500 Teknoloji Avcısı İstanbul'a Geliyor!
Yatırım ve Finans Dünyasının 500 Duayeni İstanbul'a Geliyor. Avrupa İş Melekleri Ağı (Eban) Yıllık Kongresine Avrupa, Amerika, ve Kanada'dan Üyeler Katılacak. 15 -16 Nisan'da Yapılacak Toplantılarda, Teknoloji Tabanlı Girişimciler; Bu Alanda Yatırım Yapmak İsteyen 'İş Melekleri' ile Buluşacak.
Yatırım ve finans dünyasının 500 duayeni İstanbul’a geliyor. Avrupa İş Melekleri Ağı (EBAN) yıllık kongresine Avrupa, Amerika, ve Kanada’dan üyeler katılacak. 15-16 Nisan’da yapılacak toplantılarda, teknoloji tabanlı girişimciler; bu alanda yatırım yapmak isteyen ‘iş melekleri’ ile buluşacak.
EBAN (European Business Angel Network, Avrupa İş Meleği Ağı) 2010 yıllık toplantısı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün himayelerinde yapılacak. Avrupa’nın en önemli yatırım kuruluşlarını ve finansörlerini bir araya getirecek olan kongre, Teknokent Teknoloji Yatırımcıları Derneği (METUTECH-BAN) girişimi ile Türkiye’de yapılıyor.
EBAN’a üye yatırımcı kurum ve kişilerin yılda bir buluşarak bilgi alışverişinde bulundukları EBAN Yıllık Kongresi, İstanbul WOW Otel’de gerçekleştirilecek. Avrupa İş Melekleri Ağı(EBAN), Avrupa’da erken dönem yatırım pazarını temsil ediyor. Avrupa’daki 250’den fazla uluslar arası, yerel ve bölgesel İş Melekleri Ağının üyeliğini kapsıyor.
Kimler katılacak?
Brigitte Baumann (EBAN Başkanı), Claire Munck ( EBAN Direktör), Prof.Dr.Ahmet Acar (ODTÜ Rektörü ve Teknokent Teknoloji Yatırımcıları Derneği Yön. Krl. Bşk.), Nihat Ergün (Sanayi ve Ticaret Bakanı), Ali Sabancı (Pegasus Havayolları (CEO) ve TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı, Bill Reichert (Garage Technology Ventures (USA), Sven Lingaerde (Endeavour Vision,ABD), Dr. Velling (Almanya Ekonomi ve Teknoloji Bakanlığı, Başlangıç finansmanı direktörü), Mete Çakmakcı (Türk Teknoloji Geliştirme Vakfı Genel Sekreteri, Teknoloji Yatirim A.S. CEO ), John May (Dünya İş Melekleri Derneği Eş Başkanı (World Business Angels Association (WBAA), Hendrik Brandis (Erken Girişim Sermayesi Derneği (Earlybird Venture Capital Association) Girişim Platformu Konseyi Başkanı), Bryan Watson (Kanada Sermaye Meleği Derneği (Canadian Angel Capital Association), Cliff Reeves ( Emerging Business Team, Microsoft,ABD)
Girişimciler, meleklerle buluşacak!
ODTÜ Rektörü Prof.Dr.Ahmet Acar, İş Meleği kavramının Türkiye’deki uygulamasının ODTÜ ve ODTÜ Teknokent tarafından geliştirildiğini söyledi. Bu amaçla, Teknokent Teknoloji Yatırımcıları Derneğinin (METUTECH-BAN) kurulduğunu belirten Acar, teknoloji alanında yatırım yapmak isteyenleri dernek çatısı altında bir araya getirildiğini vurguladı. Teknoloji tabanlı girişimcileri yatırımcı iş melekleri ile buluşturduklarını ifade etti.
Tohum sermaye!
2005 yılında yalnızca İngiltere’de yaklaşık 200 girişimciye toplam 60 milyon dolar tohum sermayesi verilmiş. ABD’de ise 2005’te toplam 49 bin 500 şirkete (girişimciye) 23 milyar dolar sermaye yatırıldı. 2005 yılında Amerika’da 227 bin bireysel melek yatırımcı ve bunların da dâhil olduğu 250’den fazla aktif melek yatırımcı kulübü bulunuyordu.
Microsoft, Yahoo böyle kuruldu!
İş Meleği Ağı (BAN), Avrupa ve ABD’de 1970’lerden itibaren yaygın olarak kullanılan ve Microsoft, Yahoo, Apple, Intel gibi devlere kuruluş olanağı sağladı. Türkiye’de bu ağı Teknokent Teknoloji Yatırımcıları Derneği harekete geçirmek üzere faaliyetlerine başladı.
METUTECH-BAN Üyeleri
Derneğin üyeleri arasında, Türk Telekom, Gama İnşaat, Yüksel İnşaat, Ortadoğu Teknopark A.Ş., Milsoft A.Ş., Prota Yazılım, Çözüm Bilgisayar, Lotus Enerji, Mesa İmalat A.Ş., Cesaş A.Ş., Cyber Soft A.Ş.), Soner Consultancy A.ş.)Savunma Sanayi Müsteşarlığı, Eta A.Ş., Bleda Yapı A.Ş., innova A.Ş., Zafer İnşaat, Kolin İnşaat, Tarel Teknolojik Araş.San.ve Tic.A.Ş., Kurt&Kurt A.Ş. ve İş Net bulunuyor.