Haberler

Eğitim Yönetimi Semineri Verildi

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güney ve Güney Doğu Anadolu'da bulunan illerin imam hatip ortaokulu idarecilerine yönelik eğitim semineri Suphi Öner Öğretmenevi'nde başladı.

Seminerin açılışında; Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Grup Başkanları Hasan Hüseyin Can ve Nazif Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Kamil Çelebiyılmaz, Şube Müdürü Mehmet Ali Kocaman, Suphi Öner Öğretmenevi Müdürü Hüseyin Günaydın ve kursiyerler hazır bulundu.

Seminerin açılışında konuşan Müdür Vekili Çelebiyılmaz, Mersin olarak 1141 okulda yaklaşık 22 bin öğretmen, 375 bin öğrenciden oluşan bir eğitim öğretim alt yapısına sahip olduklarını belirterek, 1 milyon 600 bin nüfusa sahip olan Mersin'in nice parlak başarılara imzasını attığını söyledi.

Mersin'in Ortaöğretimde yüzde 75 oranında bir okullaşma oranının yakaladığına, mesleki eğitimde ise bu oranların yüzde 46 gibi rakamlara ulaştığına dikkat çeken Çelebiyılmaz, imam hatip okullarının mesleki eğitim içerisinde yer aldığına işaret ederek, hem imam hatip okullarına hem de diğer mesleki eğitim veren okullara aynı değeri verdiklerini bildirdi.

Mesleki eğitim veren okulların ülkemizin geçmişi ve geleceğinde önemli rolleri olduğunu hatırlatan Çelebiyılmaz, bu okullardan ülkemize önemli katkıları olacak nice insanların yetişeceğine inancının tam olduğunu belirtti.

Din Öğretimi Grup Başkanı Hüseyin Demirbaş ise seminerin önemi üzerinde durduğu konuşmasında imam hatip okullarının kuruluşunun 1920'li yıllara kadar gittiğini ifade ederek, halkın büyük bir teveccüh gösterdiğini öğrenci sayısının 220 bini ortaokullarda, 480 bini ise liselerde olmak üzere hâlihazırda 700 binleri aştığını ifade etti.

Halkın büyük ilgisine mazhar olan bu okulların nicelik açısından hiçbir problemi olmadığına değinen Demirbaş, niteliğin artırılması, kendilerinden beklenen öğrenci vasıflarının kazandırılması üzerinde yoğun bir mesai harcadıklarını dile getirdi.

Şeyh Şadi Sirazi'nin Bostan ve Güller adlı eserinden alıntı yapan Demirbaş, "Bir gün elime bir avuç toprak aldım ve kokladım, toprak gül kokuyordu. Sordum toprağa; bu senin aslî kokun değildir, nerden aldın bu kokuyu? Toprak dedi ki; ben bir gül ağacının toprağıyım onun altında durduğum için onun kokusu sindi bana." diyerek hedeflerinin bu niteliklere haiz gençler yetiştirmek olduğunu açıkladı.

Konuşmaların ardından başlayan seminerde kursiyerler öğretim programları, etkili iletişim, etkin insan yönetimi, değerler eğitimi gibi konularda 5 gün sürecek yoğun bir eğitime tabi tutulacak.

Kaynak: Bültenler / Eğitim
title
Close