Haberler

Türkiye Avrupa'da Doktora Tezlerine Konu Oldu

Türkiye Avrupa'da Doktora Tezlerine Konu Oldu
Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İngiltere'nin saygın üniversitelerinden London School of Economics (LSE) Londra Ekonomi Okulu, Çağdaş Türk Araştırmaları Kürsüsü'nün düzenlediği Türkiye üzerine tez yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

İngiltere'nin saygın üniversitelerinden London School of Economics (LSE) Londra Ekonomi Okulu, Çağdaş Türk Araştırmaları Kürsüsü'nün düzenlediği Türkiye üzerine tez yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi. Araştırma Kürsüsü'nün ilk kez düzenlediği doktora tezi yarışmasında tezini tamamlayan 3'ü Türk 4 akademisyen sertifikalarını LSE'de düzenlenen törenle aldı. Tezler, Türkiye'de milliyetçilik, azınlık hakları, inanç temelli kurulan sivil toplum örgütleriyle Türkiye'nin Avrupalılaşma süreci konularını inceledi. Toplam 20 tezin katıldığı yarışmada, Colonge Üniversitesi'nden Dr. İpek Göçmen, 'Türkiye'de inanç temelli kurulan sivil toplum örgütlerinin politikaya etkisi', Londra Üniversitesi'nden Dr. Fatma Özlem Köksal, 'Türk sinemasında şimdiyi yaşarken geçmişi hatırlamak', Queen Mary Üniversitesi'nden Dr. Derya Bayır 'Türk hukukunda milliyetçilik ve azınlıklar' ile London School of Economics'den Dr. Markus Ketola 'Türkiye'de Avrupalılaşma ve Sivil toplum' çalışmaları ile ödüle layık görüldü.

Dünyanın farklı üniversitelerinden doktorasını tamamlamış akademisyenlerin katılabildiği yarışmanın jüriliğini LSE'ye bağlı Çağdaş Türk Araştırmaları Kürsüsü Başkanı Prof.Dr. Şevket Pamuk, Dr. Hakan Seçkinelgin ile Londra Üniversitesi'nden Prof.Dr. Deniz Kandiyoti yaptı. LSE'de düzenlenen ödül törenine tezleri birinci gelen akademisyenler hazırladıkları çalışmaları özetlerken dinleyecilerden gelen soruları da yanıtladılar. Törene ve kürsüyü başkanlık eden Prof.Dr. Şevket Pamuk, ilk kez düzenledikleri bu doktora tezi yarışmasıyla Türkiye'nin de Avrupa'da sosyal bilimler dalında adının duyulmasını sağlamayı amaçladıklarını kaydetti. Türkiye'nin sosyal bilimler dalında başarılı çalışmalara imza attığını vurgulayan Pamuk, bu araştırmaların Türkiye'nin ve Türk akademisyenlerin Avrupa'da iyi ürünler çıkardığının birer kanıtı olacağını söyledi.

İki yılda bir düzenlenecek doktora tezi yarışmasına Türkiye ve Avrupa'da doktorasını tamamlamış akademisler katılabilecek. En iyi ikinci üniversite 1895 yılında kurulan Lonra Ekonomi Okulu, bugüne kadar dünyanın en önemli devlet adamları ve ekonomistlerini yetiştirdi. Cambridge Üniversitesi'nden sonra İngiltere'deki en iyi üniversite sıralamasında ikinci sırada yer alan okul sosyal bilimler ve ekonomi alanında öğrenim veriyor. Üniversiteden aralarında Kemal Derviş, Emre Gönensay, Erol Manisalı, Arif Mardin ve Şafak Pavey gibi isimler mezun oldu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya
title
Close