Haberler

7'nci Yayla Yolculuğu

7'nci Yayla Yolculuğu
Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nurettin Demir Öncülüğünde Altı Yıl Önce Başlayan ve Bu Yıl Yedincisi Yapılan Göcek -Gürsü -Pırnaz Yayla Yolculuğu, Türkiye'nin Değişik Kentlerinden Gelen 70 Kişinin Katılımıyla Yapılıyor.

Muğla Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nurettin Demir öncülüğünde altı yıl önce başlayan ve bu yıl yedincisi yapılan Göcek-Gürsü-Pırnaz Yayla Yolculuğu, Türkiye’nin değişik kentlerinden gelen 70 kişinin katılımıyla yapılıyor.

Muğla’nın Fethiye İlçesi’ne bağlı Göcek Beldesi’nde, bir Türkmen geleneğinin yaşatılması için başlatılan yayla yolculuğuna katılanlar sağlık kontrolünün ardından 110 kilometrelik parkur için yola koyuldu. Yürüyüşçüler sırasıyla Gökçeovacık ve Karacaören köylerinde dinlenme molası verdi. Buralarda köy muhtarları tarafından ağırlanan yürüyüşçüler, daha sonra kamp alanı olarak belirlenen Kızıldere kanyonunda çadırlarını kurarak, derenin dokuz derecelik suyunda günün stresini attı. Akşam yemeğinden sonra dere kenarında toplanarak, yerel halk sanatçılarının müzikleriyle eğlendi.

CHP’li Göcek Belediye Başkanı Recep Şatır, "Yüzyıllardır süregelen bir Türkmen geleneği olan göçerlik Göcek’te yaşatılıyor. Bu yürüyüş beldemizden başlayıp 110 kilometre ileride Pırnaz Yaylası’nda 27 Haziran Cumartesi sona erecek. Bu yürüyüş belki geçmişteki gibi çok eziyetli değil ama birliktelik, dayanışma ve kardeşliğin yapılandırılması anlamında örnek olacak bir kültür yürüyüşü olarak bakıyoruz bu etkinliğe" dedi.

Atalarımızı da anıyoruz

Muğla Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Nurettin Demir de, temel amacın çevre sorunlarına dikkat çekmek, küresel ısınmaya karşı duyarlılığı artırmak olduğunu söyledi. Demir, "Ayrıca atalarımızın 300 yıl yaptığı bu yolculuğu tekrar yaşatarak onları anmış oluyoruz. Yürüyüş yolunun resmileşmesi için girişimleri başlattık. Yolun işaretlenmesi, coğrafi koordinatlarının belirlenmesi yapıldı. Bundan sonraki süreçte bakanlıklar nezdinde resmi yayla yürüyüş yolu olarak tescillenecek. Ulusal ve uluslararası belgelerde haritalarda resmi bir yol olarak yer alacak" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ege
title
Close