Öğrenmek Hayatımızın Önemli Bir Parçası

Öğrenmek Hayatımızın Önemli Bir Parçası
Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Tarafından, "Hipnoz: Bilinçaltının Gücünden Nasıl Yararlanırsınız" Konulu Seminer Gerçekleştirildi.

Gaziantep üniversitesi meslek yüksekokulu tarafından, üniversitemiz Atatürk Kültür Merkezi'nde "hipnoz: bilinçaltının gücünden nasıl yararlanırsınız" konulu seminer gerçekleştirildi.

Seminerde konuşan Gelişim Akademisi Kurucu Başkanı Adil Maviş, insanların sorunlarının dönem dönem farklılık gösterebileceğini söyledi.

Maviş, "Sizlerin şuan 3 – 5 yıl öncesinden farklı sorunlarınız var. 3 – 5 yıl sonra da daha farklı sorunlarla karşılaşacaksınız. Sizin şimdi öğrenmeyle, yaşam kalitesiyle, dikkatinizle, mutlulukla ilgili problemleriniz olabilir. İnsanlar bazen gece kafasını yastığa koyduğunda uyumakta zorlanıp, sabah kalktığında güne başladığında da isteksiz, yorgun, dinlenememiş, gönülsüz kalkabilir" şeklinde konuştu.

İnsanların ortak özelliğinin öğrenmek olduğunu vurgulayan Maviş, "Öğrenmek hayatımızın çok önemli bir parçası konumunda. Birkaç yıl sonrasını bilemeyiz belki ama şuan siz öğrenme işi inşa ediyorsunuz. İşinizi severek yaptığınız zaman sıkılmazsınız, keyif almamak gibi bir durumda olmazsınız. İşinizi seviyorsanız, yaptığınız işin kalitesi yüksek olur. Performansınız iyidir.

Yaptığınız işten tatmin olursunuz ve birileri yaptığınız işten hizmet alıyorsa, onu da memnun etme ihtimaliniz yüksek olur. Fakat yaptığınız işten haz almıyorsanız, bazı sıkıntılı haller yaşıyorsanız bu da öğrenim hayatınıza, kariyerinize, geleceğinize, yaşam kalitenize negatif yönde sorunlar çıkartır" ifadesinde bulundu.

İnsanların genellikle oturarak çalıştığını söyleyen Maviş, "Size mesleğinizi sorduklarında öğrenciyim dediğinize göre, mesleğiniz de öğrenci olduğuna göre, mesleğinizi icra ettiğiniz yer önemli. Hayatınızın büyük bir kısmını öğrenmekle geçiriyorsunuz. Mesleğinizi nerede icra ediyorsunuz. Masanız, sandalyeniz, kitabınız, defteriniz, alet ve edevatınız var. Mesleğinizi icra ettiğiniz zamanın büyük bir kısmı masa başında gerçekleşiyor. Çoğunlukla oturarak çalışıyorsunuz" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Eğitim
title