Haberler

Sbf'nin Adına Mülkiye Eklensin

Sbf'nin Adına Mülkiye Eklensin
Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemal Taluğ, ''mülkiye'' İfadesinin Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi (Sbf) ile Özdeşleştiğini Belirterek, Bu İfadenin Fakültenin Adında Yer Almasını Yürekten Desteklediğini Bildirdi.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemal Taluğ, ‘’Mülkiye’’ ifadesinin Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi (SBF) ile özdeşleştiğini belirterek, bu ifadenin fakültenin adında yer almasını yürekten desteklediğini bildirdi.

Mülkiye’nin 150. kuruluş yıldönümü dolayısıyla SBF’de tören düzenlendi. Rektör Taluğ, burada yaptığı konuşmada Türkiye’nin en köklü eğitim kurumlarından biri olana Mülkiye’nin temelinin eleştirel düşünce ve bunu ifade etmeye dayandığını söyledi.

Mülkiye’nin, kurulduğu günden bugüne en zorlu süreçlerde bile bu ilkesinden sapmadığını ifade eden Taluğ, Mülkiyelilerin de ‘’korkusuz ve mağrur’’ olduklarını dile getirdi.

YÖK Başkanı çıkarmamak başarı

Taluğ, Mülkiye’nin Türkiye’nin bir çok kurumunda, siyaset alanında önemli görevler alan mezunlar yetiştirdiğine işaret ederek, ‘’Mülkiye’nin bir başarısı da YÖK Başkanı çıkarmamasıdır’’ dedi.

Mülkiye ifadesinin okulla özdeşleşen bir ifade olduğunu belirten Taluğ, SBF’nin adında Mülkiye ifadesinin olmasını yürekten desteklediğini kaydetti.

SBF Dekanı Prof. Dr. Celal Göle de Mülkiyelilerin Atatürk’ün emanet ettiği Cumhuriyet’in temel değerlerine daima bağlı kaldığını, laik ve demokratik Cumhuriyet’in korunması ve güçlendirilmesinde Mülkiyelilerin hiçbir engelden yılmadığını, bundan sonra da yılmayacağını söyledi.

Kanunu bekliyoruz

Fakültenin öğrencilerini 21. yüzyıla yakışan şekilde yetiştirme sorumluluğunun bilincinde olduğunu vurgulayan Göle, fakültenin aynı zamanda bazı yabancı devletlerin de yönetici kadrolarını yetiştirdiğini anlattı. Göle, fakültenin halen eğitim görmekte olan 2 bin 400 öğrencisinden 233’ünün 48 değişik ülkeden gelen öğrencilerden oluştuğunu bildirdi.

Göle, Mülkiye adıyla ilgili kanun çıkarılması yönünde uzun süreden beri mücadele verildiğini, bu yasama döneminde bunun gerçekleşmesini ümit ettiklerini kaydetti.

Mülkiyeliler Birliği Genel Başkanı Ali Çolak da üniversitelerin toplumsal meselelerin tartışıldığı ve çözüm üretildiği ortamlar olmak zorunda olduğunu vurgulayarak, ‘’En çok da SBF için bu olmak zorundadır. Toplumsal yaşamdan kopuk akademik yaşam düşünülemez’’ diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Eğitim
title
Close