Haberler

6. Ulusal Asfalt Sempozyumu ve Sergisi

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Baş:  "2023 yılı hedefimiz içerisinde mevcut yollarımızın tamamını sıcak asfaltla kaplamak var"  Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşm...

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yahya Baş, 2023 yılı hedeflerinde mevcut yolların tamamını sıcak asfalt kaplamak olduğunu söyledi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM), Yollar Türk Milli Komitesi ve Türkiye Asfalt Müteahhitleri Derneğinin ortaklaşa düzenlediği "6. Ulusal Asfalt Sempozyumu ve Sergisi" Ankara, Sheraton Otel'de başladı.

Sempozyumun açılışında konuşan Bakan Yardımcısı Baş, Türkiye'nin doğu ve batı arasında ulaşım ağlarının birleştiği bir kavşak noktası olduğunu ve bu avantajı yatırımlarla kullanarak bölgedeki ulaşımdan büyük pay alabileceğini ifade etti.

Baş, bakanlık olarak yaptıkları yatırımlardan en büyük payı karayollarının aldığını ve özellikle bölünmüş yol çalışmalarına büyük önem verildiğini söyledi.

Türkiye'nin 2023 yılı hedeflerine ulaşabilmesi için ulaşımda büyük atılım yapılması gerektiğini vurgulayan Baş, "2023 yılı hedefimiz içerisinde mevcut yollarımızın tamamını sıcak asfaltla kaplamak var" dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Habib Soluk da, bölünmüş yollara yapılan 53 milyar liralık yatırımın yaklaşık 5 senede geri döndüğünü söyledi.

Soluk, öncelikli hedeflerinin uluslararası standartlara uygun olarak geliştirilmiş, sürüş konforlu, trafik güvenliğini tam sağlayan yol yapımı olduğunu kaydetti.

Günümüzde, erişilebilirlik ve ulaşılabilirliğin ana amaç olmaktan çıktığını belirten Soluk, konforlu, güvenli, sürdürülebilir, kaliteli ve çevreye duyarlı yol anlayışının hakim olduğunu ifade etti.

Türkiye'de 2003 yıl itibariyle 6 bin 100 kilometre bölünmüş yol olduğunu hatırlatan Soluk, buna 11 yılda 16 bin 745 kilometre bölünmüş yol ilave edilerek 22 bin 845 kilometre bölünmüş yol ağına ulaşıldığını anlattı.

Soluk, "Bugün ulaştığımız 22 bin 845 kilometrelik yol ağının 2023'te 8 bini otoyol olmak üzere 37 bin kilometreye çıkarılması hedeflenmiştir" dedi.

Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan ise, Türkiye'nin Avrupa'nın ikinci büyük asfalt üreticisi olduğunu söyledi.

Asfaltın yüksek performanslı, uzun ömürlü, güvenli, konforlu ve çevreye duyarlı yol yapımına imkan tanıdığını kaydeden Turhan, kurumunun Türkiye'de asfalt yatırımları, araştırmaları ve uygulamaları konusunda öncü olduğunu bildirdi.

Türkiye'nin asfalt teknolojisi ihraç eden bir ülke konumuna geldiğine dikkati çeken Turhan, şu ifadeleri kullandı:

"Asfalt sağladığı performans, enerji tasarrufu, trafik güvenliği, sürüş konforuna katkıları, düşük karbon ayak izi, uzun ömürlülüğü ve geri dönüştürülebilir olması gibi özellikleriyle yol yapımında en çok tercih edilen üst yapı malzemesidir. Sürücüye daha az yorgunluk vermesi, daha az bakım gerektirmesi, sessiz, esnek, çevreci, hava şartlarına uygun yapısıyla sürdürülebilir bir üst yapı malzemesi olarak yerini koruyacaktır."

2 gün devam edecek etkinlikte kamu, üniversite ve özel sektör temsilcileri düzenlenecek panel ve oturumlarda asfalt ile ilgili gelişmeleri ve uygulamaları paylaşacak.

Ayrıca, sempozyum sırasında asfalt üretici ve uygulayıcıları ile malzeme ve ekipman tedarikçilerinin yer aldığı sergi açıldı. - Ankara

Kaynak: AA / Ekonomi
20 bin öğretmenin ataması yapıldı

Eğitim camiasına yeni öğretmenler katıldı

Yenidoğan Çetesi davasında ara karar! Sanıkların tutukluluk halleri devam edecek

Yenidoğan Çetesi davasında ara karar açıklandı

Belediyelere bağlı kreşler kapanabilir

Belediyelere bir kötü haber daha! Kreşlerin kapanması an meselesi

Arka Sokaklar'daki 'tarikat' sahnesi izleyicileri ayaklandırdı

Arka Sokaklar'daki "tarikat" sahnesi izleyicileri ayaklandırdı

title