Renkler Çocukların Ellerinde Hayat Buluyor…
Faber-Castell'den çocuklara yönelik atölye çalışmaları...
Faber-Castell'in desteğiyle Rahmi M. Koç Müzesi, Çengelhan Rahmi M. Koç Müzesi, Pera Müzesi ve S.Ü. Sakıp Sabancı Müzesi'nde gerçekleşen atölye çalışmalarıyla, çocuklar eğlenirken öğreniyorlar, yaratıcılıklarını geliştirme fırsatı buluyorlar.
Rahmi M. Koç Müzesi
Etkinlik: 'Matematik Atölyesi; Arım Balım Peteğim'
Yer: Renkli Matematik Dünyası
Tarih: 7 Haziran Cumartesi
Saat: 11: 00 – 12: 30
Yaş: 8 - 11 Yaş Arası
Etkinlik detayı: Sayılar ve renkler eğlenceli bir oyuna dönüşüp, çocukları bu oyuna katılmaya davet ediyor. Çocuklar bu cumartesi günü matematiğin uçsuz bucaksız dünyasına doğru keyifli bir yolculuğa çıkıyorlar, dahi arılar gibi kendi peteklerini kendileri örüyorlar.
Pera Müzesi
Etkinlik: "Kağıt Hamurundan Ağacım"
Yer: Pera Müzesi
Tarih: 7 Haziran Cumartesi
Saat: 11: 00 – 13: 00
Yaş: 4 - 6 Yaş Arası
Etkinlik detayı: Stephen Chambers'in resimlerindeki ağaçları gözlemleyecek olan, çocuklar, köpük, tel ve kağıt hamuruyla (papye maşe) kendi üç boyutlu ağaçlarını oluşturup boyuyorlar.
Etkinlik: 'Pop Portrem'
Yer: Pera Müzesi
Tarih: 7 Haziran Cumartesi
Saat: 14: 00 – 16: 00
Yaş: 7 – 14 Yaş Arası
Etkinlik detayı: Amerikan pop kültürünün en ikonik isimlerinden Andy Warhol'un, Herkes için Pop Sanat sergisi kapsamında, çocuklar sanatçının renkli portrelerinden esinlenerek, dergilerden kestikleri fotoğraf parçaları ve çizimleriyle kendi pop portrelerini oluşturuyorlar. Sonrasında bu portreleri çoğaltarak, üzerlerinde de 80'li yılları anımsatan çalışmalar yapıyorlar.
Etkinlik: 'Hafta İçi Okul Programları'
Yer: Pera Müzesi
Tarih: Perşembe ve Cuma günleri
Saat: 10.00 – 11.30 / 13.00 – 14.30
Yaş: Okul Grupları
Etkinlik detayı: "Siyah Beyaz Kağıtlar"
Stephen Chambers'ın aynı boyutlarda 78 adet ayrı baskılı kağıt yaprağının bir araya gelmesiyle oluşan "Büyük Ülke" isimli ipek baskı çalışmasından esinlenerek, öğrenciler, siyah - beyaz kartonlardan figür ve motiflerle kendi kolajlarını yaratıyorlar.
Devlet okulları için eğitim programları bedelsizdir.
"Tehlikedeki Hayvan Türleri"
Sergideki serilerden "Tehlikedeki Hayvan Türleri"nde panda, zebra, kelebek gibi hayvan resimleriyle ilişkilendirerek, öğrenciler nesli tükenmekte olan hayvanlardan seçtikleri hayvanları çamurla şekillendirerek boyuyorlar.
Devlet okulları için eğitim programları bedelsizdir.
Çengelhan Rahmi M. Koç Müzesi
Etkinlik: 'Çalışsın Parmaklar' Sanat Atölyesi
Yer: Ankara Çengelhan Rahmi M. Koç Müzesi
Tarih: 7 Haziran Cumartesi
Saat: 11.00 – 12.00
Yaş: 4 - 6 Yaş Arası
Etkinlik detayı: "Faber-Castell ile Hafta Sonu Eğitim Atölyesi" çerçevesinde düzenlenen "Çalışsın Parmaklar' atölyesiyle, çocuklar, eğlenceli parmak boyaları ile çok çeşitli resimler yaratıyorlar.
