Bu Üniversite Teröristbaşını Övüyor
Oxford Üniversitesi'nin Yayınladığı Bir Kitapta Türkiye Aleyhine Kullanılan İfadeler Dikkat Çekti. Özellikle, TSK, Polis ve Terörist başı Öcalan için Kullanılan İfadeler Hayli Kışkırtıcı.
MHP Hatay Milletvekili Süleyman Turan Çirkin, Oxford Üniversitesi'nin yayınladığı bir kitapta Türkiye aleyhine ifadeler kullanıldığını belirterek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, “Oxford Üniversitesi yayınları Türkiye'de hangi bayii tarafından dağıtılmaktadır?”diye sordu.
Çirkin, TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, Oxford Üniversitesi'nin İngilizce öğretmenleri için hazırladığı, “Resource Books For Teachers” isimli “İngilizce Öğretmenlerine Kaynak Kitabı”nda yayınlanan bir makalede, terörist başının “Kürt gerilla lideri” olarak nitelendirildiğini belirterek, “Türk ordusu ve polisinin Kürt halkına karşı savaş açtığı ve azınlık olarak görmediği” iddialarına yer verildiğini kaydetti.
MHP'li Çirkin, önergesinde şu sorulara yer verdi:
“Oxford Üniversitesi Yayınları Türkiye'de hangi bayii tarafından dağıtılmaktadır? Bu yayınları dağıtan bayiinin, Türkiye'de öğretmenlere dağıttığı kitaplar Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu tarafından denetlenmiş midir? Denetlendiyse, kitaptaki bu ifadeler denetimden nasıl geçmiştir? Denetlenmemişse, bu durum görevi ihmal kapsamına girmekte midir?
Kitaptan Türkiye'de ne kadar dağıtılmıştır? Bahsi geçen kitabın toplatılması için bir girişimde bulunulmuş mudur? Türkiye'de Oxford Üniversitesi tarafından yayınlanan kaç kitap kaynak olarak kullanılmaktadır? Bu yayınlar ve kullanımı hakkında tavır alınması düşünülmekte midir?”
ÖĞRENCİLERİN HASARLI OKULDA EĞİTİM GÖRMELERİ
MHP'li Çirkin, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e gönderdiği mektupta ise, Hatay'ın Reyhanlı ilçesi Başhöyük Köyü İlköğretim Okulundaki hasarlı ilköğretim okulu ile ilgili olarak, “Öğrencilerimizin hasarlı okul nedeniyle başına bir felaket gelmesi durumunda bunun sorumluluğu, vebali kime ait olacaktır?” diye sordu.
Çirkin, 2 Ekim tarihinde basında, “Hatay'da facia bağıra bağıra geliyor” başlıklı haberler yer aldığını anımsatarak, mektubunda şu ifadelere yer verdi:
“Sayın Bakan, okullarımız yaklaşık 3 aylık bir tatil döneminin ardından 17 Eylül tarihinde açıldı. Ancak bu 3 aylık süre içerisinde Paşahöyük Köyü İlköğretim Okulunda, bölge halkının Reyhanlı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne okulun hasarlı olduğunu bildirmelerine rağmen, bir tadilatta bulunulmamıştır.
Bu derslikte 25 öğrencimiz eğitime devam ediyor. Öğrencilerimizin hasarlı okul nedeniyle başına bir felaket gelmesi durumunda bunun sorumluluğu, vebali kime ait olacaktır?”