Haberler

Koronavirüs salgını bir büyük sorunu daha tetikledi: Sağlık sektöründe oksijen bulunamıyor

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Koronavirüs salgını dünya genelinde hızla can almaya devam ederken, sağlık sektöründe ciddi sorunlar da yaratmaya devam ediyor. ABD Ulusal Alerji ve Enfeksiyon Hastalıkları Enstitüsü Direktörü Dr. Anthony Fauci, yeterli oksijene ulaşılabilse zatürreden ölen yetişkinlerin yüzde 40'ının kurtarılabileceğini söylerken, "Bu durum hiç böyle yüzüme vurulmamıştı" dedi.

Murdoch Çocuk Araştırma Enstitüsü'nün öncülüğünde gerçekleştirilen panelde, dünyanın medikal alanda kullanılan oksijen eksikliğine dikkat çekildi. Panele, ABD Ulusal Alerji ve Enfeksiyon Hastalıkları Enstitüsü Direktörü Dr. Anthony Fauci ve eski ABD Başkanı Bill Clinton da katıldı.

Koronavirüs salgını bir büyük sorunu daha tetikledi: Sağlık sektöründe oksijen bulunamıyor

"YETİŞKİNLERİN YÜZDE 40'I KURTARILABİLİR"

Panelde söz alan Bill Clinton, "Eğer zengin bir ülkede yaşıyorsanız, kandaki oksijen oranınız düşükse doktorlar bunu tedavi edecek ekipmanlara sahip. Ancak dünyanın öteki bölgelerinde bu hala bir ölüm emri olabilir. Covid-19'la beraber sağlıkta eşitliğe yönelik kriz şiddetlenmiş durumda" dedi.

Dünya Sağlık Örgütü'nün verilerini aktaran Dr. Fauci ise, her yıl 500 bin yenidoğanın medikal oksijen eksikliği nedeniyle hayatını kaybettiğini söyledi. Oksijene ulaşılması halinde zatürreden ölen yetişkinlerin yüzde 40'ının önlenebileceğini savundu.

"AFRİKA KITASINDA YALNIZCA 68 NOKTADA OKSİJEN ÜRETİMİ YAPILIYOR"

Dr. Fauci, "Açıkça dile getirilmesi gereken büyük bir sorunla mücadele ediyoruz. 40 yıldır bu işin içindeyim ancak koronavirüs nedeniyle ABD'de oksijen yetersizliği yaşayana dek, yoksul ülkelerde ne olduğunda dair bu durum hiç böyle yüzüme vurulmamıştı" ifadelerini kullandı.

Afrika Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri Direktörü Dr. John Nkengasong, medikal oksijen yetersizliğinin Afrika Birliği için büyük bir sorun olduğunu, önlenebilecek birçok ölümün oksijene erişimin zamanında sağlanamadığı için engellenemediğini vurguladı. Dr. Nkengasong, "Koronavirüs salgınında, 55 üye ülke ve 1.2 milyar insanın yaşadığı Afrika kıtasında yalnızca 68 noktada oksijen üretimi yapılıyor" diye konuştu.

Koronavirüs salgını bir büyük sorunu daha tetikledi: Sağlık sektöründe oksijen bulunamıyorPeru'nun başkenti Lima'da doldurulmak için beklenen oksjien tüpleri.

TEST EKİPMANI DA YOK

Botswana eski Sağlık Bakanı Joy Phumaphi ise farklı bir soruna daha dikkat çekti. Teşhis için gerekli tıbbi ekipman eksikliğine vurgu yapan Phumaphi, "En büyük sorunlardan biri hastalara yanlış teşhis koymak. Kandaki oksijen seviyesi düşük olan hastaların yüzde 80'i, gerekli test ekipmanı bulunmadığı için tespit edilemiyor. Bunlar oldukça basit ekipmanlar" dedi.

Koronavirüs salgını bir büyük sorunu daha tetikledi: Sağlık sektöründe oksijen bulunamıyor
Kaynak: Haberler.com / Dünya
Yenidoğan Çetesi davasında 5. gün! Eski bakan da duruşma salonunda

Bebek katilleri hesap veriyor! Salonda sürpriz bir isim var

400 bin kişinin GSS prim borçları için af geliyor

Af geliyor! 400 bin kişinin tüm borçları silinecek

İngiltere'den tarihi rest: Bu gece Rusya ile savaşmamız istenirse savaşırız

İngiltere'den Rusya'ya tarihi rest: Bu gece sizinle savaşırız

4 ülke Netanyahu için çıkarılan tutuklama emrini uygulayacağını duyurdu

4 ülke tutuklama emrini uygulayacağını resmen duyurdu

title