S.Ü Sakıp Sabancı Müzesi
Etkinlik: ' Polonya'da Bir Osmanlı Çadırı'
Yer: S.Ü Sakıp Sabancı Müzesi
Tarih: 7 Haziran Cumartesi
Saat: 11: 00 – 13: 00
Yaş: 2001 - 2004 doğumlu olanlar
Etkinlik detayı: Çocuklar, Osmanlı seferlerine götürülen çadırları yakından inceleyip, bu gezer evlerin şaşırtıcı özelliklerini fark ediyorlar. Ardından kendi minyatür bir çadırlarını tasarlayıp, etrafındaki doğayı ve insanları da canlandıran üç boyutlu çalışmalar gerçekleştiriyorlar.
Etkinlik: ' Polonya Bebekleri'
Yer: S.Ü Sakıp Sabancı Müzesi
Tarih: 7 Haziran Cumartesi / 8 Haziran Pazar
Saat: 14: 00 – 16: 00
Yaş: 2005 - 2006 doğumlu olanlar
Etkinlik detayı: Çocuklar önce geleneksel Polonya kıyafetleri şeklinde hazırlanan kağıt kıyafetleri desenleyip renklendiriyorlar ardından bu kıyafetleri kağıt bebeklerine giydiriyorlar.
Etkinlik: 'Zafer Madalyonları'
Yer: S.Ü Sakıp Sabancı Müzesi
Tarih: 8 Haziran Pazar
Saat: 11: 00 – 13: 00
Yaş: 2007 - 2008 doğumlu olanlar
Etkinlik detayı: Gençler, sergideki madalyonlardan esinlenerek kendi kişisel zaferlerini ölümsüzleştirecekleri madalyonlar tasarlıyorlar.
Etkinlik: 'Hafta İçi Okul Programları'
Yer: S.Ü Sakıp Sabancı Müzesi
Tarih: 10 / 11 / 12 / 13 Haziran
Saat: 10: 00 – 15: 00
Yaş: 1996 - 2009 doğumlu olanlar
Etkinlik detayı:
"Uzak Komşu Yakın Anılar - Türkiye ile Polonya İlişkilerinin 600 Yılı" Sergisi kapsamında;
Kolaj Portreler / Anaokulu
Çocuklar dikkatlerini farklı dokulara, renklere, yüzlere ve duruşlara odaklayarak, yaratıcı tekniklerle serginin öyküsünü oluşturuyorlar ve sergilenen portrelerle bu öykü arasında bir ilişki kurmaya çalışıyorlar. En son olarak ise kendi portrelerini yaratıyorlar.
Polonya Bebekleri / 1. ve 2. Sınıf
Çocuklar önce geleneksel Polonya kıyafetleri şeklinde hazırlanan kağıt kıyafetleri desenleyip renklendiriyorlar ardından bu kıyafetleri kağıt bebeklerine giydiriyorlar.
Polonya'ya Mektup Var / 3 - 4. Sınıf
Tasarlayacakları mektup kağıdı, özel zarflar, aile armaları, mühürler ve pullardan yararlanarak zarfı mühürlenmiş mektuplar hazırlayacak olan çocuklar, tarihi yazışmalar içinde nostaljik ve keyifli bir gezintiye çıkıyorlar.
Kumaş Tasarımcıları Aranıyor / Ortaokul
Bursa ipeğinden dokunmuş kumaşların neden bu kadar değerli olduğu sorusunun yanıtı sergide aranıyor. O eşsiz kumaşları daha da özel yapan desenlerin binlerce yıllık geçmişini araştırılıyor ve çocuklar kendi desenlerini en yaratıcı biçimde tasarlamanın yollarını buluyorlar.
Zafer Madalyonları / Lise
Gençler, sergideki madalyonlardan esinlenerek kendi kişisel zaferlerini ölümsüzleştirecekleri madalyonlar tasarlıyorlar.