler arıyoruz. Hollanda'daki inovasyon stüdyomuz da geleceğin ninjalarını arıyor" dedi.

YENİ ATAMA

Kurttepeli Endeavor başkanı

Endeavor Etkin Girişimci Destekleme Derneği'nde üç yıldır başkanlık yapan Murat Özyeğin, görevini Emre Kurttepeli'ye devretti. Derneğin yeni yönetim kurulu başkanı yardımcısı olarak Zorlu Holding Yönetim Kurulu Üyesi Emre Zorlu atandı. Dernek saymanı ek göreviyle AbraajGroup Türkiye ve Orta Asya Başkanı Selçuk Yorgancıoğlu da yönetim kurulu başkan yardımcısı olarak devam ediyor.

Mynet'in Kurucusu Emre Kurttepeli, Endeavor'ın bu yıl Türkiye'de 10.yılını geride bıraktığını belirterek, "Önceki dönemlerde oluşturulan sağlam temellerimiz üzerinden yola çıkarak girişimcilik ekosisteminde itici güç olmak Türkiye'de uluslararası boyutta rekabet edebilecek girişimcilerin olduğunu ispat etmek istiyoruz. Önümüzdeki süreçte Türkiye'deki ilk uluslararası milyar dolarlık girişimin EndeavorAğı'ndan çıkmasını hedefliyoruz. Bu yolda etkin girişimcilerimizi teker teker uluslararası arenaya çıkartmak için çalışıyor olacağız" dedi.

YENİ KONFERANS

PHP uzmanları toplanıyor

İstanbul PHP topluluğunun bu yıl ikincisini düzenlediği PHPKonf, 21-22 Mayıs tarihlerinde Bahçeşehir Üniversitesi'nde yazılımcıları bir araya getiriyor. PHP yazılımcılarının kullandığı web uygulama çatılarından uygulamalara, tasarımdan kariyer sohbetlerine kadar bilişim dünyasının başarılı isimleriyle toplamda 2 ana oturumla birlikte 28 seminer gerçekleştirilecek.

PHP'de en çok kullanılan web uygulama çatılarından Symphony'nin kurucusu Fabien Potencier, yazılım danışmanı, Doctrine ve Zend ekibinden Marco Pivetta, Silikon Vadisi'nden yatırım alan Koding.com'un ön yüz geliştiricisi Fatih Acet, Microsoft Azure'un açık kaynak mühendisi Ahmet Alp Balkan, geliştirdiği sosyal platform Quup ve Emre Tekelioğlu'yla yaptıkları 'Bu Masalda Peri Yok' podcastleriyle ismini duyuran yazılım geliştirme uzmanı Abdullah Uğraşkan gibi isimler konferansa katılacak. (Kaynak:Milliyet)

600 TL'lik Cep Telefonları, Üst Segmentteki Modelleri Aratmıyor
Kaynak: Haberler.com / Ekonomi
title
Close