Hitler, Savaşı Parkinson Yüzünden Kaybetmiş Olabilir
Hitler'in, ölmeden önce Parkinson hastalığına yakalanması 2. Dünya Savaşı'nı kaybetmesine yol açmış olabilir.
Alman diktatör Adolf Hitler'in, ölmeden önce Parkinson hastalığına yakalanmasının 2. Dünya Savaşı'nı kaybetmesine yol açmış olabileceği iddia edildi.
"İNSANLIK DIŞI VE ACIMASIZ..."
ABD'deki Pittsburgh Üniversitesi'nden bilim adamlarının bazı raporları değerlendirerek yaptığı araştırma, yıllarca Parkinson ile boğuşan Hitler'in hastalığı nedeniyle insanlık dışı ve acımasız davranışlar sergilemiş, paranoyaklığının ırkçı düşüncelerini tetiklemiş olabileceğini gösterdi.
"World Neurosurgery" dergisinde yayımlanan makalede, Hitler'in pişmanlık ve sempati besleyememesinin yanı sıra kendi çıkarları için başkalarını kullanmasının hastalığıyla bağlantılı olduğunu öne süren bilim adamları, Parkinson'un diktatörün kariyerini ve aldığı kararları etkilediği dolayısıyla savaşı kaybetmesine yol açtığı değerlendirmesinde bulundu.
ÖRNEKLER SERGİLENDİ
Bilim adamları, "mantıksız" düşünceleri nedeniyle Hitler'in 1941'de Rusya, 1942'de Stalingrad ve 1944'te Normandiya'da yaptığı taktik hataları nedeniyle Alman ordusunun başarısız olduğu örneğini verdi.
Hitler'e Parkinson teşhisi koyan dönemin doktorlarından Max de Crinis ve Ernst Schenk, 1945'teki bir raporda diktatörün kollarının yanı sıra bacaklarının da titrediğini belirtmişti.
Ölmeden önce mide rahatsızlıkları, kronik uyku bozuklukları yaşayan, paranoyak ve saplantılı Hitler'in Parkinson hastalığının hangi seviyede olduğu bilinmiyor.
UYUŞTURUCU İDDİASI DA VARDI
Hitler ile ilgili bir belgesel hazırlayan İngiliz Channel 4 kanalından yetkililer geçen yıl, ele geçirdikleri bir dosyada Avusturya asıllı Alman diktatörün uyuşturucu bağımlısı olduğu bilgisinin yer aldığını ileri sürmüştü.
2. Dünya Savaşı'nda ABD istihbarat servisi tarafından hazırlanan 47 sayfalık raporda, Hitler'in uyuşturucu ve ilaç bağımlısı olduğu, kullandığı ilaçların da Parkinson'a yakalanmasına yol açtığı iddia edilmişti.