Haberler

Boğaziçi Üniversitesi 'Yenilikçi Projelere Ödülleri'ni Verdi

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Boğaziçi Üniversitesi’nin düzenlediği ‘İşte Bu! Öğrenci Proje Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu.

Boğaziçi Üniversitesi tarafından düzenlenen ve üniversite öğrencilerini yeni fikirler üretmeye, fikirlerini hayata geçirmeye teşvik eden 'İşte Bu! Öğrenci Proje Yarışması 2013' ödül töreni Boğaziçi Üniversitesi'nde gerçekleştirildi.

Yarışmada Elginkan Vakfı Birincilik Ödülü'nü akıllı telefonlar ile kafe ve restoranlarda sipariş vermenin yeni ve sosyal bir yolunu oluşturmayı hedefleyen Gurmendo isimli projeleriyle Ahmet Berat Dağlar, Barış Kara ve Uraz Yekeler kazandı.

Elginkan Vakfı, Bosch ve Airties ana sponsorluğunda yapılan yarışma Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği-BÜMED, BUMED Business Angels (BUBA) Melek Yatırımcı Platformu, KOSGEB BÜ-TEKMER, Ar-Ge Mühendisleri Derneği, Ankara Patent Ofisi, Alesta, Xerox, HayalEt, Argela, IBM, Üniversite Medya, BU IEEE Öğrenci Kolu ve Radyo Boğaziçi sponsorluğunda gerçekleşen ve Boğaziçi Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi tarafından yürütülen "'İşte Bu! Öğrenci Proje Yarışması 2013"ün ödül töreni Vedat Yerlici Konferans Merkezi'nde düzenlendi.

Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ev sahipliğinde Teknoloji Transfer Ofisi tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen yarışmada öğrencilerin teknoloji tabanlı ürün veya hizmete dönüştürülebilir yenilikçi iş fikirleri ödüllendirilirken, yenilikçilik ve ticari uygulanabilirlik kriterleri doğrultusunda genç beyinlere hayallerini iş fikrine dönüştürme fırsatı veriliyor. Elginkan Vakfı, Bosch ve Airties ana sponsorluğunda gerçekleştirilen yarışmada Elginkan Vakfı Birincilik Ödülü'nü Gurmendo adlı projeleriyle, Boğaziçi Üniversitesi'nden Ahmet Berat Dağlar, Galatasaray Üniversitesi'nden Barış Kara ve Yıldız Teknik Üniversitesi'nden Uraz Yekeler kazandı. 20 bin TL ödüllü Elginkan Vakfı İkincilik Ödülü'nü 'Kullanıcı Davranış Tabanlı Tavsiye Sistemi' projesiyle Boğaziçi Üniversitesi'nden Orhan Sönmez, Barış Evrim Demiröz ve Doruk Demirsar alırken, 5 bin TL ödüllü Network Sistemleri Airties Ödülü'nü kazanan isim ise 'Online Elektronik Atık Bildirme Platformu' projesiyle Marmara Üniversitesi'nden Serkan Dündar oldu.

Yenilikçi iş fikirleri hayata geçiriliyor

'İşte Bu! Öğrenci Proje Yarışması'nda 30 bin TL ödüllün sahibi olan Ahmet Berat Dağlar, Barış Kara ve Uraz Yekeler Gurmendo Projesi'yle işletmelerin otomasyon uygulamalarına bakışını değiştirmeyi hedefliyor. Gurmendo Projesi'yle akıllı telefonlar ile kafe ve restoranlarda sipariş vermenin yeni ve sosyal bir yolunu sunan Gurmendo uygulaması, kullanıcılarının hayatını kolaylaştırmayı amaçlıyor. Ayrıca uygulama üzerinden verilen siparişlerin sosyal medya üzerinden paylaşılmasıyla %10 oranında indirim sağlama temeliyle işletmenin de tercih edilirliğini arttırırken, operasyonel maliyetleri de azaltma imkanı sunuyor.

Yarışmada 20 bin TL ödüllü Elginkan Vakfı İkincilik Ödülü'nün sahibi 'Kullanıcı Davranış Tabanlı Tavsiye Sistemi' projesiyle Boğaziçi Üniversitesi'nden Orhan Sönmez, Barış Evrim Demiröz ve Doruk Demirsar oldu. Kullanıcı Davranış Tabanlı Tavsiye Sistemi dünyada son dönemde büyük gelişme gösteren e-ticaret sektöründe kullanıcıların davranışlarından, satın alma ihtimalleri daha yüksek olan ürünleri ve içerikleri tahmin etmeyi hedefliyor.

5 bin TL ödüllü Network Sistemleri Airties Ödülü'nü kazanan isim ise 'Online Elektronik Atık Bildirme Platformu' projesiyle Marmara Üniversitesi'nden Serkan Dündar oldu. Projeye göre tasarlanan internet sitesi aracılığıyla kurumsal ve bireysel kullanıcılar, e-atıklarını ilgili kategoriler üzerinden seçerek sisteme bildirecekler. Böylece e-atıklarının adreslerinden alınmasını sağlama imkanı yakalayacaklar.

Yarışmada iPro Teşvik Ödülü'nün sahibi de 'Web Tabanlı 3D Baskı' projesiyle İstanbul Teknik Üniversitesi'nden Mahmut Cihat Karaman oldu. 2500 TL ödüllü projede kullanıcılar "3B Yazdır" platformu sayesinde web üzerinden 3 boyutlu nesneler tasarlayabilecek, mevcut şablonlar üzerinde değişiklikler yapabilecek, bu tasarımlarının fiyatlandırmalarını anında öğrenebilecek ve bu tasarımlarını 3 boyutlu yazıcılardan anında yazdırabilecek.

Kaynak: EgitimNerede.com / Eğitim
title
Close